mrt 07

Symposium Vrouwen in Energie Noord-Nederland (VIEN)

13:00 Energy Barn, Zernikelaan 17

Op 7 maart organiseert VIEN ter ere van haar 1-jarig bestaan het energiesymposium ‘Op Gelijkstroom: hoe krijgen we de energietransitie op stroom?’ Vrouwen in Energie Noord-Nederland (VIEN) is een onafhankelijk netwerk van vrouwen werkzaam in de energiesector van Noord-Nederland. Het symposium vindt plaats in de Energy Barn op de Zernike Campus en iedereen is welkom.

VIEN heeft zich ten doel gesteld om op een laagdrempelige wijze een verbinding te leggen tussen vrouwen die werkzaam zijn in de energiesector. Onder ‘energiesector’ wordt verstaan alle bedrijven en instellingen die op wat voor manier dan ook bezig zijn met (duurzame) energie, zoals elektriciteit, olie, gas of warmte. VIEN richt zich specifiek op vrouwen in Noord Nederland en beperkt zich niet tot vrouwen met een bepaalde functie. Zij biedt een platform om in een vertrouwde en besloten omgeving elkaar te leren kennen, kennis en ervaringen te delen, elkaar te verbinden en (zakelijk) te versterken.

Het programma van het symposium op 7 maart belicht de energietransitie vanuit verschillende perspectieven, zoals de status van nieuwe energie en de bestuurlijke uitdagingen. De lijst van sprekers omvat onder andere Nienke Homan (Gedeputeerde Staten Provincie Groningen voor Groen Links), Dorine Bosman (Vice President Wind, Shell), Barbara Huneman (Commercial & External Affairs Manager Energy, Nouryon), Professor Janka Stoker (RUG en voorzitter raad van commissarissen Economic Board Groningen) en Marry de Gaay Fortman (Advocaat-Partner Houthoff, commissaris KLM en De Nederlandsche Bank). Gastvrouw is Janine Abbring.

De kosten voor het bijwonen van het symposium bedragen 30 euro en men kan zich aanmelden via de website van VIEN.

Gerelateerd