jan 11

SMC050 - Internet of Things

19:45 Martiniplaza

In de afgelopen maand is er in de stad en provincie Groningen veel media-aandacht geweest voor 'The Internet of Things' oftewel, het internet der dingen. Aanleiding is een groep Groningse ondernemers die een begin hebben gemaakt om het daadwerkelijke netwerk van dat ‘internet der dingen’ zelf aan te gaan leggen. In deze editie van SMC050 word gekeken naar dit 'Things Network' in Groningen.

De provincie Groningen is aangehaakt op dit initiatief en heeft er €10.000 in gestoken zodat in 2016 de gehele provincie Groningen dekkend gemaakt kan worden voor het internet of things (IoT) netwerk.

En dat het IoT groot gaat worden is zeker: computergigant Cisco voorspelt dat er in 2020 meer dan 50 miljard fysieke objecten verbonden zullen zijn met het internet. IBM en andere grote ICT bedrijven doen ook voorspellingen hierover. Ze zijn het allemaal over één ding eens: we staan aan de vooravond van een golf van innovatieve en slimme toepassingen rondom IoT.

In deze SMC050 editie gaan we luisteren naar IoT verhalen en gaan we proberen om zoveel mogelijk Groningse IoT initiatieven, mensen en ideeën aan elkaar te koppelen.

Sowieso 2 sprekers:

  • Mark Vletter: Kansen en impact van IoT voor Groningen
  • Joshua Peper: Things network Kickstarter
Gerelateerd Innovatie