28 AUGUSTUS 2017 | Hans de Preter

GROC.NL: niet alleen brenger van nieuws uit Groningse economie

Onlangs bereikte de Groninger Ondernemers Courant een nieuwe mijlpaal: de zesduizendste volger van onze Facebookpagina. De redactie van de Groninger Ondernemers Courant (GROC) is blij met het feit dat er in het drukke Noordelijke medialandschap kennelijk ook een plekje is voor de Groninger Ondernemers Courant, en dat ons bereik blijft groeien.

Toch is het goed om te melden dat GROC.nl meer is, en ook meer wil zijn, dan uitsluitend een overzicht van het belangrijkste nieuws van- en voor ondernemers uit Groningen.

Maar eerst even voor de duidelijkheid: de Groninger Ondernemers Courant is opgericht met steun van vier bedrijvenverenigingen uit Groningen: VBNO, Groningen City Club, VBZO en Bedrijvenvereniging WEST. En met steun van gemeente Groningen, Fonds Ondernemend Groningen, Groningen Bereikbaar en Open Stad.

Ook is de GROC een voortzetting van een eerdere uitgave van bedrijvenverenigingen, genaamd ‘Terreinwinst’, maar dat was louter een papieren uitgave.

De Groninger Ondernemers Courant heeft een papieren editie die drie tot vier keer per jaar uitkomt, en met een redactie van vertegenwoordigers van de bedrijvenverenigingen. Ook is er een wekelijkse email-editie en is er de website. Door intensief en effectief de nieuwe sociale media in te zetten, weet de Groninger Ondernemers Courant al met al een zeer groot publiek te bereiken.

Daarbij is de GROC niet alleen een nieuwsvoorziening, maar wil het vooral ook een Digitaal Platform zijn. En wil de GROC al haar ten dienste staande uitingen graag inzetten voor zaken die van belang zijn voor ondernemend Groningen.

Zo maakt de GROC graag melding van activiteiten van de Groninger Retail Academy, zoals een bijeenkomst over Winkeldiefstalpreventie. Of een Meet & Greet Detailhandel050 op 28 september. Of van de ondernemersacademie van de VBZO, de VBZO Academy.  Graag ondersteunen we winkelstraten die meedingen naar de titel: ‘Leukste winkelstraat van Nederland’, mede waardoor Folkingestraat en Zwanestraat met succes een gooi deden naar die titel.  Ook steunt de GROC van harte initiatieven als Open Stad. Of we maken melding van nieuwe winkels: een van de beter gelezen rubrieken in onze Courant, in samenwerking met de Facebookpagina van de Groningen City Club. En we kondigen via onze agenda graag activiteiten aan die van belang zijn voor ondernemers. Of we maken melding van nieuwe cursussen. En in september schenken we graag uitvoerig aandacht aan het fashion-event 050&Mode.

Kortom: de Groninger Ondernemers Courant wil haar groeiende bereik inzetten voor tal van zaken die van belang zijn voor ondernemend Groningen. Maar ook willen we ondernemers onderling graag met elkaar in contact brengen, wanneer ze specifieke vragen hebben.

En mocht u zelf nog suggesties hebben om deze rol nog te kunnen versterken, of mocht u nieuws hebben, dan horen we dat heel graag !

 

Hans de Preter

Hoofdredacteur Groninger Ondernemers Courant

info@groc.nl

 

GROC.NL: niet alleen brenger van nieuws uit Groningse economie
GROC.NL: niet alleen brenger van nieuws uit Groningse economie