18 AUGUSTUS 2014

Zonnepanelen en laadpalen: bedrijven Zuidoost willen extra investeren in milieu

Tientallen extra laadpalen voor elektrische auto’s en veel nieuwe zonnepanelen: dat zijn enkele onderdelen van de ambities van ondernemers op het bedrijventerrein Zuidoost om te investeren in het milieu. De ambities van de ondernemers op dit terrein - aan de Bornholmstraat en omgeving - zijn een vervolg op een onderzoek naar duurzaamheid op dit bedrijventerrein. Uit dat onderzoek bleek dat er nu al duurzamer wordt gewerkt op dit bedrijventerrein zuid-oost dan op vergelijkebare andere bedrijventerreinen in Nederland. Maar het kan zeker nog beter, zo meldt Helmer van der Zweep van Bedrijven Zuidoost.

Hij zegt dat in een interview met het Dagblad van het Noorden van maandag 18 augustus. Volgens Van der Zweep is het niet alleen voor het milieu belangrijk om te investeren in duurzaamheid, maar ook voor het bedrijventerrein zelf. Op die manier blijft het een aantrekkelijk en modern bedrijventerrein en kan worden voorkomen dat ondernemers naar elders verhuizen.

 

Uit het onderzoek is, aldus het Dagblad van het Noorden, gebleken dat er op het bedrijventerrein Zuidoost nu al 650 zonnepanelen zijn geïnstalleerd, staan er zes kleine windmolens, zijn er zeven oplaadpalen en zorgen LED-lampen voor verlichting van 3 km. lange wegen.

 

Op bedrijventerrein Zuidoost zijn ruim 1200 bedrijven gehuisvest en 20.000 mensen werkzaam.

Gerelateerd
Zonnepanelen en laadpalen: bedrijven Zuidoost willen extra investeren in milieu
Zonnepanelen en laadpalen: bedrijven Zuidoost willen extra investeren in milieu