okt 10

Congres Healthy Ageing

10:00 WestCord WTC Hotel Leeuwarden, Heliconweg 52

Samen naar een gezonde leefomgeving, dat is het motto van het Healthy Ageing-congres op 10 oktober. Initiatiefnemers zijn het Centre of Expertise Healthy Ageing, Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), Zorg Innovatie Forum (ZIF), Netwerk ZON en ZorgpleinNoord.

Onze leefomgeving heeft grote invloed op onze fysieke en mentale gezondheid. Schone lucht, een comfortabel huis, een groene omgeving, de beschikbaarheid van goede zorg, veiligheid op het werk of op school: het draagt allemaal bij aan kwaliteit van leven. Daarnaast spelen ook een sociaal netwerk, toegankelijkheid van voorzieningen, culturele activiteiten en duurzame inzetbaarheid een cruciale rol.

Tijdens het congres brengen de initiatiefnemers onder andere mbo en hbo onderwijs, ruimtelijke ordening, zorg & welzijn, (sensor)technologie, voeding & beweging en kunst & cultuur bij elkaar, en verbinden ze ideeën en initiatieven om de leefomgeving in Noord-Nederland gezonder te maken.

Keynote speakers
Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS, belicht als eerste keynote speaker een gezonde leefomgeving in relatie tot zorg en welzijn.
Ook keynote speakers Ann Heylighen en Marianne Davidson geven vanuit het eigen vakgebied hun visie op bijdragen aan een gezonde leefomgeving.

Programma

09.30 uur:  Inloop

10.00 uur:  Opening dagvoorzitter Marijke Roskam

10.15 uur:  Interactief programma met keynote speakers, workshoprondes

                   en inspiratieplein

16.15 uur:  Afsluiting en borrelen

 

Aanmelden uiterlijk 19 september

Zie voor meer informatie en voor aanmelden campus.groningen.nl

Gerelateerd