Economie

19 NOVEMBER 2014

Twee stad-Groningse bedrijven winnen FD Gouden Gazelle Award

Twee bedrijven uit de stad Groningen zijn uitgeroepen tot FD Gouden Gazelle. Dit is de jaarlijkse prijs van Het Financieele Dagblad voor de snelst groeiende bedrijven. De Groningse bedrijven Belsimpel.nl en Buitenwarenhuis gingen er dinsdagavond in Hoogeveen met de prijs vandoor.

Voor Belsimpel is het de derde keer dat het een FD Gouden Gazelle in de wacht sleepte in de categorie middelgroot. Buitenwarenhuis, die geplaatst werd in de categorie klein, zag de omzet afgelopen drie jaar groeien met 253 procent. Belsimpel.nl groeide nog harder: met 410 procent.

Belsimpel.nl, de bekende webwinkel voor telefonie en abonnementen uit Groningen, verzekerde zich van de Gouden FD Gazelle in de categorie midden-groot. Directeur Jeroen Doorenbos verwisselde zijn artsenopleiding voor een ondernemersbestaan. Met een groeipercentage van 410 procent over de afgelopen drie jaar voegt Belsimpel daar nu een derde Gouden FD Gazelle aan toe.

“Onderscheidend zijn in een ‘vechtmarkt’ als de telecombranche is niet te vertalen naar één beslissende factor, maar zit vaak in de details”, Doorenbos. “Zeven dagen per week telefonisch bereikbaar zijn en zeven dagen per week producten kunnen verzenden is de norm geworden voor consumenten. Op zulke wensen spelen we in met ons onwijs goede, fanatieke team. Dit vormt wat mij betreft de belangrijkste reden voor dit succes.”

In Noord-Nederland mogen de 39 ondernemingen zich een jaar lang FD Gazelle noemen. Dat zijn er negen minder dan vorig jaar. De gemiddelde omzetgroei van de Gazellen kwam dit jaar uit op 82 procent. Dat is een stuk minder dan in 2013; toen ging het om 129 procent. Landelijk zijn er dit jaar 331 bedrijven opgenomen in de FD Gazellen-ranglijst.

FD Gazellen worden in drie categorieën ingedeeld: klein (omzet 100.000 tot 2 mln euro in 2011), middelgroot (omzet 2 mln tot 30 mln euro) en groot (30 mln euro of meer). De bedrijven met het hoogste groeicijfer in hun categorie worden onderscheiden met de prestigieuze Gouden FD Gazellen Award. Op 2 december publiceert Het Financieele Dagblad de landelijke FD Gazellen-ranglijst 2014, waaronder ook de vijf bekroonde bedrijven die Noord-Holland en Zeeland vertegenwoordigen.

Gerelateerd Economie
Twee stad-Groningse bedrijven winnen FD Gouden Gazelle Award
Twee stad-Groningse bedrijven winnen FD Gouden Gazelle Award