sep 13

Grachtenfestijn ‘NaZomerCarnaval’

13:00 Diepenring - Reitdiephaven

De Stichting Grachtenfestijn organiseert zondag 13 september voor de derde keer het evenement Grachtenfestijn. Voor deelnemers en bezoekers een mooie kijk op de Diepenring in Groningen met veel bootjes, versieringen en muziek. De doelstelling van Stichting Grachtenfestijn is dan ook Groningen meer op de kaart zetten als waterstad door beleving te creëren op en rondom de Diepenring.

De Grachtenparade vindt plaats tussen 13:00- en 15:30 uur. Dit jaar is de route veranderd t.o.v. de laatste twee edities. Startlocatie voor alle lage bootjes (zij kunnen de volledige ronde Diepenring varen) is aan de Hoge- en Lage der A om 13:00uur. De hogere boten (hoger dan 1,60m) vanaf EMG Faktors/Kromme Jat aan het Eemskanaal om 13:45u na het passeren en omkeren van de kleinere boten. Vanaf daar is het een staande-mast route naar het eindpunt: Reitdiephaven/ReitdiepPop.

 

De parade vertrekt om 13:00 vanaf de Hoge- en Lage der A en zal een ronde Diepenring maken om vervolgens te vertrekken richting Reitdiephaven. Op het einde vallen deelnemers met hun  neus in de boter want daar vindt het evenement ReitdiepPop plaats. Stichting Grachtenfestijn heeft daarnaast ook ingezet op samenwerking met Floating Paradise, het evenement op de A na afloop van de parade vol met honderden rubberbootjes. Tijdens de Grachtenparade zullen verschillende zangkoren de parade ontvangen. Op het Ludina terras aan de Turfsingel, bij de horecabedrijven aan het Schuitendiep, bij EMG Faktors op oude koftjalk ‘De Tromp’ én bij Rondvaartbedrijf Kool op de steiger! Ook de Brandweer aan het Eemskanaal zal een leuke actie verzorgen op het Eemskanaal om de deelnemers een leuk welkom te geven! Flyboard Tijdens deze editie van de Grachtenparade zal er ook een organisatie aanwezig zijn met de flyboard! Flyboarden is een nieuw spectaculaire sport waarbij met vliegt over het water en tijdens de parade zal de Flyboarder vooraan de stoet te zien zijn! De 3e  editie van het Grachtenfestijn wordt mede mogelijk gemaakt door Makro Groningen (hoofdsponsor)  en Het Fonds (GCC).

Voor meer informatie en het complete programma: www.grachtenfestijn.nl

Gerelateerd