24 OKTOBER 2014

Wijnhandel Jos Beeres breidt uit in de Ommelanden

Een van de bekendste bedrijven in de binnenstad van Groningen, drankenhandel Jos Beeres, viert binnenkort het 135 jarig bestaan. Bovendien opent dit bedrijf een vestiging in de provincie Groningen: in Noordbroek zullen kantoren, opslag en distributie worden ondergebracht. De wijnwinkel blijft voorlopig gewoon in de stad.

Zondag 9 november a.s. viert Jos Beeres driedubbel feest. Een indrukwekkend jubileum, een open huis op de nieuwe distributielocatie en de opening van het nieuwe wijntheater (proeflokaal en winkel). Voor bourgondische Groningers is het wijnhuis van Beeres al generaties-lang een begrip: sinds 135 jaar is het bedrijf gevestigd in de binnenstad van Groningen.

 

 De meeste mensen kennen de winkel, na de oorlog gevestigd in de Oude Kijk in ’t Jatstraat en sinds enkele jaren een straat verderop in de Oude Boteringestraat. Leuk voor het straatbeeld en een aantrekkelijke bestemming voor winkelaars, maar onhandig voor de logistiek. De wijnwinkel blijft voorlopig gewoon in de stad, maar de kantoren, opslag en distributie verhuizen naar Noordbroek. En dat wordt uitbundig gevierd met proeverijen van wijn en bijpassend lekkers, masterclasses en een ‘grand opening’. Er komt zelfs een helikopter aan te pas

Gerelateerd
Wijnhandel Jos Beeres breidt uit in de Ommelanden
Wijnhandel Jos Beeres breidt uit in de Ommelanden