Economie Innovatie

13 DECEMBER 2018

Winkeliers in Zuid starten unieke Kerstactie: consument met taxibusjes opgehaald

Zaterdag 15 december aanstaande wordt het winkelen in het zuiden van de stad nóg gemakkelijker en gezelliger. Dan starten de Winkeliersverenigingen Overwinningsplein, Helpman en Van Lenneplaan de actie “Winkelen in Zuid”. Mensen uit omringende wijken die boodschappen willen doen kunnen dan met een taxibusje worden opgehaald, en later worden hun boodschappen thuis bezorgd. Ze moeten dan even het speciale servicenummer bellen:   050-5417390.

Het ophalen van consumenten is een eerste gezamenlijke actie van de drie Winkeliersverenigingen Overwinningsplein, Helpman en Van Lenneplaan. De actie is niet alleen aanstaande zaterdag 15 december, maar ook de volgende zaterdagen 22 en 29 december, en is bestemd voor inwoners van de wijken Corpus den Hoorn, de Wijert, Helpman, Ter Borch of de Linie.

Winkelen in Zuid haalt mensen op en brengt ze weer naar huis. Hiervoor rijdt een speciaal taxibusje rond. En de boodschappen worden thuisbezorgd door speciale fietskoeriers!

Het idee voor deze pilot is ontstaan tijdens gesprekken met de besturen van de 3 winkeliersverenigingen: Rien Willems (Van Lenneplaan), Marjan Noorda (Overwinningsplein), Harry Schreuder en Richard Wielinga (Helpman).

Winkelen in Zuid is overigens een pilot om de consument onbezorgd te laten winkelen, zonder gesjouw met volle tassen. Wie er aan meedoet kan alle aankopen inleveren bij de verzamelpunten: in de winkels vertellen ze u waar die zijn. Later op de dag worden de boodschappen bij thuisbezorgd.

Heeft u zelf geen vervoer of bent u moeilijk ter been? Geen probleem, Winkelen in Zuid haalt u gewoon op. Gratis en voor niets! Bel daarvoor met onze speciale servicenummer:         050-5417390. Dan krijgt u een tijd dat u wordt gehaald en alles wordt geregeld. Winkelen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Winkelen in Zuid is een samenwerking tussen de winkeliersverenigingen in Helpman, Van Lenneplaan en het Overwinningsplein, Bedrijvenvereniging WEST, Groningen Bereikbaar, Marketing Groningen, Gemeente Groningen en Het Fonds.

Gerelateerd Economie Innovatie Bedrijvenvereniging WEST
Winkeliers in Zuid starten unieke Kerstactie: consument met taxibusjes opgehaald
Winkeliers in Zuid starten unieke Kerstactie: consument met taxibusjes opgehaald