Bereikbaarheid

10 JULI 2019

Zomerkorting P+R busabonnement: vanaf 15 juli een maand lang voor half geld

Voor maar 25 euro een maand lang een P+R bus-abonnement en zo de verwachte hinder op de weg omzeilen: met deze zomerkorting van 50% willen het OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar automobilisten kennis laten maken met het gemak en de zekerheid van P+R. Vanaf maandag 15 juli bieden zij in samenwerking met Qbuzz de combinatie van parkeren op een P+R-terrein aan de rand van de stad en verder reizen met de bus aan voor maar half geld.

De wegwerkzaamheden deze zomer, waaronder de stremming van de zuidelijke ringweg van Julianaplein tot aan het Europaplein, is een mooie gelegenheid om het alternatief van P+R uit te proberen, zo is de gedachte achter deze actie.

Langs alle grote wegen richting de stad ligt een P+R. Uit de richting:

Drachten/A7 is dit P+R Hoogkerk

Assen/A28 is dit P+R Haren

Zuidhorn/N355 is dit P+R Reitdiep

Hoogezand/A7 en N360/Ten Boer is dit P+R Meerstad

Eemshaven/N46 is dit P+R Kardinge

Vanaf de P+R rijden de bussen van Qbuzz vaak en snel naar de binnenstad, Hoofdstation, UMCG en allerlei andere bestemmingen. Bovendien hebben bussen minder last van verkeersopstoppingen, omdat ze steeds vaker eigen busbanen hebben en bij file over de vluchtstrook mogen rijden. In de reisplanner van Qbuzz kun je je busreis plannen.

De looptijd van deze actie is van 15 juli tot en met 23 augustus. De eerste ingangsdatum die je kunt kiezen voor het maandabonnement is 15 juli. Stel je kiest ingangsdatum 20 augustus, dan kun je tot 20 september het abonnement gebruiken. De actie geeft deze zomer 50% korting op het P+R-abonnement, normaal gesproken kost dit 50 euro. Voor deze actie geldt op=op.

Hoe werkt de actie: kijk op Groningen Bereikbaar

Werkzaamheden Zomer 2019
Vanaf vrijdagavond 12 juli is de zuidelijke ringweg richting Hoogezand tussen het Julianaplein en het Europaplein zes weken afgesloten. In de zomervakantie wordt ook de N361 tussen Groningen en Winsum vanaf de Boterdiepbrug in Groningen tot de Munnikeweg voorbij Adorp afgesloten in beide richtingen. Fietsers kunnen wel langs de werkzaamheden fietsen. Van 31 juli tot en met 7 augustus rijden er bussen in plaats van treinen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Winschoten/Weener. Nog meer werkzaamheden aan weg of spoor zijn te vinden op www.groningenbereikbaar.nl/actuele-verkeersinformatie.

Gerelateerd Bereikbaarheid
Zomerkorting P+R busabonnement: vanaf 15 juli een maand lang voor half geld
Zomerkorting P+R busabonnement: vanaf 15 juli een maand lang voor half geld