jan 29
- jan 31

Global Game Jam

The Big Building

Groningen is van 29 tot 31 januari het toneel van het wereldwijde evenement Global Game Jam. In bijna 300 steden in 60 landen komen deelnemers bijeen om in één weekend nieuwe spellen te ontwikkelen. Groningse gastheren zijn The Big Building, Indietopia, Hanzehogeschool en GL!TCH, de studentenvereniging van Game Design & Development aan de Hanzehogeschool. Het is voor het eerst dat Global Game Jam ook in Groningen plaatsvindt.

Het is een soort wereldwijde hackathon maar dan gefocust op game-ontwikkeling. Het is de bedoeling dat alle deelnemers vrijdagmiddag (29 januari) samenkomen om advies te krijgen van inspirerende game developers, en om achter het geheime thema van de jam te komen. Alle teams die wereldwijd participeren staan dan voor de uitdaging om binnen 48 uur een game gebaseerd op dat thema te maken. Global Game Jam is een uitstekende gelegenheid om je creativiteit te ontketenen, maar ook om nieuwe vriendschappen te sluiten en in aanraking te komen met de wereld van game ontwikkeling. Game developers van alle ervaringsniveaus en achtergronden zijn welkom!

Belangstellenden kunnen zich aanmelden op de website van The Big Building. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arjan Terpstra – ggjgroningen@gmail.com

Gerelateerd