sep 12
- sep 13

Reitdieppop

Reitdiephaven

Groningen en omgeving kan op 12 en 13 september kennismaken met een nieuw festival, voor jong en oud: ReitdiepPOP. Bezoekers kunnen in Reitdiephaven gratis genieten van achttien veelbelovende, vaak lokale bands en artiesten, er zijn allerlei sport- en spelactiviteiten en op zondag is Reitdiephaven het eindpunt van de Grachtenparade.

Er staan onder meer optredens op het programma van  singer-songwriter Marten Fisher, uitgroepen tot 3FM Serious Talent, dj Sebastian Davidson en MakeBelieve, eerder al te zien op Eurosonic. Het trio Triangl, dat beide dagen optreedt, trok onlangs de aandacht met haar promotietour: met de trein trokken de drie meiden langs zeven stations met een piano om daar hun debuutsingle te spelen.

De organisatie wil meer dan een muziekfestival neerzetten. Daarom zijn er op zaterdag sport- en spelactiviteiten, workshops en clinics voor kinderen en is er op zondag een braderie. Ook het Bols Nederlands kampioenschap flairbartending is zondag onderdeel van het festival. De beste cocktailmakers van Nederland binden dan op spectaculaire wijze de strijd met elkaar aan. Diezelfde dag eindigt het Grachtenfestijn in de Reitdiephaven. Zo’n 100 versierde bootjes varen dan met veel bombarie in konvooi de jachthaven binnen.

Zie voor alle informatie: www.reitdieppop.nl

Gerelateerd