Economie

03 MEI 2019

Werk vinden in de horeca met tweede editie BaanBorrel en open dag Horeca op 20 en 21 mei

In het Martini Hotel aan het Zuiderdiep willen Groningse horeca-ondernemers op 20 mei tijdens de BaanBorrel graag kennismaken met mensen die belangstelling hebben om te gaan werken in de horeca. Tijdens de informele BaanBorrel, tussen 16.00 en 18.00 uur, kunnen werkzoekenden kennismaken met ondernemers en in een gesprek hun kennis en motivatie bespreken. Mocht dit gesprek leiden tot een klik, dan kan de kennismaking de volgende dag, op 21 mei, voortgezet worden tijdens de Nationale Horecadag, de open dag van de horeca. Geïnteresseerde ondernemers en werkzoekenden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden. 

Het werken in horeca draait om motivatie, competenties en persoonlijkheid. Dit komt niet altijd naar voren op een cv of een formeel sollicitatiegesprek. Daarom is de kern van de Baanborrel een gezellige ontmoeting, waar werkzoekenden en werkgevers op informele manier met elkaar in contact komen. De BaanBorrel is een gezamenlijk initiatief van Werk in Zicht, horecagroningen.nl, De Drie Gezusters en Martini Hotel Group. De Nationale Horecadag is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Om nog meer werkzoekenden te enthousiasmeren voor de horeca bundelen Nationale Horecadag en Baanborrel haar krachten.

Deze samenwerking levert een bijdrage aan de campagne “Word jij verliefd op de horeca?”, die Werk in Zicht eerder dit jaar startte. Op maandag 20 mei kunnen werkzoekenden in het Martini Hotel kijken of werken in de horeca iets voor ze is. De volgende dag, op dinsdag 21 mei tijdens de Nationale Horecadag, kan er de hele dag direct een kijkje achter de schermen worden genomen bij de ondernemer.

Aanmelden
Geïnteresseerde horecabedrijven kunnen zich aanmelden via groningen@khn.nl
Geïnteresseerde werkzoekenden kunnen zich aanmelden via www.werkinzicht.nl/baanborrel

Eerste editie BaanBorrel succesvol o.a. voor Martini Hotel
Deze informele manier van solliciteren werkt. Dat heeft de eerste BaanBorrel half maart bij de Drie Gezusters al bewezen, zo blijkt onder meer uit de ervaring van Rémy Welsink van Martini Hotel Group en Roelof Dijkstra, die zijn nieuwe baan in het Martini Hotel vond tijdens de BaanBorrel. Roelof: “Voordat ik naar de BaanBorrel ging heb ik veel gesolliciteerd. Ik werkte in een klantcontactcenter en had nog geen enkele ervaring in de horeca. Maar op de BaanBorrel kon ik mezelf toch laten zien. Na de klik met Rémy van Martini Hotel Group ging het snel, zelfs nu ik hier werk hebben ze nog steeds niet mijn cv gezien!” Niet alleen voor Roelof was het nieuw, ook voor Rémy Welsink van Martini Hotel Group was deze manier van werven een nieuwe ervaring. Tijdens de BaanBorrel kwam hij in contact met allerlei werkzoekenden die hij in sollicitatiegesprekken niet zou spreken. Mensen met diverse achtergronden, zonder ervaring of met ervaring. Rémy: “We zijn in contact gekomen met een ander type mens en dat heeft ons veel opgeleverd. Roelof sprong er voor ons uit, dus we hebben via Whatsapp contact gehouden. Na een kop koffie in onze hotellounge wisten we het zeker; Roelof wordt onze nieuwe collega. Wij zijn zo enthousiast geworden van deze manier van werven dat we op 20 mei onze locatie ter beschikking stellen.”

Door het grote succes van de vorige Baanborrel zijn er deze editie veel meer horecaondernemers aangesloten en daarmee zijn de kansen een stuk groter.

Zie voor meer informatie www.werkinzicht.nl/baanborrel

Foto: www.martinihotel.nl

Gerelateerd Economie
Werk vinden in de horeca met tweede editie BaanBorrel en open dag Horeca op 20 en 21 mei
Werk vinden in de horeca met tweede editie BaanBorrel en open dag Horeca op 20 en 21 mei