Innovatie

01 SEPTEMBER 2014

Wethouder Joost van Keulen start Healthy Ageing Business Coöperatie

Wethouder Joost van Keulen van Economie en Innovatie geeft vandaag, maandag 1 september, het startsein voor het “Healthy Ageing Business Coöperatief U.A.”  Dat is een samenwerkingsverband van MKB actief in de Life Sciences.

Aandacht van de nieuwe coöperatie gaat ondermeer uit naar het ontwikkelen van gezamenlijke projecten, het effectiever aanvragen van subsidies en het slimmer organiseren van inkoop en onderhoud, met als gevolg samenwerking op het gebied van innovatie en winstgevendheid. Daarnaast wordt een sterk(er) onderling verband als basis gezien voor de beoogde, evenwichtige samenwerking met kennisinstellingen en overheden.


De Healthy Ageing Business Coöperatief U.A. bevat bij oprichting vijf organisaties die de kerngebieden van de coöperatie vertegenwoordigen, te weten: Medical Technology, Molecules & Materials en Drug Development, Testing & Analysis. ,,Gezamenlijk hebben we geconstateerd dat het Noord-Nederlandse MKB zich voornamelijk richt op haar kernactiviteiten en te weinig van elkaar profiteert ”, zegt Ton Vries, mede-initiatiefnemer van de coöperatie en directeur Healthy Ageing Campus. ,,Binnen de bedrijvencoöperatie zal de Healthy Ageing Campus in dienst staan van het bedrijfsleven om kansen in kaart te brengen en om nieuwe (samenwerkings)projecten te realiseren.”

In 2015 zet de bedrijvencoöperatie in op het organiseren van gezamenlijke inkoop en het (uit)ontwikkelen van verschillende projecten, zoals de het starten van een pilot met innovatievouchers om het aanvragen van subsidies vanuit Brussel gericht te ondersteunen - mede mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen. Ook op het gebied van het breder inzetten van hoogopgeleid personeel en internationale samenwerking met vooral Noord-Duitsland, zal de coöperatie projecten gaan ontwikkelen. 


De Healthy Ageing Campus is in de afgelopen tweeënhalf jaar uitgegroeid tot het samenwerkingsplatform van wetenschap en bedrijfsleven. Gedurende deze periode is zij verantwoordelijk geweest voor de realisatie van ruim honderd nieuwe, hoogwaardige arbeidsplaatsen in de regio van Groningen. Met de oprichting van de bedrijvencoöperatie hoopt de Campus de zichtbaarheid van de indrukwekkende LifeScience sector in Het Noorden te vergroten.

 

Gerelateerd Innovatie
Wethouder Joost van Keulen start Healthy Ageing Business Coöperatie
Wethouder Joost van Keulen start Healthy Ageing Business Coöperatie