Economie

22 APRIL 2015

Werkbeurs: intermediair tussen vacatures en geschikte kandidaten

Elke derde donderdag van de maand organiseert de gemeente in samenwerking met het UWV de Werkbeurs. De Werkbeurs brengt elke maand bedrijven uit een specifieke branche die vacatures hebben in contact met mogelijke kandidaten.

De Werkbeurs van 21 mei staat in het teken van Techniek. Zeker nu het aanbod op de arbeidsmarkt zo ruim is, neemt de Werkbeurs ondernemers veel werk uit handen: met een gerichte voorselectie van gemotiveerde en geschikte kandidaten voor te vervullen functie hoeft een bedrijf niet honderden brieven door te nemen, met het risico om alsnog de juiste personen over het hoofd te zien. De Werkbeurs biedt daarnaast een markt met vacatures, workshops, lezingen, praktische informatie en voor alle partijen de mogelijkheid om te netwerken. De Werkbeurs vindt plaats in de hal van het pand van de gemeente aan het Harm Buiterplein bij station Europapark.

De Werkbeurs organiseert niet alleen gerichte matches tussen vacatures en kandidaten in de vorm van speeddates of presentaties van bedrijven, maar biedt werkzoekenden ook diverse activiteiten om hun kans op een baan te vergroten. Er worden bijvoorbeeld workshops aangeboden, om te leren zichzelf te pitchen bij een uitzendbureau en mensen kunnen hun CV laten checken. Daarnaast worden opleiders uitgenodigd op de Werkbeurs, voor eventuele bij- of herscholing. Dat kunnen ook contractpartners zijn, leerbedrijven die kandidaten zoeken voor bijscholing ten behoeve van hun eigen klanten.

Een van die opleidingsbedrijven is RECO Security BV, in 2006 opgericht als een klein beveiligingsbedrijf. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardige particuliere beveiligingsorganisatie met drie vestigingen en werkt het samen met o.a verschillende gemeentes. Daarnaast is RECO Security een erkend ECABO leerbedrijf dat volledige opleidingen verzorgt voor zowel de reguliere instroom van kandidaten als de instroom van kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Maaike Nibbelke is HR Manager bij RECO Security en heeft goede ervaringen met de Werkbeurs. “Wij werken al 4 jaar samen met de gemeente om gemotiveerde mensen uit de bijstand op te leiden als beveiliger voor onze opdrachtgevers. Wij nemen de leerlingen aan voor de opleiding van 12 maanden, die dan vervolgens stage lopen bij onze klanten. De mensen die in die 12 maanden hun diploma halen, krijgen een garantie voor een baan van minstens 6 maanden. De kandidaten worden soms door de gemeente voorgeselecteerd, maar soms geef ik ook een presentatie op de Werkbeurs voor potentiële kandidaten over wat de opleiding en het vak inhoudt en soms sta ik met alle informatie in de netwerkruimte.”

“Het grote voordeel van de aanpak van de Werkbeurs is dat de werkzoekenden al voorgeselecteerd zijn op motivatie en cv, waardoor je snel op essentiële criteria kunt selecteren. En vooral: je ziet de kandidaten persoonlijk, je krijgt er direct een beeld bij. Daardoor krijg je goede mensen: de meerderheid van de mensen die bij ons de opleiding doen, krijgt ook inderdaad een baan na hun diploma. Zo hebben via ons en onze samenwerkingspartner tussen mei en december vorig jaar alleen al 122 mensen een baan gekregen bij het COA.”

Op de Werkbeurs staat elke maand een bepaalde branche centraal. Op de eerstvolgende Werkbeurs op 21 mei is dat Techniek. Bedrijven die een vacature hebben en op de Werkbeurs in contact willen komen met gemotiveerde kandidaten, kunnen contact opnemen met het Accountteam Werk van de gemeente Groningen, tel. 050 367 50 09.

Gerelateerd Economie
Werkbeurs: intermediair tussen vacatures en geschikte kandidaten
Werkbeurs: intermediair tussen vacatures en geschikte kandidaten