feb 28

Zon op Daken op Bedrijventerrein Zuidoost

16:00 Grand Cafe Noorderpoort Euroborg

Op bedrijventerrein Zuidoost is een proef gestart om zoveel mogelijk bedrijfsdaken te voorzien van zonnepanelen. Ondernemers op Zuidoost kunnen hier voor een kosteloos advies krijgen door ingenieursbureau Ohpen. Donderdag 28 februari organiseren Bedrijvenvereniging ZO en de gemeente een informatiebijeenkomst over deze pilot ‘Zon op Daken’. De bijeenkomst begint om 16.00 uur, in het Grand Café van Noorderpoort Euroborg aan de Boumaboulevard.

De gemeente Groningen, samen met ZO, heeft zich ten doel gesteld om in 2035 CO2-neutraal te zijn. De inzet is om hiervoor 12 MWp te ontwikkelen op daken van bedrijven en kantoren, vóór 1 mei 2020. Op bedrijventerrein Zuidoost is hiervoor een pilot gestart waarbij Ohpen ingenieurs kosteloos en onafhankelijk advies verzorgt over het plaatsen van zonnepanelen. Op donderdag 28 februari wordt het project uitgelegd en toegelicht.

Programma
Openingswoord door Harry Marissen, voorzitter ZO.

Duurzaamheidsdoelstellingen Gemeente Groningen, plannen Zuid-Oost Groningen, door Floris van Dijk

Zun op ’t dak, goud veur Grunn; Rene Garlich en Aletta Zwart, inclusief toelichting van de Business Cases.

Gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aanmelden
Je wordt vriendelijk verzocht je door een berichtje per mail (zonopbedrijfsdaken@ohpen-ingenieurs.nl) aan te melden voor de informatiebijeenkomst. Mocht je deze middag niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je een afzonderlijke afspraak maken.

Vragen?
Vragen of opmerkingen over het project? Neem dan contact op:

zonopbedrijfsdaken@ohpen-ingenieurs.nl | 06-46358856

 

R.Garlich (Ophen Adviseurs)    

Floris van Dijk en Peter Spaak (gemeente Groningen)

Nico Borgman (Bedrijvenvereniging ZO)

Gerelateerd