Bereikbaarheid

08 JULI 2019

Zomervakantie: stremmingen op zuidelijke ringweg N7 en N361 Groningen richting Winsum

Van vrijdag 12 juli 22.00 uur tot maandag 26 augustus 5.00 uur is de zuidelijke ringweg (N7) tussen het Julianaplein en het Europaplein voor het verkeer vanuit Drachten/Assen richting Hoogezand afgesloten. Ook de N361 tussen Groningen en de Munnikeweg (Adorp) is zes weken gestremd. Daarnaast rijden er vanaf 31 juli een week lang geen treinen tussen Groningen- Assen en Groningen-Veendam/Weener.

In de zomervakantie gaat Combinatie Herepoort damwanden plaatsen voor de bouw van de verdiepte ligging. De stremming voor het verkeer duurt zes weken. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg van Groningen.

Stremming N361 tussen Groningen en Munnikeweg (Adorp)
In de zomervakantie gaat ook een deel van de N361 tussen Groningen en Winsum op de schop. Het deel tussen de Boterdiepbrug in Groningen tot aan de Munnikeweg (Adorp) is van zaterdag 13 juli 6.00 uur t/m zondag 25 augustus 18.00 uur in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de N996 (Onderdendam, Middelstum) en de N46 (Eemshavenweg). Ook de fietspaden worden van nieuw asfalt voorzien. Fietsers kunnen wel langs het werk fietsen.

Geen treinen maar bussen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Weener
Van woensdag 31 juli tot en met woensdag 7 augustus rijden er geen treinen tussen Groningen-Assen en Groningen-Veendam/Weener. De Helperzoomtunnel wordt dan ingeschoven. Arriva en NS zetten bussen in.

Meer informatie
Op www.groningenbereikbaar.nl/zomer is meer informatie te vinden over deze en andere werkzaamheden, omleidingskaartjes en zomeracties voor fiets, OV en P+R, waarmee je de hinder kunt omzeilen.

Gerelateerd Bereikbaarheid
Zomervakantie: stremmingen op zuidelijke ringweg N7 en N361 Groningen richting Winsum
Zomervakantie: stremmingen op zuidelijke ringweg N7 en N361 Groningen richting Winsum