sep 30

Straatfeest Oosterkwartier

11:00 Oosterstraat e.o.

Ook dit jaar zijn de Oosterstraat, de Carolieweg en een stukje van de Gelkingestraat op zaterdag 30 september het toneel voor diverse activiteiten, muzikale optredens, een grote braderie en een design market. De feestelijkheden beginnen om 11.00 uur. Daarnaast kan het publiek vanaf 12.00 uur genieten van diverse straatacts en kan men ook meedoen aan verschillende workshops. Een heel bijzondere is de 'Pretvormer Workshop' voor kinderen tot twaalf jaar, vanaf 12.00 uur in het WIJ-pand aan de Oosterstraat.

Een ander bijzondere act is die van Kapitein Kosto die vanaf twaalf tot vier uur ’s middags doorlopend vertelt over zijn diepzee-avonturen. Saai is het allerminst en luisteraars nemen voor zijn verhalen dan ook plaats in een heuse onderzeeër. Verspreid over het hele Oosterkwartier vinden jong en oud nog veel meer gratis activiteiten om aan mee te doen. Ook zet de lokale horeca terrassen neer waardoor er volop gelegenheid is om lekker te eten en te drinken tijdens het Straatfeest.

Maar een feestdag kan niet compleet zijn zonder muziek. Bij Brownies and Downies treedt hun eigen Koningsband op. Bij restaurant Four Rose’s zorgen de Mariachi’s voor Mexiaanse feestmuziek en bij Oddity treedt de Groningse band Van De Straat op. Zij spelen popliedjes op zijn Gronings en staan hiermee garant voor een feestje.  Maar ook bij de Knarie wordt een muzikaal programma neergezet en de Putkapel zal met veel feestelijk lawaai door de straten lopen.

Alle informatie via www.facebook.com/Oosterkwartier050

Gerelateerd