Economie

02 FEBRUARI 2015

Vijf adviesbedrijven vestigen zich in Infrahuis aan Leonard Springerlaan: Do-InBusiness4You

Vijf adviesbedrijven hebben zich gezamenlijk gevestigd in het Infrahuis aan de Leonard Springerlaan. Samen met het vergader- en zalencentrum Het Infrahuis bieden zij hun diensten aan, en werken ook samen onder de naam Do-InBusiness4You, DB4Y. Het officiële startsein werd gegeven door Klaas Holtman, voorzitter van de Vereniging Bedrijvenparken Groningen West (VBGW), en wethouder Joost van Keulen. Sjouke Jan Dijkstra sprak, namens de eigenaren van het pand, "van een mooie nieuwe bestemming van het Infrahuis die goed past bij het concept waarvoor het pand in 1989 is gebouwd".

De bedrijven verenigd in DB4Y zijn: Het Coachhuis met de hoofdlocatie voor Noord Nederland; For People Company, Accent Mediation, De Career Info Shop, Zalenaccommodatie Het Infrahuis, het Servicepunt Detailhandel en  Erwin Mulder Projectmanagement.

Hoewel alle bedrijven zelfstandig  opereren, zijn er raakvlakken waar ze hun krachten kunnen bundelen en van elkaars kennis kunnen profiteren. Met die gedachte is destijds het Infrahuis ook opgezet, zo memoreerde Dijkstra. Opgezet als het Noordelijk Technisch Wegenbouwcentrum, waarvan het wegenbouwlab KOAC NPC nog steeds actief is, was het Infrahuis bedoeld voor wegenbouwers en hun opdrachtgevers om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en onder het genot van een goede maaltijd in een prettige sfeer contacten te leggen. Deze mogelijkheden biedt het Infrahuis ook aan de nieuwe bewoners. Dijkstra feliciteerde hen met dit gebouw en de samenwerking en wenste hen een mooie toekomst toe.

Ook wethouder Joost van Keulen benadrukte de meerwaarde van samenwerking en krachten bundeling. Dat is de sleutel tot succes, ook waar het gaat om de uitwerking van het Convenant Ondernemend Groningen, dat eind vorig jaar door gemeente en het Groninger bedrijfsleven is ondertekend.

Snakken!

En minstens zo belangrijk, zo benadrukte de wethouder, is om je duidelijk te profileren en dat succes ook trots uit te dragen: “Wij Groningers zijn slecht in ‘snakken’, in ‘patsen’. We laten veel te weinig zien wat we doen en hoe goed we daar in zijn.” Hij kondigde aan dat daar verandering in gaat komen.

DB4Y heeft met de bijeenkomst hier alvast een voorschot op genomen, door zichzelf met trots te presenteren op de goed bezochte housewarming.

(Op de foto van Koos Boertjens: de ondernemers; midden wethouder Joost van Keulen, rechts Klaas Holtman, voorzitter VBGW.)

 

Gerelateerd Economie Bedrijvenvereniging WEST
Vijf adviesbedrijven vestigen zich in Infrahuis aan Leonard Springerlaan: Do-InBusiness4You
Vijf adviesbedrijven vestigen zich in Infrahuis aan Leonard Springerlaan: Do-InBusiness4You