apr 24

IT Academy: cybersecurity en ethical hacking

15:00 Het Kasteel Melkweg 1

In deze achtste editie van IT Academy colleges gaan securityspecialisten Erik Rutkens van Insite Security en Arnoud Warmerdam van Warpnet in op de technieken die (ethical) hackers toepassen en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van security. Het college is voor professionals, studenten en werkzoekenden en start om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) in Het Kasteel in Groningen aan de Melkweg 1. Deelname is gratis, maar vol is vol.

Cybersecurity of Computer security is de beveiliging van informatiesystemen om diefstal of schade van hardware, software en informatie te voorkomen. Steeds meer apparaten staan in contact met het internet en hierdoor nemen de beveiligingsrisico’s toe. Nergens ter wereld groeit de vraag naar cybersecurityspecialisten zo hard als in Europa. En ook organisaties in Noord-Nederland hebben een tekort aan professionals op dit gebied.

Erik Rutkens van Insite Security gaat in op de trends en ontwikkelingen en de werkzaamheden als (cyber)securityspecialist. Erik is de oprichter en eigenaar van Insite Security en is binnen Insite Security verantwoordelijk voor Strategie & Innovatie. Het tweede deel van het college staat in het teken van ethical hacking. Securityspecialist Arnoud Warmerdam, eigenaar van Warpnet, neemt de aanwezigen mee in de wereld van een ethical hacker. Hij bespreekt de verschillende technieken/ tools die hackers in de dagelijkse praktijk toepassen. In deze technische sessie van Arnoud wordt hij ondersteund door een ervaren ethical hacker van Warpnet. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om praktische vragen te stellen.

De IT Academy colleges worden aangeboden door IT Academy Noord-Nederland, om de innovatieve kracht van het Noorden te versterken en netwerken blijvend met elkaar te verbinden. De colleges gaan over de nieuwste online/ict trends en ontwikkelingen en worden verzorgd door hoogleraren en docenten van de noordelijke kennisinstellingen en experts uit het werkveld.

Aanmelden op www.itacademy.nl

Gerelateerd