nov 29

MKB Ondernemersavond 'WEconomy'

18:00 Groningen Airport Eelde

De 24ste MKB Ondernemersavond staat in het thema van nieuwe verdienmodellen in veranderende tijden. Sprekers zijn wethouder Joost van Keulen, CEO van Groningen Airport Eelde Marco van de Kreeke en Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen.

'WEconomy: van oude economie naar nieuwe verdienmodellen...'

De omgeving en economie veranderen, nieuwe verdienmodellen zijn noodzakelijk voor behoud en groei, samenwerking wordt daarbij veel belangrijker en we krijgen te maken met de opkomst ‘WEconomy’. Hoe geef je als ondernemer hier invulling aan, ben je je bewust van nieuwe tijden en nieuwe uitdagingen en hoe ga je daar mee om? Hoe verbinden we oude en nieuwe economie met elkaar?

Jan Jonker
Jan Jonker is hoogleraar Duurzaam ondernemen aan de Radboud Universiteit  Nijmegen. Hij geeft tijdens deze avond zijn innovatieve visie op duurzaam  ondernemen. Het verbinden van strategie, nieuwe business modellen en  transitie staan voor hem centraal. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar nieuwe businessmodellen en hij betoogt dat we in een veranderende samenleving op zoek moeten naar andere verdienmodellen. In zijn ogen is de kern van de nieuwe business modellen om samen waarde te organiseren en opbrengsten te delen. Het gaat niet alleen om geld, maar ook om andere waarden. Volgens  Jonker moet  er gezocht worden naar andere manieren om  geld te (blijven) verdienen. Zijn lezing geeft inspiratie voor een alternatief voor de gebruikelijke  business modellen.

Zie voor meer informatie en aanmelden www.mkbondernemersavond.nl

 

Gerelateerd