Duurzaamheid

09 AUGUSTUS 2017

VPRO Tegenlicht Meet Up op Campus Groningen op 18 augustus: ‘Doorbraak van Duurzaam’

Op vrijdag 18 augustus van 18.30 tot 20.00 uur organiseert de Rijksuniversiteit een Groningse editie van VPRO’s Tegenlicht Meet Up in het Energy Academy gebouw op Campus Groningen. De uitzending ‘De Doorbraak van Duurzaam’ wordt vertoond in een van de collegezalen van het nieuwe, duurzame en veel bekroonde Energy Academy-gebouw. Dit meldt Campus Groningen op zijn website.

De tv-uitzendingen van VPRO Tegenlicht zijn populair, stemmen tot nadenken en zetten aan tot gesprek en discussie. Dit gebeurt dan ook regelmatig in zogenoemde ‘VPRO Tegenlicht Meet Ups’ in Amsterdam. Groningen heeft z’n eigen Meet Ups, op wisselende locaties en met wisselende thema’s. Deze keer gaat over duurzame energie.

De bijeenkomst en het debat worden geleid door Jaap de Wilde, hoogleraar internationale betrekkingen en veiligheidsstudies bij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De Wilde is al tientallen jaren betrokken bij discussies over duurzaamheid en klimaat-veiligheid en kan met zijn brede, internationale kijk op de zaken uitstekend uit de voeten met het thema. De voertaal  is deze keer Engels en het perspectief internationaal, aangezien een deel van het publiek die avond bestaat uit promovendi die uit de hele wereld naar Groningen zijn gekomen voor de Energy Summer School van de RUG.

De bijeenkomst is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen. Aanmelden is wel verplicht en vol = vol.

Zie voor alle informatie: campus.groningen.nl

Gerelateerd Duurzaamheid
VPRO Tegenlicht Meet Up op Campus Groningen op 18 augustus: ‘Doorbraak van Duurzaam’
VPRO Tegenlicht Meet Up op Campus Groningen op 18 augustus: ‘Doorbraak van Duurzaam’