Duurzaamheid

21 JUNI 2014

Zonneweide voor Stadjers op Westpoort

Duurzaam energie opwekken in je eigen buurt, en zo minder betalen voor je energierekening: de gemeente Groningen biedt samen met Grunneger Power de mogelijkheid aan Stadjers om te investeren in de eerste zonneweide van Groningen op Westpoort.

Vanaf 1 januari 2014 is de postcoderoosregeling van kracht: een rijksregeling uit het Energieakkoord, waarbij bewoners in een bepaald postcodegebied gezamenlijk zonnepanelen kunnen aanschaffen, en hiermee profiteren van een korting op de energiebelasting. Het werkt als volgt: alle omwonenden die in het postcodegebied van de mogelijke zonneweide (Westpoort) wonen of in de aangrenzende postcodegebieden mogen meedoen.

Deze groep bewoners richt dan zelf een energie-coöperatie op, die de zonnestroominstallatie aanschaft. Deze bewoners ontvangen vervolgens een korting op hun reguliere energierekening. Met de aanschaf vanaf één zonnepaneel kunnen de betrokken Stadjers al meedoen. Dat leidt al tot een lagere energierekening.

Postcodegebied
Het postcodegebied voor de mogelijke zonneweide op Westpoort is 9727, 9728, 9743, 9744, en 9745. Stadjers die in dit postcodegebied wonen, krijgen een brief. Ook mensen die in 9321, 9749, 9828 en 9832 wonen, mogen deelnemen. Een constructie met de postcoderoosregeling is zeldzaam in Noord-Nederland. Zeker op een mooie zichtlocatie aan de A7 hoopt de gemeente haar groene gezicht extra kleur te geven met een zonneweide. Grunneger Power begeleidt de bewoners in het traject.

Informatiebijeenkomst
Op woensdagavond 25 juni om 19.30 uur vindt op het Suikerunieterrein een informatiebijeenkomst plaats. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@grunnegerpower.nl. Kijk voor rekenvoorbeelden en verdere uitleg over de postcoderoosregeling op www.grunnegerpower.nl/westpoort.

Gerelateerd Duurzaamheid
Zonneweide voor Stadjers op Westpoort
Zonneweide voor Stadjers op Westpoort