02 JUNI 2015

Winnaars bekend van Groningse City of Talentcontest; burgemeester overhandigt gouden ‘Like’

De winnaars van de gouden en zilveren ‘like’ 2015 zijn bekend. Gronings creatief talent Esli Tapilatu is de winnaar van de talentcontest op www.cityoftalent.nl/expo. Als tweede is ontwerpersduo Mariel Peters en Julia Odenkirchen geëindigd.  

 Gronings creatief talent Esli Tapilatu is de winnaar van de talentcontest op www.cityoftalent.nl/expo. Als tweede is ontwerpersduo Mariel Peters en Julia Odenkirchen geëindigd. De talenten worden tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 6 juni door burgemeester Peter den Oudsten beloond met een gouden en zilveren ‘Like’. Ook is de showcase van Esli Tapilatu vanaf zondag 7 juni nog een week lang te bewonderen in het Groninger Museum.

 

De afgelopen weken schreven 55 Groningse talenten uit de kunst, sport en wetenschap zich in voor de online expositie op  www.cityoftalent.nl/expo. Het publiek kon op hun verhaal stemmen via Facebook.

Winnaar Esli Tapilatu wist maar liefst 1665 ‘likes’ te verkrijgen. Een goede tweede plaats is behaald door Mariel Peters en Julia Odenkirchen. Zij behaalden met 741 ‘likes’ de tweede plaats.

 

Esli Tapilatu won de talentexpo met zijn project Capital of Happiness; een ‘gelukskrant’ vol goed nieuws. ‘Doel is om mensen en culturen met elkaar te verbinden en elkaar bewust te maken van de schoonheid en goedheid die je niet altijd leest in de krant. Het feit dat ik zoveel likes heb gekregen, betekent voor mij dat er veel behoefte is aan goed nieuws, aan een nieuw geluid.’ vertelt hij.

Het ontwerpersduo Mariel Peters en Julia Odenkirchen werd tweede met het project ‘Ben jij je wc?’ Ze fotografeerden 50 toiletten en hun bezitters in de stad Groningen. ‘Toiletten zijn vaak heel persoonlijk ingericht,’ vertellen de studentes van Academie Minerva. ‘Ze vertellen vaak een persoonlijk verhaal. Hopelijk komt dit jaar het boek uit, met daarin de foto’s en de interviews.’

 

 

De Nacht van Kunst & Wetenschap

 

 

In de weken voorafgaande aan De Nacht van Kunst & Wetenschap, die op zaterdag 6 juni plaatsvindt, waren de verhalen van een aantal exposanten al zichtbaar in de stad. In grote hangende kubussen kon onder andere de muziek van de band ‘traumahelikopter’ beluisterd worden. Tijdens De Nacht zijn deze expositieruimtes bij de Der Aa-Kerk te bezoeken.

 

 

Akkoord van Groningen

 

 

De online en offline expositieruimtes zijn net als De Nacht van Kunst & Wetenschap onderdeel van de ‘Groningen, City of Talent’ campagne van het Akkoord van Groningen. Met deze expositieruimte biedt het Akkoord Groningse talenten een platform waarop ze gemakkelijk hun talent kunnen delen met de rest van de wereld.

\

 

Gerelateerd
Winnaars bekend van Groningse City of Talentcontest; burgemeester overhandigt gouden ‘Like’
Winnaars bekend van Groningse City of Talentcontest; burgemeester overhandigt gouden ‘Like’