sep 11

FounderTalks

19:30 Groninger Forum, Hereplein

Het nieuwe seizoen van Founder Talks gaat van start met Antje Meindersma van Alledaags en Rene Bolhuis van Horus. RTV Noord-presentator Bart Breij en het publiek gaan in het Groninger Forum in gesprek met deze succesvolle Groningse ondernemers.

Antje Meindersma - Alledaags

Hoe positioneer je je bureau zo dat je leuke klanten krijgt? Hoe zeg je nee tegen klanten die iets *denken* beter te weten? En hoe combineer je het werk als app- en websitebouwer voor klanten met het ontwikkelen van je eigen product? Dat vanwege de toepassing van kunstmatige intelligentie ook nog eens bijzonder ambitieus is, en ingewikkeld om aan de man te brengen? Antje Meindersma van Alledaags, het enige Groningse IT-bureau waarbij de helft van de medewerkers vrouw is, heeft er na jaren van twijfelen een weg in gevonden en reflecteert op de problemen die elk IT-bedrijf ongetwijfeld kent.

René Bolhuis, wereldwijd 360 graden camera-speler

De Tweede Kamer. De politie. De Champions League. Horus heeft ze allemaal als klant. Haar 'mobile mapping' technologie wordt overal ter wereld gebruikt voor beveiliging van evenementen en gebeurtenissen, maar ook voor topsport. Sensoren, 360 graden camera's, virtual reality en software werken naadloos met elkaar samen om objecten te herkennen en te analyseren. René Bolhuis redde Horus uit een faillissement en pakte het bedrijf zonder eerdere ICT-werkervaring op. En: hij maakte er een wereldspeler van, gewoon vanuit Bedum. Wat is zijn geheim? En hoe is het om in de Champions League van bedrijven en evenementen te spelen?

Founder Talks begint om 19.30 uur in het Groninger Forum aan het Hereplein en de toegang is gratis.

Gerelateerd