12 FEBRUARI 2015

Wateroverlast Bedrijventerrein De Hoogte wordt opgelost

Het probleem van wateroverlast op bedrijventerrein De Hoogte wordt opgelost. Dat meldt de Vereniging Bedrijven Noord Oost ( www.vbno.info)

 

 

Toen de gemeente Groningen in april 2014 met voorstellen kwam tot revitalisering van het bedrijventerrein De Hoogte kwam, had ze zich van tevoren niet gerealiseerd dat de ondernemers met een nijpend probleem zouden komen aanzetten. En dat probleem was wateroverlast bij hevige regenval.

 

Gek genoeg was dit probleem op dat moment niet bekend bij de gemeente. Ondernemers gaven aan dat het probleem van de wateroverlast zo snel mogelijk moest worden opgelost. En de revitalisering: dat moet maar na het gereedkomen van de ophoging van de Noordzeebrug en de reconstructie van de ring.


De gemeente is aan de slag gegaan met onderzoek naar de riolering. Daaruit is naar voren gekomen dat het rioolstelsel op het terrein op zich zelf in orde is. Alleen in tijden van grote regenval kan een grote waterhoeveelheid niet op tijd worden verwerkt. De oplossing vindt men nu in het creëren van extra berging en vooral vergroting van de overstortcapaciteit.

Meer informatie:

 

 www.vbno.info

 

 

 

Gerelateerd
Wateroverlast Bedrijventerrein De Hoogte wordt opgelost
Wateroverlast Bedrijventerrein De Hoogte wordt opgelost