10 OKTOBER 2014

Winkeliersvereniging Oude Kijk in 't Jatstraat organiseert stadswandeling Vismarkt - Noorderplantsoen

Dinsdag 14 oktober organiseert de Winkeliersvereniging Oude Kijk in 't Jatstraat een stadswandeling vanaf de Vismarkt naar het Noorderplantsoen. Voor de wandeling die begint om 18.30 en eindigt om 20.00 is de samenwerking gezocht met verschillende winkeliersverenigingen.

Zowel de Stoeldraaierstraat als het Noorderplantsoen Ondernemersnetwerk zijn bij de route betrokken om in samenwerking met Paulien Excursions een looproute te ontwikkelen van de Vismarkt naar het Noorderplantsoen. De stadswandeling op 14 oktober is dan ook niet alleen bedoeld als leuke activiteit voor de leden van de winkeliersverenigingen, maar juist ook als opzet om de looproute komend jaar met verschillende thema's aan te kunnen bieden en meer bezoekers naar deze kant van de stad te trekken. Te denken valt daarbij aan een thema in de lente, rondom Noorderzon en in de winter waarbij het de bedoeling is ook interactie met de ondernemers te stimuleren door bijvoorbeeld puzzelstukjes of vragen toe te voegen.

 

Er zijn de laatste tijd meerdere leuke nieuwe ondernemers geopend in de Oude Kijk in´t Jatstraat die samen met de gevestigde ondernemers in deze tijd bezoekers meer willen bieden dan winkelen alleen: een bijdrage aan beleving, positief verblijfsklimaat, het vertellen van een verhaal etc. De ondernemers werken nauw samen om de straten aantrekkelijker te maken en de looproute is hier een goed voorbeeld van. Tijdens de Stadswandeling zal zowel verteld worden over de huidige bedrijvigheid als de historie, terwijl een ieder een goede indruk zal krijgen van het nieuwe elan van de straat. De Stadswandeling wordt feestelijk afgesloten met een borrel bij Flinders in het Noorderplantsoen.

Gerelateerd
Winkeliersvereniging Oude Kijk in 't Jatstraat  organiseert stadswandeling Vismarkt - Noorderplantsoen
Winkeliersvereniging Oude Kijk in 't Jatstraat  organiseert stadswandeling Vismarkt - Noorderplantsoen