Economie Bereikbaarheid

03 DECEMBER 2018

Vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Kopenhagen en München stoppen; directie praat met opvolger Nordica

Een domper voor Groningen Airport Eelde: dat is de mededeling van Luchtvaartbedrijf Nordica dat het eind december de vluchten op Kopenhagen en München staakt. De directie van ‘Eelde’ meldt dat het inmiddels al weer in gesprek is met andere luchtvaartmaatschappijen om de vluchten over te nemen.

Luchtvaartmaatschappij Nordica stopt met de vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Kopenhagen en München. Al eerder werd bekend dat Nordica het contract met de luchthaven heeft opgezegd en dat er door luchtvaartmaatschappij en luchthaven opnieuw werd onderhandeld. Helaas hebben Groningen Airport Eelde en Nordica geen passende oplossing kunnen vinden. Zowel de luchthaven als Nordica vinden deze uitkomst onbevredigend.

De vluchten worden door Nordica uitgevoerd tot en met 29 december 2018. Passagiers die tickets hebben geboekt voor een vlucht vanaf 30 december 2018 worden hierover geïnformeerd door Nordica. Voor vragen kunnen passagiers terecht bij de partij waar ze hun ticket hebben geboekt.  

In gesprek met andere luchtvaartmaatschappijen De luchthaven is in gesprek met andere luchtvaartmaatschappijen om te kijken of zij de vluchten naar Kopenhagen en/of München in 2019 kunnen overnemen. Marco van de Kreeke, directeur Groningen Airport Eelde: “Dat de routes naar Kopenhagen en München stoppen is een tegenslag voor heel Noord-Nederland. We hopen daarom snel met een nieuwe partner een overeenkomst te sluiten. We zijn optimistisch dat een andere luchtvaartmaatschappij de routes gaat aanbieden.” 

Aanloopkosten hoger dan geprognosticeerd Nordica kreeg vanuit het routefonds van Groningen Airport Eelde een financiële bijdrage voor de aanloopkosten. Hiervoor is een maximale bijdrage met Nordica overeengekomen. De aanloopverliezen zijn voor Nordica echter hoger uitgevallen dan geprognosticeerd. Dit komt door het annuleren van de vluchten naar Brussel en tegenvallende passagiersaantallen.

Gerelateerd Economie Bereikbaarheid
Vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Kopenhagen en München stoppen; directie praat met opvolger Nordica
Vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Kopenhagen en München stoppen; directie praat met opvolger Nordica