20 APRIL 2015

YOUPP: een nieuwe horecaplanner van Groningse makelij

YOUPP staat voor Your Personal Planner en is een nieuw horecaplanningspakket van Groningse makelij. Lisanne Huizingh, 27 jaar en eigenaar van ICT-bedrijf TINT Project Internet, heeft het pakket speciaal op verzoek van een horecaondernemer ontwikkeld. “Er zijn allerlei planningspakketten op de markt voor de horeca, maar die zijn omvangrijk, vaak complex en behoorlijk kostbaar.

Gert Bruns, horecaondernemer uit Haren vroeg mij of wij een eenvoudiger en handzamer programma konden maken. En dat is YOUPP geworden: gebruiksvriendelijk, met alle benodigde functies en tegen een vriendelijke prijs.” De eerste YOUPP’s zijn inmiddels in gebruik en de reacties zijn positief. Maar Huizingh wil graag ervaringen horen van meer horecaondernemers met YOUPP, om het pakket breed in de markt te kunnen zetten. Iedere ondernemer kan 14 dagen gratis gebruikmaken van YOUPP, via www.horecaplanneryoupp.nl.

In de horeca is planning en budgettering een tijdrovende klus. Huizingh: “In de horeca werken veel parttimers. Het kan een hele toer zijn om bij te houden wie wanneer kan werken. En om de uren bij te houden die iemand gewerkt heeft: ik ken verhalen dat de gewerkte uren op bierviltjes aangeleverd worden en dan is het aan de bedrijfsleider om dat allemaal goed in te voeren. Ook budgetteren, de loonkosten in balans houden met de weekomzet, is vaak tijdrovend en ingewikkeld. Met YOUPP lossen we dit op een hele makkelijke en toegankelijke manier op.”

Tijdwinst

“YOUPP biedt enkele  standaardfuncties zoals roosteren, uren klokken, budgetteren en verlof & ziekte bijhouden. Het is een volledig op internet gebaseerd programma, je hoeft dus geen software te installeren, maar kan gewoon op de site inloggen. De belangrijkste meerwaarde is dat dit de ondernemer echte tijdwinst oplevert. Bijvoorbeeld rondom de planning: het personeel kan zelf de beschikbaarheid aangeven, de bedrijfsleider maakt de planning en de mensen kunnen via een laptop, pc of tablet in- en uitklokken. De gewerkte uren worden geëxporteerd naar een Excel bestand en kunnen eventueel direct naar een payroller verzonden worden.”

Seizoensgebonden of festivalhoreca

De opdracht aan Huizingh was bovendien om een betaalbaar pakket te ontwikkelen. “Dat hebben we deels gedaan door YOUPP te beperken tot dat wat de doorsnee horeca in Groningen nodig heeft. Daarnaast hebben we flexibiliteit ingebouwd in de kosten. Horeca-ondernemers betalen op basis van het aantal personeelsleden: hoe kleiner het bedrijf, hoe lager de dagkosten voor het pakket. Daarnaast spelen we in op seizoensgebonden bedrijven of horeca die bijvoorbeeld op festivals opereert. De kosten worden direct gekoppeld aan openingstijden: als het bedrijf dicht is, hoeft er niet betaald te worden.”

Een soort ‘belbundel’

Net als bij andere planningspakketten werkt ook dit programma met een betaling per gebruikte dag. “Via IDEAL stort de ondernemer een bepaald budget waarmee hij of zij kan werken. Zo blijft er een goed overzicht over de kosten en lopen die kosten ook nooit onvoorzien uit de hand. Zie het als een soort belbundel: je betaalt voor zoveel dagen dat je het pakket ook daadwerkelijk gebruikt.”

Gratis Demo

Horeca-ondernemers die kennis willen maken met YOUPP kunnen via www.horecaplanneryoupp.nl een gratis demo aanvragen. Die verplicht tot niets aldus Huizingh, en biedt alle functionaliteiten die de ‘echte’ YOUPP ook biedt. “Ik kom graag langs bij de bedrijven om Youpp te laten zien. Tevens spreken we dan de inrichting van het pakket door, na 14 dagen kunnen mensen beslissen of ze het willen blijven gebruiken.”

Gerelateerd
YOUPP: een nieuwe horecaplanner van Groningse makelij
YOUPP: een nieuwe horecaplanner van Groningse makelij