Economie

17 JUNI 2019

Welke Groninger onderneming wint de Diversiteitsprijs 2019?? Meld u aan!!

De gemeente Groningen is heel blij met ondernemers en ondernemingen waar ze veel medewerkers hebben met een gevarieerde culturele achtergrond. Om te stimuleren dat er meer van dergelijke bedrijven zijn, is enkele jaren geleden de Diversiteitspriis in het leven geroepen. Ook dit jaar is er weer een prijsuitreiking. Wie zo’n bijzonder bedrijf kent kan het bedrijf nu al nomineren door een malitje te sturen naar: diversiteit@groningen.nl

Groningen heeft sinds enige tijd een unieke prijs: de Diversiteitsprijs. Met de Diversiteitsprijs 2019 wil Groningen werkgevers in het zonnetje zetten die veel personeelsleden met verschillende culturele achtergrond in dienst hebben. Aanmelding voor deze belangrijke prijs kan door een mailtje te sturen aan: diversiteit@groningen.nl (Lees verder voor meer informatie over de Diversiteitsprijs).

 

 

De Diversiteitsprijs - waar een bedrag van 2500 euro aan verbinden is - beloont een Groningse werkgever die zich actief inzet voor diversiteit op de werkvloer.  We willen met deze Diversiteitsprijs zo veel mogelijk ondernemers en instellingen inspireren om goede Groningse voorbeelden te volgen en samen kansen te creëren voor iedereen en discriminatie op de arbeidsmarkt bestrijden. In 2018 heeft MartiniZorg de prijs gewonnen.

 

CRITERIA

Een bedrijf moet aan de volgende criteria voldoen:   Het bedrijf besteedt aandacht aan verschillende aspecten van    diversiteit met dit jaar wederom    de focus op personeel met    verschillende culturele  achtergronden;  Het bedrijf zet zich als werkgever actief in om te zorgen voor    diversiteit op de werkvloer;  Het bedrijf zet in op inclusie en bestrijdt discriminatie; Het bedrijf is gevestigd binnen de gemeente Groningen en heeft  minimaal 5 mensen in dienst. 

DIVERSITEITSPRIJS

 De Diversiteitsprijs bestaat uit en een geldbedrag van € 2.500, - waarmee de winnende organisatie een relevante workshop of excursie kan aanbieden aan  het personeel, én het diversiteitsbeeld.

Daarnaast Daarnaast mag de winnende organisatie een jaar lang het diversiteitslogo gebruiken op alle communicatie-uitingen.

 

WAT IS DIVERSITEIT?

 

Een bedrijf die goed omgaat met diversiteit benut de verschillende kwaliteiten die mensen met zich meebrengen. Leeftijd, gender, seksuele voorkeur, beperking en culturele achtergrond zijn dan geen uitzonderingen, maar zorgen voor variatie en inclusie. Waardering en inzet van verschillende werknemers versterken het bedrijf!

 

Het aanbod van arbeidskrachten is steeds gevarieerder. Sommige werkgevers laten bepaalde groepen (mensen met een migratie-achtergrond, ouderen, transgenders en soms vrouwen) nog links liggen, maar dat is natuurlijk zonde van al dat talent. Zeker omdat er in de toekomst een tekort dreigt te ontstaan aan arbeidskrachten, is diversiteit op de werkvloer een kans voor werkgevers en werknemers.

AANMELDING

Aanmelding kan tot 18 september 2019 door een mail te sturen naar  diversiteit@groningen.nl. Vervolgens wordt een aanmeldingsformulier opgestuurd.

PRIJSUITREIKING

De Groningse Diversiteitsprijs wordt tijdens Diversity Day op 20 oktober 2019 uitgereikt.

 

 

Foto boven:

 

MartiniZorg won afgelopen jaar de Groningse Diversiteitsprijs 2018. Wethouder Roeland van der Schaaf reikte de prijs uit tijdens het Werkfestival. MartiniZorg biedt begeleiding, behandeling en verzorging aan mensen die hulp nodig hebben om zelfstandig/begeleid te kunnen (blijven) wonen. 

 

 

Gerelateerd Economie GCC
Welke Groninger onderneming wint de Diversiteitsprijs 2019?? Meld u aan!!
Welke Groninger onderneming wint de Diversiteitsprijs 2019?? Meld u aan!!