Verenigingsnieuws

02 SEPTEMBER 2019

Zwerfvuil bedrijventerrein Hoendiep ingezameld met nieuwe Cargo Bike Car

Op Bedrijventerrein Hoendiep wordt woensdag een bijzondere Cargo Bike Car in gebruik genomen. Daarmee kan zwerfvuil aanzienlijk makkelijker worden verwijderd.

De aanwezigheid van zwerfvuil op het bedrijventerrein van Hoendiep is al geruime tijd een probleem op het bedrijventerrein Hoendiep.

Het bedrijventerrein Hoendiep is een zeer gemengd bedrijventerrein, met veel retail bedrijven, horeca, grootschalige detailhandel, onderwijsinstellingen maakindustrie, sportaccommodaties en een congrescentrum. Door de aanwezigheid van zoveel verschillende bedrijven komen er veel bezoekers naar het terrein toe.

Daarnaast loopt er een fietsverbinding van het noordelijk deel van de stad naar het zuidelijkdeel  Door de vele bezoekers en de samenstelling van de bedrijvigheid heeft het gebied meer last van zwerfvuil dan de andere bedrijventerreinen in de stad.

Het afgelopen jaar heeft de CosisHout als proef het aanwezige zwerfvuil op het Hoendiep geruimd. Bedrijvenvereniging WEST heeft samen met Stichting Cosis en de Gemeente Groningen besloten om dit project voort te zetten en verder te professionaliseren. 

Dankzij de bijdrage van McDonalds Hoendiep en het Fonds Ondernemend Groningen is er onlangs een Cargo Bike Car aangeschaft. 

Op woensdag 4 september om 15:00 uur zal de Cargo Bike Car officieel worden overhandigd aan de Stichting Cosis

 

Locatie: McDonald’s Hoendiep 

 

Gerelateerd Verenigingsnieuws Bedrijvenvereniging WEST
Zwerfvuil bedrijventerrein Hoendiep ingezameld met nieuwe Cargo Bike Car
Zwerfvuil bedrijventerrein Hoendiep ingezameld met nieuwe Cargo Bike Car