Leefbaarheid

10 OKTOBER 2014

Wijkagent Binnenstad Bert Holthof: doe altijd aangifte van diefstal

Bert Holthof is wijkagent in de binnenstad. In het kader van Oktober Maand van de Veiligheid bezocht hij ondernemers in de Folkingestraat en de A-straat voor een nadere kennismaking, zoals met Leo van Teijlingen van Koffie en Lunchlokaal Lavazza (foto). Gelukkig kent niet iedereen hem, dat is immers een goed teken en toont nog eens aan dat Groningen een veilige stad is. Het werkgebied van Holthof is de hele binnenstad, binnen de diepenring en een gedeelte tot aan de Westersingel en een deel tot aan de Oostersingel. Hij werkt op de fiets: in uniform op de politie-mountainbike, maar soms ook in burger, op zijn eigen vertrouwde zwarte Gazelle.

Holthof en zijn collega-wijkagent werken nauw samen met de particuliere beveiligers van diverse winkelbedrijven. “Als er wat is en zij bellen ons, zijn wij snel ter plaatse.” Wat de particuliere beveiligingsbedrijven doen, moet iedere ondernemer doen die te maken heeft met situaties die hij of zij niet vertrouwt: de politie bellen. En zeker als er al wat is voorgevallen.

“Mijn oproep aan ondernemers is om altijd aangifte te doen. Ik kan me best voorstellen dat winkeliers soms denken dat het geen zin heeft. Maar als er geen aangifte wordt gedaan, weten wij niet dat er iets is gebeurd en kunnen we ook niets doen. Aangifte doen kan heel makkelijk en snel via internet: www.politie.nl/aangifte." Voor ondernemers die – helaas – vaker aangifte doen, is er bovendien de mogelijkheid om een eigen account aan te maken. Daarmee kunnen zij een versnelde aangifte doen en de voortgang daarvan volgen.

Het bezoek van de wijkagent aan ondernemers is één van de vele activiteiten die deze maand plaatsvinden in het kader van Oktober Maand van de Veiligheid. De slotavond vindt plaats op 27 oktober in HanzePLaza aan de Protonstraat. Ondernemers kunnen zich hiervoor aanmelden via www.groningensamenveilig.nl en toegang is gratis.

Het Servicepunt Detailhandel werkt samen met politie, GCC, VBZO, VBNO, VBGW, de gemeente, CVV, RCP en MKB Noord om ondernemers op alle aspecten van veiligheid praktische informatie en workshops aan te bieden om hun eigen veiligheid en dat van hun bedrijf verder te verbeteren. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door Het Fonds Ondernemend Groningen. Alle informatie over wat er zoal te doen is, staat op www.servicepuntdetailhandelgroningen.nl en op www.groningensamenveilig.nl.

Gerelateerd Leefbaarheid Bedrijvenvereniging WEST Bedrijvenvereniging Zuidoost VBNO GCC
Wijkagent Binnenstad Bert Holthof: doe altijd aangifte van diefstal
Wijkagent Binnenstad Bert Holthof: doe altijd aangifte van diefstal