13 JULI 2017

Zaterdag feest in De Wijert : ‘’wijkdeal” in de maak

Komende zaterdag 15 juli staat er een knallend wijkfeest op het programma voor alle inwoners van de wijk De Wijert. Aanleiding voor het feest – in het Hendrik de Vriesplantsoen – is het feit dat er gewerkt wordt aan een nieuwe begroting voor uitgaven voor De Wijert in 2018. De begroting krijgt de naam ‘Wijkdeal De Wijert’ gekregen, en moet er voor zorgen dat de inwoners meer bij de besluitvorming over zaken die spelen inde eigen wijk, worden betrokken.

De gemeente Groningen streeft er, onder leiding van wethouder Ton Schroor (D66), naar om niet alleen de betrokkenheid van wijkbewoners te bevorderen, maar ook de cohesie in de wijk. Dat is een van de manieren om te stimuleren dat de politiek dichter bij de burger wordt gebracht. En daarbij hoort ook het maken, met alle partijen, van een begroting voor het wijkbudget voor De Wijert.

Stefan Alfons, ondernemer en eigenaar van personal trainingscentrum Totally in Shape (TSI) in De Wijert-Noord, was betrokken bij het initiatief om inwoners van De Wijert meer te betrekken bij de besluitvorming. Hij organiseerde daarvoor onder meer een leerzaam wijkspel, zo vertelt hij in De Groninger Gezinsbode. Daar leerden de bewoners mee te denken over het verdelen van beschikbare budgetten, en om keuzes te maken. Ook werden er wijkbijeenkomsten georganiseerd waarvan inmiddels de helft heeft plaatsgevonden. Na de vakantie volgt nog een tweede serie bijeenkomsten

Dankzij input van wijkbewoners zijn er al enkele snelle besluiten genomen. Zo kwamen er  bootcamps voor kinderen uit de wijk, wordt het wandelpad in het Hendrik de Vriesplantsoen verbreed en kom er een kindvriendelijk fietsparcours.

Feest

Alle reden voor een feestje dus, komende zaterdag. ’s Middags tussen twaalf en vijf is er een knallend wijkdeal-feestje met muziek, lekker eten & drinken, een springkussen, ‘de mogelijkheid tot dromen en natuurlijk kan men het Wijkdeal-spel spelen’.

 

Voor meer informatie: klik hier. 

(Foto: Platform De Wijert)

Gerelateerd
 Zaterdag feest in De Wijert : ‘’wijkdeal” in de maak
 Zaterdag feest in De Wijert : ‘’wijkdeal” in de maak