03 OKTOBER 2014

Damsterplein officieel geopend door wethouder Paul de Rook

‘Ervaar en geniet het Damsterkwartier’: dat is de nieuwe slogan van het Damsterkwartier, met als stralend middelpunt het Damsterplein. Het nieuwe naambord van het plein werd vanmiddag officieel onthuld door wethouder Paul de Rook en Gea Veenstra, voorzitter van de ondernemersvereniging Damsterkwartier. De ondernemers aan het plein hebben lang te maken gehad met de werkzaamheden rond de aanleg van de parkeergarage, maar ze hebben er wel een prachtig plein voor teruggekregen.

Voor ondernemers en bewoners is dit een fris nieuw begin, zei Veenstra in haar speech, en ze bedankte de gemeente en GCC voor hun goede steun. Iedereen kijkt uit naar de mooie activiteiten waar het plein en de omgeving zo’n mooie plek voor bieden en we hopen dat bezoekers dat ook snel zullen ontdekken, zo sloot ze af.

Ook De Rook memoreerde de langdurige werkzaamheden. Maar hij had nu goed nieuws voor de ondernemers. Het Damsterplein is door de gemeente als evenemententerrein aangewezen, waardoor er veel mooie mogelijk is op deze plek. Een plek die zich kenmerkt door de actieve ondernemers eromheen en we gaan nu met vereende krachten eraan werken om het nieuwe plein tot een succes te maken, aldus de wethouder.

Het eerste succes is al een feit. De officiële opening van het plein wordt omlijst door de Eerste Groninger Waddendag, met een streekproductenmarkt, proeverijen van Groninger gerechten, garnalenpellers en drie fraaie garnalenboten waaronder het Garnalenmuseum. Daarom wordt het Damsterkwartier ook vereerd met de aanwezigheid van de Garnalenkoningin uit Zoutkamp, die de Stad dankzegde voor de promotie van de Groninger garnaal. Uiteraard is er veel muziek, van DJ Arnoud, de AMF Jazzband en het Shantykoor Oosterstörm. Storm was er overigens niet: de uitbundige zon belooft het Damsterkwartier een zonnige toekomst.

 

Gerelateerd
Damsterplein officieel geopend door wethouder Paul de Rook
Damsterplein officieel geopend door wethouder Paul de Rook