okt 31

VBGW-bedrijfsbezoek aan RDW

16:00 RDW Rozenburglaan 5

VBGW-lid RDW is gastheer van het VBGW-bedrijfsbezoek. Dit is een mooie laagdrempelige manier om eens een kijkje te nemen bij uw medeleden van de VBGW, en om uw netwerk uit te breiden. Ontvangst met een kopje koffie, een korte tour en uitleg door de organisatie, en een afsluitende borrel.

De RDW is de organisatie die zich bezig houdt met voertuigen en voertuigonderdelen. De RDW is ook de houder van de registers die betrekking hebben op voertuigen. Aan de hand van een kenteken en de RDW voertuiggegevens kan men vrij veel belangrijke informatie over een voertuig achterhalen. Het RDW heeft eigenlijk vier primaire taken. In de eerste plaats houdt de RDW toezicht op de toelating van voertuigen. Als men een voertuig in Nederland wil verhandelen, dan zal dit pas kunnen als de Rijksdienst wegverkeer hier haar fiat aan heeft gegeven. Ook voor het verhandelen van veel auto-onderdelen is toelating door de RDW nodig. De RDW houdt daarnaast ook toezicht op bedrijven die RDW zijn erkend. Daarnaast controleert de RDW ook voertuigen als er door justitie of een verzekeraar wordt getwijfeld aan de technische staat van een voertuig.

In verband met veiligheidscontroles, is het van belang dat u zich opgeeft voor dit bezoek en dat u bij het bedrijfsbezoek een geldig legitimatiebewijs mee heeft.

Aanmelden kan via www.vbgw.nl

Gerelateerd