30 AUGUSTUS 2017 | Guus Vries

Nazomeren

Noord Nederland was dit jaar als laatste aan de beurt met de bouwvakantie. Leuke consequentie daarvan is het feit dat “de rest van Nederland” alweer op volle toeren draait en wij in Groningen nog even een beetje vanuit een relaxmodus opereren. Wel wat aan het werk, maar ook vooral genieten van al het moois onze stad ons in deze periode biedt, zoals de Keiweek, Noorderzon, Bommen Berend en tal van andere activiteiten en festiviteiten.

Het aantrekkelijke van deze periode is ook dat de agenda’s nagenoeg maagdelijk zijn en dat biedt echt ruimte om de spreekwoordelijke accu goed op te laden voor het tweede half jaar. En in die komende maanden staat ons weer van alles te wachten.

Diezelfde agenda loopt namelijk voor de rest van het jaar al behoorlijk vol en begrijp mij goed, dat is absoluut geen klaagzang, integendeel, er is volop bedrijvigheid, met veel nieuwe kansen en mogelijkheden.

De economische crisis ligt nu toch echt wel achter ons en de meesten van ons slagen er gelukkig in om daar gepast hun graantje van mee te pikken. Ook voor onze stad zijn de perspectieven prima, bijna alle seinen staan op groen, zeker nu onze wethouder Joost van Keulen heeft besloten af te zien van het lidmaatschap van de 2e Kamer en hij zich dus met zijn kenmerkende bevlogenheid zal blijven inzetten voor onze prachtige stad en bijvoorbeeld ook voor de, zo belangrijke, doorontwikkeling van Groningen Airport Eelde.

Twee imponerende projecten (ombouw Zuidelijke ringweg en herinrichting stationsgebied) dienen zich inmiddels nadrukkelijk aan en geven mij op een of andere manier het gevoel van een kind in een snoepjeswinkel, wat een mooie cadeaus worden ons in de schoot geworpen.

Uiteraard moeten we eerst door een hele zure appel heen, we zullen er ongetwijfeld overlast van gaan ondervinden, maar als de stofwolken zijn opgetrokken beschikken wij over een fantastische en toekomstbestendige infrastructuur, waar wij als nuchtere Groningers supertrots op mogen zijn.

Kortom ; ik zie terug op een mooie zomer en heb bijzonder veel zin in de tweede helft van 2017 met al zijn boeiende uitdagingen, hopelijk deelt U dat fijne gevoel met mij !         

Guus Vries , ondernemer & voorzitter VBNO      

Nazomeren
Nazomeren