sep 13

5G Masterclass IoT

16:00 Rijksuniversiteit Groningen, oude Boteringestraat 44

Op donderdag 13 september spreekt Rudi Niemeijer van Testconsultancy Groep tijdens de 5G Masterclass over het Internet of Things in de praktijk. De 5G Masterclass vindt plaats in de grote vergaderzaal in het Bestuursgebouw van de Rijksuniversiteit Groningen, oude Boteringestraat 44.

Rudi Niemeijer is als informaticus en elektronicus op de hoogte van de laatste stand van mobiele technieken. Hij heeft onder andere een blauwdruk voor het 5G Lab ontworpen en heeft de Smart Potato bedacht. Op 13 september komt hij meer vertellen over het Internet of Things. Het is tegenwoordig heel gewoon dat alledaagse voorwerpen verbonden zijn met het internet. Elektronica is zo klein en goedkoop geworden dat zelfs een wasknijper een internetverbinding kan hebben. Je hoort in de media dagelijks over apparaten die verbinding kunnen maken met het internet en de voordelen die het Internet of Things voor de eindgebruiker biedt. Maar hoe gaat dat in zijn werk, iets met het internet verbinden? Wat is er allemaal voor nodig om een Internet of Things (IoT) toepassing te maken? En hoe test je dat, zodat het technisch goed werkt en voor de eindgebruiker voldoende meerwaarde oplevert?

De 5G Masterclasses worden vanaf nu georganiseerd in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. De 5G Masterclass begint 13 september om 16:00 en duurt tot 18:00 uur. Inloop vanaf 15.30 uur. 

Deelname is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk via www.5groningen.nl

Gerelateerd