02 MAART 2015

“We gooien alles in de strijd om de titel ‘Leukste straat van Nederland’ te behouden”

Het is u waarschijnlijk niet ontgaan. Afgelopen vrijdag sleepte de Folkingestraat de titel ‘Leukste straat van Nederland’ in de wacht. Na de feestelijke huldiging vrijdagmiddag bleef het nog lang onrustig afgelopen weekend. Vandaag kijken we terug met Willem Tredgett, de voorzitter van de Winkeliersvereniging Folkingstraat.

Tredgett ligt ziek op bed wanneer wij hem na een roerig weekendje bellen voor een terugblik. "Ach, is maar een griepje. We hebben vrijdagavond een leuk feestje gevierd en zijn met het bestuur uit eten geweest. En ja, we hebben heel veel felicitaties uit de omgeving ontvangen, dat is zeker positief”, zo blikt Tredgett terug.

Het waren drukke dagen voor de voorzitter. “Vanaf 20 februari hebben we campagne gevoerd voor onze straat en een Facebookpagina gelanceerd. In samenwerking met verschillende organisaties hebben we online een dikke 3500 stemmers bereikt in een paar dagen. Dat is een groot bereik.” Uiteindelijk leverde die campagne de winst op na een spannende strijd met de Kleine Kerkstraat uit Leeuwarden.

Positieve effecten

Tredgett geeft aan dat hij ook heeft gepraat ondernemers van de Kleine Kerkstraat. De Friezen wonnen de prijs in 2010 en 2012. “Zij gaven aan dat nog steeds mensen hun winkels binnenlopen vanwege de gewonnen verkiezingen van een aantal jaar geleden. De titel heeft dus wel degelijk invloed op het imago van de straat.”

Ondanks al het feestgedruis blijft Tredgett niet stilzitten. “We zullen met bloed, zweet en tranen moeten smijten om deze titel eer aan te doen en de Folkingestraat  als de leukste straat van Nederland te behouden. Het is een de beloning van een lang traject. Begin jaren 90 zijn we in samenwerking met de gemeente een nieuwe weg ingeslagen en die hebben we vastgehouden.”

De feestelijkheden zijn nog niet voorbij. “Er komt binnenkort nog een feestje in de Folkingestraat. De burgemeester zal hier ook aanwezig zijn. U hoort nog van ons.” Op het eind van het gesprek waakt Tredgett wel voor overschatting. “We moeten hard blijven werken, het zijn niet de makkelijkste tijden voor de winkeliers. We moeten de Folkingestraat levend houden en strijden tegen de oprukkende leegstand van winkels.”

Tredgett bedankte de afgelopen dagen ook meerdere keren de lezers van de Groninger Internet Courant en de Groninger Ondernemers Courant. In de laatste dagen voor het einde van de verkiezing hebben beide sites veel aandacht besteedt aan de verkiezing. De lezers van de GIC en de Groninger Ondernemers Courant brachten dan ook massaal hun stem uit en hebben op die manier flink bijgedragen aan de winst van de titel. “Bedankt!”, aldus Tredgett.
 

Gerelateerd
“We gooien alles in de strijd om de titel ‘Leukste straat van Nederland’ te behouden”
“We gooien alles in de strijd om de titel ‘Leukste straat van Nederland’ te behouden”