• Campus Groningen

  13 DECEMBER 2019

  Venturelab, Innolab Engineering en Come Share deelauto’s: Step into the future van snelstgroeiende Campus van Nederland

  De snelstgroeiende Campus van Nederland heeft volop ambities voor 2020 en de jaren daarna, blijkt tijdens het jaarlijkse Campus Kerstcafé. Die ambities zijn gebundeld in 3 programmalijnen: Community Building, integraal gebiedsmanagement en Campus Services. Hiermee wordt de enorme groei en bloei die de Campus Groningen de afgelopen 5 jaar heeft doorgemaakt, de komende jaren onverminderd voortgezet, aldus Edward van der Meer, directeur van Campus Management.

 • Verenigingsnieuws

  13 DECEMBER 2019

  Lees hier online de nieuwe Groninger Ondernemers Courant!

  De nieuwe papieren Groninger Ondernemers Courant is deze week bij ongeveer 10.000 Groningse ondernemers op de mat geploft. Maar je kunt de krant ook online lezen. Want onderneem je in Groningen, dan moet je zeker de GROC lezen om op de hoogte te zijn van al het belangrijke ondernemersnieuws en informatie over regels en regelingen. 

 • 12 DECEMBER 2019

  Lichtjes ontstoken in Kerstboom Grote Markt

  Aan de Grote Markt zijn donderdagmiddag de lampjes ontstoken in de Kerstboom. Aan de Grote Markt zijn donderdagmiddag de lampjes ontstoken in de Kerstboom. >>

 • Verenigingsnieuws

  12 DECEMBER 2019

  WEST werkt slim, aan gebiedsontwikkeling, gastvrijheid en duurzaamheid

  Het jaar 2020 staat voor bedrijvenvereniging WEST in het teken van de Economische Agenda van Groningen. Investeren in toekomstbestendige werklocaties, versterken van toerisme als economische pijler en duurzame samenwerking in Groningen Werkt Slim: dit zijn een paar ingrediënten van het jaar waarin deze ondernemersvereniging haar 10-jarig bestaan viert.

 • 11 DECEMBER 2019

  EnTranCe krijgt een unieke waterstofleiding

  In de energieproeftuin EnTranCe van de Hanzehogeschool Groningen wordt een waterstofleiding aangelegd waarmee bedrijven kunnen experimenteren. Zo’n waterstofleiding ligt nog nergens anders in Nederland. Deze leiding wordt toegevoegd aan het huidige ringleidingnetwerk voor warm water, koud water, elektriciteit en gas.

 • 11 DECEMBER 2019

  Opmerkelijke nieuwbouw voor Zernike Campus Groningen: Plus Ultra

  De Zernike Campus in Groningen krijgt een nieuwe impuls als bolwerk van kennis, onderzoek en innovatie. Er komt een hypermodern gebouw voor honderden werknemers bij. Dat meldt de website  Campus Groningen.

 • 11 DECEMBER 2019

  Noordelijke ondernemers maken zich Hardt voor hyperloop: HupHyperloop!

  Noordelijke ondernemers maken zich sterk voor de komst van een testcentrum van de hyperloop. Vorige week werd bekend dat Groningen en Zeeland de laatste twee kanshebbers zijn voor zo’n testcentrum. De ondernemers, verenigd in Businessclub Grand Prix Assen, hebben de ludieke campagne #HupHyperloop in het leven geroepen, én ook een bijbehorende website gelanceerd.

 • Economie Duurzaamheid

  10 DECEMBER 2019

  Salomon's Metalen: eerste voorbeeld van maatregelen om te komen tot klimaatrobuust Euvelgunne op bedrijventerrein Zuidoost

  Ondernemers op het bedrijventerrein ZuidOost is het menens: ze zijn hard aan het werk om het bedrijvenpark Euvelgunne ‘klimaatrobuust’ te maken. Dat gebeurt in samenwerking met gemeente Groningen en Bedrijvenvereniging ZO. Ze doen dat door slim om te gaan met riool, regenwater en beplanting en meer. Salomon’s Metalen is een inspirerend voorbeeld van een consequent streven naar duurzaam ondernemen op een duurzaam bedrijventerrein, zo is te lezen op de website van ZO.

 • 10 DECEMBER 2019

  Winkel open, deur dicht: GCC verspreidt 450 bordjes onder ondernemers

  De Groningen City Club verspreidt woensdag onder ondernemers in de binnenstad 450 bordjes met daarop de tekst ‘Natuurlijk zijn wij OPEN, de deur is alleen dicht om energie te besparen’. De winkeliers kunnen de bordjes op hun deur hangen. Door de deuren dicht te doen terwijl de winkel gewoon open is, valt er veel energie te besparen, zo is de gedachte achter de bordjes.

 • 07 DECEMBER 2019

  Groningse ondernemers Paul Papo en Anrico Maat krijgen Jans Cats Prijs 2020 van burgemeester Koen Schuiling

  Burgemeester Koen Schuiling van Groningen heeft zaterdagmiddag de Jans Cats Prijs 2020 uitgereikt aan de Groningse ondernemers Paul Papo en Anrico Maat, eigenaren van de Maripaan-groep. De Maripaan Groep is exploitant van 15 Jumbo vestigingen.

 • 07 DECEMBER 2019

  100.000 bezoekers Forum Groningen

  Het Forum Groningen heeft in één week tijd 100.000 bezoekers ontvangen. Daarmee is het Forum Groningen ‘onwaarschijnlijk goed’ van start gegaan. Dat meldt zaterdag directeur Dirk Nijdam in een interview met het Dagblad van het Noorden.

 • 06 DECEMBER 2019

  Gameindustrie in Groningen: Indietopia breidt uit met kantoorruimte in Het Kwadraat

  Gameplatform Indietopia betrekt een gloednieuwe kantoorruimte in bedrijfsverzamelpand Het Kwadraat. Begin 2020 opent daar ook Prototopia, waar de game-industrie en maakindustrie elkaar ontmoeten.

   

 • 06 DECEMBER 2019

  Groninger Ondernemers Academy: Masterclass over Bedrijfsopvolging – dinsdag Martiniplaza

  De Groninger Ondernemers Academy organiseert aanstaande dinsdag 10 december een gratis masterclass over het onderwerp: ‘Bedrijfsopvolging’. De informatieve bijeenkomst is in Martiniplaza en begint ’s avonds om kwart voor zeven. Maar.... er is al een inloop vanaf ’s avonds kwart over zes, met broodjes en soep!

 • Economie Innovatie

  06 DECEMBER 2019

  GDBC onderzoekt ‘Digital Readiness’ ; Noordelijke IT bedrijven bereiden zich voor op delven van het nieuwe goud: big data

  Het Groningen Digital Business Center (GDBC) heeft de resultaten gepresenteerd van een 'Digital Readiness Scan', uitgevoerd in opdracht van Samenwerking Noord.

 • Verenigingsnieuws

  05 DECEMBER 2019

  Leden VBNO halen herinneringen op in jubileumjaar

  Ter ere van het veertigjarig jubileum kwamen leden van Vereniging bedrijven Noord-Oost (VBNO) samen om tijdens een lunch gezamenlijke herinneringen te delen.

 • 05 DECEMBER 2019

  SchoenenZaken moet drank uit winkel halen; klanten helpen met oplossing

  Ambtenaren van de gemeente Groningen hebben de eigenaren van SchoenenZaken op de vingers getikt: er staat sterke drank in de winkel, en dat mag niet. Hoewel de flessen er puur staan ter decoratie zijn de gemeenteambtenaren onverbiddelijk: als de flessen niet uiterlijk vrijdag uit de winkel zijn, volgt een boete. Voor de eigenaren zat er dus niks anders op dan de flessen rum, whiskey en Berenburg weg te halen. Een oplossing voor de lege plek achter de toonbank is er ook al.

 • Bereikbaarheid

  04 DECEMBER 2019

  Workshops duurzame mobiliteit voor bedrijven op 12 december in Forum Groningen

  Groningen Bereikbaar organiseert in Forum Groningen op donderdag 12 december een workshopsessie voor bedrijven die een eerste of volgende stap willen zetten op het gebied van duurzame mobiliteit en bereikbaarheid. Tijdens de workshops krijg je praktische handvaten aangereikt om met deze thema's aan de slag te gaan. Aansluitend kun je een rondleiding krijgen langs de hoogtepunten van het Forum Groningen.

 • 03 DECEMBER 2019

  Groningen Congresbureau (GCB) en MartiniPlaza slaan handen (nog meer) ineen

  Het Groningen Congres Bureau en MartiniPlaza gaan intensiever samenwerken. Dat meldt het GCB in haar nieuwsbrief.

 • Innovatie

  02 DECEMBER 2019

  Waarom gaat dit nieuwe Groningse warenhuis wel tot succes leiden?

  Groningen heeft sinds 2 december weer een warenhuis. Een online versie, helemaal van deze tijd, welteverstaan. Op Warenhuis Groningen (warenhuis.groningen.nl) kun je namelijk online zien welke producten je bij lokale winkeliers kunt kopen én ze dezelfde dag nog via Dropper laten bezorgen. “Dit concept is uniek in Nederland en misschien wel in de wereld. Ik ben er ontzettend blij mee”, zei wethouder Paul de Rook maandagavond tijdens de lancering bij Laif en Nuver op de Vismarkt. Waarom dit warenhuis wel kans van slagen heeft? 

 • 02 DECEMBER 2019

  Uniek digitaal winkel-overzicht: Warenhuis.Groningen.nl

  Groningen krijgt een uniek digitaal winkeloverzicht. Maar liefst 45 winkels in Groningen presenteren zich er, waarbij ze online op warenhuis.groningen.nl zichtbaar maken welke producten lokaal kunnen worden gekocht én diezelfde dag nog op een duurzame manier bezorgd kunnen worden. Warenhuis.Groningen.nl is een initiatief van de Groningen City Club, Zupr en Dropper

 • Economie

  29 NOVEMBER 2019

  Bouw Groninger Forum investering van 101 miljoen euro, bedoeld als impuls voor binnenstad

  Het Forum Groningen, dat vandaag officieel geopend wordt, is niet in de eerste plaats bedoeld om Groningen als architectuurstad nog beter te profileren. En is ook niet bedoeld om een nieuw cultureel centrum op te richten. Een van de basis-motieven was economisch en planologisch. Het gedeelte van de binnenstad nabij de oostwand had dringend een impuls nodig, want het was tot dan toe een doodse omgeving geworden bij de Naberpassage.

 • 28 NOVEMBER 2019

  Campus Café – speciale Kersteditie - gewijd aan toekomst en ambities van Campus Groningen

  Donderdag 12 december is er een speciale Kersteditie van het Campus Café. Behalve veel gezelligheid kunnen  de bezoekers er ook een zeer aantrekkelijk inhoudelijk programma verwachten, dat in het teken staat van de toekomst van Campus Groningen en van haar ambities.

 • 28 NOVEMBER 2019

  Opnieuw Inpakhuis in Zwanestraat: bezoekers kunnen cadeaus feestelijk laten inpakken

  Dinsdag 3 december opent in de Zwanestraat een uniek ‘Inpakhuis’. Net als vorig jaar kunnen binnenstadbezoekers er dan hun Kerst- en Sinterklaas inkopen extra mooi en feestelijk laten inpakken.

 • 28 NOVEMBER 2019

  Witec uit Stadskanaal wint Groninger Ondernemingsprijs 2019

  De Groningse commissaris der koning René Paas heeft gisteravond de Groninger Ondernemingsprijs 2019 overhandigd aan het bedrijf Witec uit Stadskanaal. Het stad-Groningse digitale uitzendbureau 365Werk was een van de mede-finalisten.

 • Duurzaamheid

  27 NOVEMBER 2019

  Alles over Sociaal Ondernemen tijdens ‘Impact Café’ in Floreshuis Groningen

  Steeds meer ondernemers, ook in Groningen, zien de waarde van sociaal ondernemen, oftewel: ondernemen met impact. Donderdagavond 28 november is er een bijeenkomst in het Floreshuis waar men informatie kan opdoen en contacten leggen tijdens een ‘impact café’.

 • Verenigingsnieuws

  27 NOVEMBER 2019

  Nieuw bedrijf naar Groningen: Waste Vision, voor onder- en bovengrondse afvalcontainers

  Vanaf donderdag 12 december is Groningen officieel een nieuw bedrijf rijker: Waste Vision, aan de Duinkerkenstraat 31.

 • 27 NOVEMBER 2019

  De Verbinding - ‘stilste fabriek van Nederland’ - biedt al 12,5 jaar werk aan doven

  Groningen heeft een unieke ‘timmerfabriek’ waar een belangrijk deel van de medewerkers doof is.

 • 26 NOVEMBER 2019

  En de beste nieuwe cocktailbar van Nederland staat in... Groningen !

  Groningen staat niet alleen bekend om koek, jenever en eierballen, maar voortaan ook om cocktails. De beste nieuwe cocktailbar van Nederland blijkt sinds maart van dit jaar namelijk in Groningen te staan.

 • 26 NOVEMBER 2019

  Gratis fietscheck, traktatie en warme drank voor fietsers van en naar Groningen

  ‘Wat fijn dat jullie de fiets blijven nemen, zelfs in deze koudere dagen!’. Dat is de boodschap die veel fietsers van een naar Groningen de komende dagen te horen krijgen. Bovendien maken ze kans op verrassingen.

 • 26 NOVEMBER 2019

  Bedrijvenvereniging ZO: Eindejaarsbijeenkomst op maandag 16 december

  Bedrijvenvereniging ZO organiseert maandag 16 december haar Eindejaarsbijeenkomst.

 • Economie

  25 NOVEMBER 2019

  Economie-redacteur Bouke Nielsen met pensioen

  Eén van de in Groningse ondernemerskringen meest bekende economie-redacteur van Groningen, Bouke Nielsen, is sinds afgelopen zaterdag met pensioen. Tijdens een druk bezochte receptie in café De Sleutel nam de journalist afscheid van ‘zijn’ krant, het Dagblad van het Noorden.

 • 23 NOVEMBER 2019

  150 Groningse kinderen krijgen heerlijke dag in bioscoop en bij FC Groningen, dankzij Quiet en City Club

  Circa 150 kinderen hebben vandaag een onvergetelijke zaterdag. Ze kregen vanmorgen een filmvoorstelling, en daarna een héel bijzonder programma in het stadion van FC Groningen aangeboden. Dat werd allemaal mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking tussen onder meer de Groningen City Club en Quiet Groningen, een organisatie die zich inzet voor kinderen die het financieel niet zo breed hebben.

 • 22 NOVEMBER 2019

  Yspeert Advocaten officieel en feestelijk geopend – Sinterklaas cadeaus voor Stichting Lutje Geluk

  Aan de Eemsgolaan in Groningen is donderdag, gisteren, met het nodige feestgedruis, het nieuwe pand van Yspeert Advocaten officieel geopend. Eigenlijk was het nieuwe pand al sinds deze zomer in gebruik. Het enige wat er nog aan ontbrak was een feestelijke opening.

 • 22 NOVEMBER 2019

  Groningse zelfstandig ondernemers komen met alternatief voor Black Friday: Lutje Lokaal

  ‘Lutje Lokaal’: dat is de naam voor een alternatief van zelfstandig ondernemers in Groningen voor Black Friday.

 • Verenigingsnieuws

  22 NOVEMBER 2019

  Koploperproject Zuidoost Toekomstbestendig Ondernemen in januari van start

  ‘Men spreekt altijd van People, Planet, Profit. Maar zet daar gerust: pleasure bij. Want het is gewoon een feestje om hier mee bezig te zijn’, aldus Koploper Michiel van der Stel. Hij is directeur van het familiebedrijf de Van Ginkel Groep, met vestigingen in Hoogezand en Haaksbergen, en vertelde aan een gehoor van 16 ondernemers op Zuidoost over wat deelname aan het Koploperproject hem en anderen hebben opgeleverd.

 • Verenigingsnieuws

  22 NOVEMBER 2019

  Gemeente stelt 100.000 euro beschikbaar voor toekomstbestendig Ulgersmaweg

  De gemeente heeft besloten dat bedrijventerrein Ulgersmaweg de komende 10 jaar zijn huidige functie behoudt. Maar, zo zei wethouder Paul de Rook tijdens de algemene ledenvergadering van de VBNO, ik verwacht dat na die 10 jaar dit gebied verandert naar woningbouw.

 • Verenigingsnieuws

  22 NOVEMBER 2019

  Het Fonds, Gerrit Krolbrug en Economische Agenda centraal op ledenvergadering VBNO

  Wethouder Paul de Rook gaf gisteren tijdens de algemene ledenvergadering van de VBNO een uitgebreide toelichting op de Economische Agenda van dit college. Koersen op groei is het motto, met 5.000 banen erbij in drie jaar tijd. Jaarlijks is er 900.000 euro beschikbaar om de vijf speerpunten van de Economische Agenda te helpen realiseren, aldus wethouder Paul de Rook.

 • 21 NOVEMBER 2019

  Nieuw Inkoop - en aanbestedingsbeleid gemeente Groningen; opdrachten gunnen aan bedrijven in de regio

  De gemeente Groningen heeft een nieuw inkoop- en aanbestedingsbeleid geformuleerd. Het doel van het beleid is opdrachten te gunnen aan bedrijven in de regio. De definitie van ‘regionaal‘ is de gemeente Groningen en in een straal van 50 kilometer. Speerpunten in het beleid zijn duurzaamheid, sociaal inkopen en de regionale economie.

 • 21 NOVEMBER 2019

  Groningen City Club bezorgt 150 kinderen (en ouders) een onvergetelijke dag

  Dat de feestmaanden voor alle kinderen speciaal moeten zijn, staat als een rots boven water. Dat dit helaas niet voor iedereen is weggelegd, wordt vaak vergeten. De Groningen City Club organiseert daarom op zaterdag 23 november, in samenwerking met bioscoop Kinepolis Euroborg, Jumbo Foodmarkt Groningen, FC Groningen, Marketing Groningen en Van Delft Pepernotenfabriek, een onvergetelijke dag voor een groot aantal kinderen uit Groningen voor wie deelname aan dergelijke activiteiten vaak niet haalbaar is.

 • Verenigingsnieuws

  20 NOVEMBER 2019

  Wethouder Paul de Rook speciale gast Algemene Ledenvergadering VBNO op 21 november

  Paul de Rook, wethouder Economische Zaken, is speciale gast op de Algemene Ledenvergadering van VBNO, de Vereniging Bedrijven Noord-Oost. De Ledenvergadering vindt, bijna traditiegetrouw, plaats in het Kartracing & Bowling centrum op Kardinge. Het officiële gedeelte begint om 17.00 uur.

 • Economie

  20 NOVEMBER 2019

  Grootste dierenwinkel van Nederland naar Groningen: Pets Place

  Aan de Roskildeweg (achter het Sontplein) in Groningen opent zaterdag de grootste dierenwinkel van Noord-Nederland: Pets Place.

 • 19 NOVEMBER 2019

  Wat leerde Groningen City Club van excursie naar ‘Beste Binnenstad van Nederland’: Breda ?

  Wat kan Groningen allemaal leren van de stad die momenteel officieel het predikaat ‘Beste Binnenstad 2017 – 2019’ voert? Dat was één van de doelen van een reis gisteren van leden van de Groningen City Club naar Breda. De delegatie keek de ogen uit in Breda en deed vooral ook nieuwe inspiratie op voor het verder verbeteren van de binnenstad, waardoor Groningen ook weer kanshebber kan zijn voor het winnen van de volgende titel Beste Binnenstad van Nederland, als de stad weer mee wil doen aan deze wedstrijd.

 • 16 NOVEMBER 2019

  ‘Oma’s Soep' in Groningen bereikt nu al honderden ouderen dankzij honderd vrijwilligers

  Ouderen en studenten samen brengen terwijl ze genieten van een heerlijke kop soep. Dat is het idee achter Oma’s Soep, dat twee jaar geleden in Groningen werd gestart door studente Anouk Delissen. Ze droomt nu zelfs over een eigen ‘Oma's Soep-café’.

 • Economie

  15 NOVEMBER 2019

  Avebe ontvangt predicaat Koninklijk

  Ter ere van het 100-jarige bestaan van Avebe is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het Koninklijk predicaat toegekend. Het predicaat is donderdag tijdens een feestelijk symposium door René Paas, commissaris van de Koning in de provincie Groningen, overhandigd aan bestuursvoorzitter Bert Jansen. 

 • Verenigingsnieuws

  14 NOVEMBER 2019

  Investeren in Scandinavische Havens zaak van ondernemers en gemeente

  Minimaal de komende 10 jaar blijven de Scandinavische Havens, tussen Sontbrug en de zuidelijke ringweg, hun huidige functie behouden. Eerder dit jaar heeft de gemeente dit besloten. Daarom is nu het moment om te kijken naar mogelijkheden om het gebied aantrekkelijker te maken en de bedrijven hier meer ‘smoel’ te geven. Bedrijvenvereniging ZO organiseerde hiervoor deze week een bijeenkomst voor belanghebbende ondernemers.

 • 14 NOVEMBER 2019

  Luchthavendirecteur Marco van de Kreeke stapt op

  De directeur van Groningen Airport Eelde, Marco van de Kreeke, stopt.  Dat meldt de luchthaven in een persverklaring.

 • Economie

  13 NOVEMBER 2019

  Reis&Co Event voor zesde keer naar Martiniplaza

  Wie langzaam al plannen aan het maken is voor vakantie volgend jaar maar nog niet weet waarheen, kan zich laten verrassen tijdens het evenement Reis&Co. Dat komt opnieuw naar Martiniplaza en geeft bezoekers volop tips, informatie en ideeën om een mooie reis te maken of vakantie te vieren.

 • Verenigingsnieuws

  13 NOVEMBER 2019

  Drukte bij Algemene Ledenvergadering Groningen City Club

  Het gaat goed met de Groningen City Club. Althans: het aantal leden blijft groeien, en deze vereniging van - en voor ondernemers in de Groninger binnenstad - is op veel fronten betrokken bij activiteiten ter verbetering van de binnenstad. Hoe de GCC er voor staat kwam aan de orde gisteravond, dinsdag 12 november, tijdens Algemene Ledenvergadering van de Groningen City Club. Deze werd eenmalig niet in de binnenstad gehouden maar in het Van der Valk-hotel in Hoogkerk, omdat er aansluitend op de ledenvergadering een interessante bijeenkomst was gewijd aan sociale media en holografie.

 • 12 NOVEMBER 2019

  Founded in Groningen drie jaar door: meer startups naar Groningen

  Het startup-programma ‘Founded in Groningen’, dat Groningse startups en bedrijven met elkaar moet verbinden, gaat de komende drie jaar door. Het initiatief krijgt zowel van de gemeente als de provincie een bedrag van 350.000 euro. 

   

 • Economie Innovatie

  11 NOVEMBER 2019

  Vegan-drive: eerste vega-McDrive restaurant in Groningen

  Aan de Radesingel in Groningen is zondag en ‘Vegan Drive’ geopend. Dat is het eerste restaurant waar je vega-burgers eventueel ook per auto kunt ophalen, net zoals bij een McDrive.

 • Verenigingsnieuws

  09 NOVEMBER 2019

  Opvang op zaterdag in Groninger binnenstad voor kinderen van winkelende ouders geopend

  De binnenstad van Groningen is een nieuwe voorziening rijker op het gebied van kinderopvang. Dat is het ‘Huis van Ome Loeks’ aan de Nieuwstad 12, waar kinderen zich op de zaterdag kunnen vermaken, terwijl hun ouders inkopen doen. ‘Huis van Ome Loeks’ is een instelling van de kinderopvang-organisatie SKSG, dus de kinderen die er op zaterdagen komen krijgen professioneel toezicht terwijl ze zich vermaken.

 • 08 NOVEMBER 2019

  Oprichter Friet van Piet overleden

  Piet Agema, de oprichter van de bekende cafetaria Friet van Piet, is overleden. Piet Agema overleed afgelopen dinsdag en is 78 jaar geworden, zo blijkt uit een rouwadvertentie vrijdag in het Dagblad van het Noorden.

 • 08 NOVEMBER 2019

  Groningen domineert op Gazellen Awards in Noord-Nederland

  De stad Groningen blijft een goede voedingsbodem voor snelgroeiende bedrijven. Dat bleek althans tijdens de regio-uitreiking van de FD Gazellen 2019, donderdagavond in Assen. Bijna de helft van de noordelijke bedrijven die een FD Gazellen in ontvangst mocht nemen, komt uit Groningen. Twee Groningse bedrijven gingen met een Gouden Gazelle Award naar huis.

 • Campus Groningen

  08 NOVEMBER 2019

  Skills Lab van Verpleegkunde en Gezondheidsstudies met Suzy in de hoofdrol bij Campus Café

  Digitalisering is zeker in de zorg niet meer weg te denken. Het skills lab van de opleidingen Verpleegkunde en Gezondheidsstudies van de Hanzehogeschool laat dit goed zien. Bezoekers van het Campus Café Healthy Ageing Campus kregen hier gister een enthousiaste rondleiding door docent Gertie Jonker in het Wiebenga nabij het Bernoulliplein.

 • Verenigingsnieuws Leefbaarheid

  07 NOVEMBER 2019

  Groningen City Club: opvang voor kinderen van winkelende ouders

  Een lang gekoesterde wens van de Groningen City Club gaat in vervulling. In de Nieuwstad opent vanaf zaterdag 9 november een bijzondere kinderopvang. Deze is bijzonder omdat deze alleen op zaterdag geopend is. ‘Huis van Ome Loeks’, zo heet de opvang, die bedoeld is voor kinderen van winkelende ouders.

 • Innovatie

  07 NOVEMBER 2019

  Holografische workshops Digitaal Ondernemen voor retailers op 12 november bij Van der Valk Hoogkerk

  Is jouw winkel klaar voor de digitale revolutie? Of kun je nog wel wat inzicht, ervaringen van collega-ondernemers en tips gebruiken? Op 12 november organiseren de Groninger Ondernemers Academy samen met de KvK en INretail gratis workshops over Digitaal Ondernemen. Maar liefst 6 succesvolle collega-ondernemers en deskundigen staan deze avond holografisch op het podium. Hoe zijn ze succesvoller geworden door digitalisering en wat hebben ze geleerd?

 • Campus Groningen

  07 NOVEMBER 2019

  Vanmiddag, 7 november Campus Café bij Gezondheidsstudies en Verpleegkunde

  Campus Groningen nodigt alle belangstellenden van harte uit voor het Campus Café op de Healthy Ageing Campus om 16.00 uur vanmiddag. In het vernieuwde Wiebenga van de Hanzehogeschool krijg je een kijkje achter de schermen van het moderne verpleegkunde-onderwijs. Aan de Petrus Driessenstraat vlakbij het Bernoulliplein zijn de Academie voor Gezondheidsstudies en de Academie voor Verpleegkunde gehuisvest, in het pand waar vroeger de HTS onderdak had.

 • Economie

  05 NOVEMBER 2019

  ‘Toolkit’ voor Groninger ondernemers om gastvrijheid Stad te promoten

  Een fles vol drop, stroopwafels uit Groningen, een welkomstmat of bierviltjes: Vanuit het Gastvrij programma is volledig in stijl van het Merk Groningen een toolkit ontwikkeld ter promotie van Groningen. Dinsdag 5 november tijdens de Promotiedagen werd deze speciale ‘toolkit’ gepresenteerd met een brede selectie van deze artikelen. De toolkits zijn onderdeel van een campagne gericht op het mobiliseren van ondernemers, met als doel de Groningse gastvrijheid verder te stimuleren.

 • Economie

  04 NOVEMBER 2019

  Groningen steeds internationaler; ‘buitenlands talent goed voor economie’, aldus jubilerend IWCN

  Er zijn in Noord-Nederland inmiddels tienduizend kennismigranten, zo’n drieduizend internationale start-ups en zelfstandigen en elfduizend internationale studenten. En dat is een prima ontwikkeling voor de economie, zo meent het International Welcome Center North (IWCN). Deze organisatie bestaat vijf jaar, en is blij met de komst van jong internationaal talent, want de arbeidsmarkt wordt krapper en krapper.

 • Economie Bereikbaarheid

  04 NOVEMBER 2019

  Ondernemers: ‘Verkeerschaos Winkelcentrum Paddepoel; werkzaamheden slecht gepland’

  Er is sprake van verkeerschaos bij Winkelcentrum Paddepoel. Dat heeft te maken met werkzaamheden voor WarmteStad, maar vooral met een slechte planning van de werkzaamheden. Het is onbegrijelijk dat veel van die werkzaamheden precies worden uitgevoerd in een periode dat ondernemers in het winkelcentrum hun brood moeten verdienen. Dat schrijft Harold Lubberts, Centrummanager Winkelcentrum Paddepoel, in een brief aan collega-ondernemers. Een afschrift van de brief is onder meer naar de gemeente Groningen, WarmteStad en naar Bedrijvenvereniging WEST gestuurd. Hieronder de tekst van de brief.

 • 01 NOVEMBER 2019

  Sylviushuis officieel geopend: kantoren nabij Martiniziekenhuis

  Honderden genodigden hebben gisteren het Sylviushuis bewonderd: kantoren voor vier bedrijven in een verzamelpand, dat op het bedrijventerrein achter het Martiniziekenhuis.

 • Economie

  01 NOVEMBER 2019

  Makelaars van Damsterdiep naar Suikerterrein

  ‘Partners in wonen’ verruilt het centrum van Groningen voor het innovatieve Suikerterrein. Hiermee verlaat het full service makelaarskantoor haar karakteristieke pand aan het Damsterdiep en vestigt zich in de kantoorruimte onder het Citylab hotel, wat inmiddels al vol in bedrijf is.

 • Economie

  31 OKTOBER 2019

  Ondernemers die in Duitsland actief willen worden: 13 november Duits-Nederlandse Handelsdag Groningen

  Ondernemers uit Groningen die overwegen om te gaan exporteren naar Duitsland of op een andere manier economisch actief te worden bij onze oosterburen, kunnen zich woensdag 13 november in korte tijd volledig informeren. Dat kan tijdens  de Duits-Nederlandse Handelsdag Groningen, georganiseerd vanuit de Kamer van Koophandel.

 • Leefbaarheid

  31 OKTOBER 2019

  Grandcafé De Drie Gezusters en constructiebedrijf De Verbinding winnaars Diversiteitsprijs 2019

  De Drie Gezusters en De Verbinding zijn samen de winnaars van de Groningse Diversiteitsprijs 2019. Wethouder integratie en emancipatie Glimina Chakor reikte de prijs uit aan Grandcafé De Drie Gezusters en constructiebedrijf De Verbinding. De Verbinding won daarnaast ook de publieksprijs en een cheque van 500 euro. Restaurant De Groene Stoel viel in de prijzen met een tweede plaats.

 • Innovatie

  30 OKTOBER 2019

  ‘Winkelstraat van de toekomst’: onderwerp van inspirerende lezingen tijdens Let’s Gro (vrijdagavond Stadhuis)

  Hoe ziet de winkelstraat van de toekomst er uit? Zullen de ‘gewone’ fysieke winkels nog wel overleven. ‘Jazeker!’, is de mening van de belangrijkste spreker tijdens een avond gewijd aan de detailhandel tijdens Le’ts Gro.

 • 30 OKTOBER 2019

  Groningen zet met nieuwe economische agenda in op groei met 5000 banen

  Het college van B&W stelt de raad voor in te stemmen met de Economische Agenda voor 2020-2022. In deze agenda staat beschreven hoe de gemeente Groningen de komende jaren samen met partners aan de slag gaat voor economische ontwikkeling. Het doel is verdere groei van de werkgelegenheid in de periode 2020-2022 met 5000 banen. 

 • Economie

  30 OKTOBER 2019

  Nieuwste winkelconcept van Albert Heijn in Hoogkerk - met nieuwe entree en 'huiskamer'

  Albert Heijn Hoogkerk in Groningen is na een ingrijpende verbouwing heropend. De winkel is fors groter en heeft nu het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn. Klanten vinden er een veel ruimer assortiment aan verse producten zoals groente, fruit, kant-en-klaarmaaltijden, brood, banket, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. De winkel heeft de nieuwste technische snufjes.

 • Duurzaamheid

  30 OKTOBER 2019

  Groot warmtenet voor Paddepoel en Selwerd dichterbij: bankfinanciering vandaag ondertekend

  De realisatie van een uniek ‘warmtenet’ waarmee grote delen van Paddepoel en Selwerd straks van warmte kunnen worden voorzien, is een stuk dichterbij gekomen. Er is namelijk financiering gevonden voor de ambitieuzen plannen. Vandaag, woensdag 30 oktober ondertekenen WarmteStad, haar aandeelhouders de gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen en de Nederlandse Waterschapsbank de bankfinanciering voor Warmtenet Noordwest.

 • 30 OKTOBER 2019

  Groningen Digital Business Center: event over “artificial intelligence” en menselijk ongemak

  Een goed bezet Van Swinderenhuys in het centrum van de stad Groningen was het decor voor het derde GDBC event. Deze keer met het thema 'AI en menselijk ongemak', een onderwerp dat volop leeft en de gemoederen bezighoudt, zo bleek deze dinsdagmiddag 29 oktober.

 • Duurzaamheid

  29 OKTOBER 2019

  Steeds meer bedrijven gaan duurzaam/verantwoord ondernemen; Koploperproject Groningen gestart

  Bedrijven uit Groningen uit de meest uiteenlopende sectoren en branches en in alle maten voeren aspecten in van duurzaam of verantwoord ondernemen. Dat daarvoor steeds meer belangstelling bestaat bleek dinsdagmorgen ook bij de start van het ‘Koploperproject Groningen’. Dat is een project waarin elf Groningse bedrijven tien maanden lang ervaringen opdoen met aspecten van duurzaam of verantwoord ondernemen.

 • Verenigingsnieuws

  29 OKTOBER 2019

  Lees hier online de nieuwe Groninger Ondernemers Courant!

  De najaarseditie van de Groninger Ondernemers Courant is uit, met veel informatie over de Promotiedagen en natuurlijk het Forum Groningen, maar ook over bijzondere initiatieven op bedrijventerreinen zoals het regenwaterproject op Euvelgunne. U leest bovendien over de soms verborgen parels die het Groninger bedrijfsleven rijk is, zoals edelsmid Atelier Wolf. Lees snel verder!

 • 28 OKTOBER 2019

  Europese belangstelling duurzaamheidsproject Hanzehogeschool Groningen

  Vertegenwoordigers van acht Europese landen komen binnenkort naar Groningen om zich bij de Hanzehogeschool te oriënteren op duurzaamheidsprojecten. Het gaat om vertegenwoordigers van Slowakije, Litouwen, South Muntenia in Roemenië, Piëmont in Italië, Mondragon in Spanje, Auvergne Rhône Alpes in Frankrijk en Zweden.

 • Economie

  28 OKTOBER 2019

  Groningen krijgt ‘Winterfestijn’: tóch schaatsen op de Grote Markt

  Het Groninger Winterfestijn: dat is de naam voor een nieuw winters evenement op de Grote Markt dat er vanaf 23 november voor gaat zorgen dat er tóch weer een schaatsbaan komt op de Grote Markt.

 • 25 OKTOBER 2019

  ‘Koplopers’: Groningse bedrijven gaan jaar lang maatschappelijk verantwoord ondernemen

  Het aantal bedrijven in Groningen dat Maatschappelijk Verantwoord Onderneemt, neemt toe. Zij zijn aangesloten bij de ‘Koplopergroep in Groningen’. Dinsdagmorgen om half negen is er een ontbijt in De Drie Gezusters waar wethouder Glimina Chakor de feestelijke opening verricht van het Koploperproject. De koplopers verbinden en verdiepen zich een jaar lang in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en werpen een blik in de toekomst met het koploperteam.

 • Economie Innovatie

  24 OKTOBER 2019

  Gronings freelancenetwerk Jellow opgenomen in lijst van 50 meest ‘challenging’ bedrijven van Nederland

  Het Groningse snelgroeiende freelancenetwerk Jellow is opgenomen in de lijst van de Sprout Challenger50. Dit is de lijst met vijftig meest uitdagende, innovatieve en snelgroeiende bedrijven van Nederland. De ondernemers die in deze lijst zijn opgenomen ontwikkelen nieuwe markten en gooien bestaande businessmodellen op zijn kop, volgens de samenstellers van deze lijst

 • Duurzaamheid

  24 OKTOBER 2019

  TechTalks050 in DOT op 28 oktober: heeft waterstof de toekomst?

  De TechTalks050 op 28 oktober staat helemaal in het teken van waterstof. De aardgaswinning heeft de afgelopen decennia veel kennis over gebruik en transport van gassen gebracht. Hoe kunnen we deze kennis inzetten om het gebruik van waterstof te stimuleren? Kan het Noorden hiermee voorop lopen in Nederland? Stefan Holthausen en Ton Schoot Uiterkamp gaan uitgebreid in op deze vragen  tijdens TechTalks050 over energietransitie op 28 oktober om 19.00 uur in DOT aan de Vrydemalaan.

 • Economie

  23 OKTOBER 2019

  Promotiedagen: tal van masterclasses en kennis-evenementen op 5 en 6 november

  De Promotiedagen, die dinsdag 5 en woensdag 6 november worden gehouden in Martiniplaza, bieden dit jaar ook tal van mogelijkheden voor ondernemers om hun kennis op zeer divers gebied te actualiseren. Zo is er een masterclass ‘Customer Journey Mapping’ over klantbeleving. Maar ook een Werkplaats Online Ondernemen Groningen (WOO Groningen).

 • Duurzaamheid

  23 OKTOBER 2019

  Groningen Ontwerpt: ondernemers en designers aan de slag met ‘gastvrijheid’

  Vijf winkeliers in de binnenstad en vijf designers gaan samen aan de slag met het thema ‘gastvrijheid’ in combinatie met duurzaamheid. Op zondag 3 november presenteren zij in de etalages hun gezamenlijke idee over hoe je in de winter warme gastvrijheid uitstraalt als winkel en toch de deuren dicht houdt met het oog op energiebesparing. Het gaat om de tweede editie van Groningen ontwerpt, van House of Design, zo meldt de GIC.

 • Economie Innovatie

  23 OKTOBER 2019

  Kunstmatige intelligentie (AI): een vloek of een zegen? Lezing van trendwatcher Jarno Duursma voor Groningen Digital Business Centre (GDBC)

  Is kunstmatige intelligentie (AI) een vloek of een zegen? Op deze vraag gaat trendwatcher Jarno Duursma uitvoerig in tijdens het kennis- en netwerkevent van het Groningen Digital Business Centre (GDBC) op dinsdag 29 oktober (15:00-18:30 uur) in Groningen

 • Economie Innovatie

  22 OKTOBER 2019

  Chinese pannenkoeken in oude pand van sigarenmagazijn Homan

  Nog niet zo heel lang geleden was het één van de bekendste zaken van Groningen, waar je terecht kon voor sigaren en kaartjes voor FC Groningen. Dat was nog zo omstreeks 1980 toen deze foto van Groninger Archieven werd genomen van sigarenmagazijn Homan en Zn, op de hoek van het Gedempte Zuiderdiep/Herestraat.

 • Verenigingsnieuws

  22 OKTOBER 2019

  Groningen City Club: Algemene Ledenvergadering op dinsdag 12 november

  Voor uw agenda alvast: De Groningen City Club houdt dinsdag 12 november haar Algemene Ledenvergadering. Locatie is deze keer het Van der Valkhotel in Hoogkerk.

 • Economie

  21 OKTOBER 2019

  WiFi-netwerken op bedrijventerreinen Groningen: oh zo handig , maar soms ook oh zo gevaarlijk!

  Het is oh zo handig dat WiFi-netwerk. Je bent ‘draadloos’ verbonden met de rest van de wereld. Maar de rest van de wereld ook met jou! Criminelen maken daar soms dankbaar gebruik van.

 • 21 OKTOBER 2019

  Brasserie Midi: eerste Groningse restaurant gestart met crowdfunding nu vijf jaar oud

  Brasserie Midi in de Folkingestraat in Groningen is een van de eerste restaurants opgericht met behulp van crowd-funding. Dat gebeurde vijf jaar geleden. Vandaag viert het restaurant het vijf-jarig bestaan, en heeft het zich een vaste plek veroverd in het Groningse horeca aanbod.

 • 17 OKTOBER 2019

  Grande opening nieuwe locatie ‘Quiet’ aan Oosterhamriklaan Groningen

  Leden van de Voedselbank en Maxima kledingbank kunnen voortaan makkelijker binnenlopen bij de Quiet. Dat is een organisaties die streeft naar verzachting van de armoede en die mensen die het financieel zwaar hebben graag even een handje helpen. Vanmorgen, donderdag 17 oktober, werd het nieuwe onderkomen geopend aan de Oosterhamriklaan 101 -115. (Foto's boven: Grace).

 • 16 OKTOBER 2019

  Studenten en docenten ICT strijden 48-uur tijdens Battle of the Schools

  Studenten en docenten van verschillenden ICT- en multimediaopleidingen van mbo en hbo onderwijsinstellingen uit Noord-Nederland hebben van maandag tot en met donderdag tegen elkaar gestreden bij Battle of the Schools. Het winnende team wordt op donderdagochtend bij het innovatie-evenement Trendship bekend gemaakt.

 • Verenigingsnieuws

  16 OKTOBER 2019

  Leden Bedrijvenvereniging Zuidoost leren alles over ‘Cybersecurity’ tijdens bezoek aan Privacy1

  Hoe kun je je wapenen tegen hackers? Wat is Cybersecurity? Wat kun je doen aan naiviteit van medewerkers binnen je eigen bedrijf? Deze zaken kwamen aan de orde tijdens een bijzonder bedrijfsbezoek vorige week van leden van Bedrijvenvereniging Zuidoost aan het bedrijf Privacy 1. Eén van de voordelen van lidmaatschap van een Bedrijvenvereniging is dat er vaak interessante bedrijfsbezoeken zijn, en dat je veel informatie krijgt over actuele onderwerpen.

 • Economie

  15 OKTOBER 2019

  Amerikaanse ambassadeur in Nederland Pete Hoekstra spreekt voor Commercieele Clubs

  Pete Hoekstra, de 65-jaar geleden in Huize Tavenier in Groningen geboren huidige Amerikaanse ambassadeur van Amerika in Nederland, heeft dinsdagavond een lezing gehouden voor drie Noordelijke Commerciele Clubs.

 • 15 OKTOBER 2019

  Nieuwe minor Instituut Bedrijfskunde Hanzehogeschool Groningen: ‘Privacy Management’

  Aan het Instituut voor Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool Groningen is een nieuwe minor van start gegaan: ‘Privacy Management’.

 • 14 OKTOBER 2019

  backWERK – vestiging Groningen geopend aan Vismarkt

  De Vismarkt is een nieuw zelfbedieningsconcept rijker: backWERK. Bij deze winkel kan men terecht voor de meest uiteenlopende bakproducten en allerlei soorten broodjes.

 • Verenigingsnieuws

  11 OKTOBER 2019

  Martini Trade Park als groene binnenstedelijke werklocatie met mix aan functies

  Martini Trade Park, het bedrijvengebied aan de Leonard Springerlaan van MartiniPlaza tot aan het Stadspark, heeft alle potentie zich te ontwikkelen tot een echte binnenstedelijke werklocatie. Op hemelsbreed maar 500 meter van het Hoofdstation en pal naast het grootste park van Groningen biedt dit kantorenpark volop kansen voor een duurzame en dynamische invuling. Dat blijkt uit de reacties van de aanwezigen op de informatiebijeenkomst gisteren in MartiniPlaza, georganiseerd door Bedrijvenvereniging WEST, MartiniPlaza en de gemeente.

 • Economie Bereikbaarheid Duurzaamheid

  11 OKTOBER 2019

  Groningen Bereikbaar biedt Campus Groningen nieuwe deelfietsen aan

  Tijdens de Dag van de Duurzaamheid heeft Community Manager Annet de Vree van Campus Groningen samen met Ciska Bakema - Hanzehogeschool Groningen, drie Campus deelfietsen in ontvangst mogen nemen van Groningen Bereikbaar.

 • 11 OKTOBER 2019

  Simplicate hoogste Groningse notering in Deloitte Fast50: omzetgroei van 3013 procent

  Het stad-Groningse softwarebedrijf Simplicate staat op de vierde plek in de Fast 50 van Deloitte. Dit is een verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. Bedrijven zijn genomineerd op basis van hun gerealiseerde omzetgroei over de afgelopen vier jaar. De ranking van 50 snelste groeiers werd donderdag bekend gemaakt.

 • 10 OKTOBER 2019

  Groot onderzoek naar detailhandel: gemeente Groningen start Koopstromenonderzoek

  De gemeente Groningen start deze maand een grootschalig koopstromenonderzoek. De gemeente wil onder meer weten hoe het gaat met de detailhandel in Groningen, en ook hoe het online winkelen zorgt voor concurrentie met de bestaande winkels. Er worden nog deelnemers gezocht voor het onderzoek.

 • Economie

  09 OKTOBER 2019

  Grote verbouwing van Albert Heijn Hoogkerk

  Albert Heijn in de Groningse wijk Hoogkerk gaat op zaterdag 19 oktober om 16:00 uur sluiten voor een flinke verbouwing. De winkel wordt een stuk groter.

 • Economie

  09 OKTOBER 2019

  Win 2500 euro: meld je vandaag nog aan voor Groningse diversiteitsprijs

  Vandaag, woensdag 9 oktober, is het de laatste dag dat bedrijven zich kunnen aanmelden voor de Groningse diversiteitsprijs. De prijs is 2500 euro. Met de diversiteitsprijs 2019 wil de gemeente Groningen de kracht van diversiteit zichtbaar maken en werkgevers in het zonnetje zetten die in de bedrijfsvoering expliciet uiting geven aan diversiteit.

 • Duurzaamheid

  09 OKTOBER 2019

  Wasaweg goed op weg om meest energieneutrale straat op een bedrijventerrein van Groningen te worden

  Ondernemers aan de Wasaweg in het industriegebied zuidoost zijn goed onderweg met het realiseren van hun ambitie om zo energieneutraal mogelijk te worden. Het betreft een voor Noord-Nederland uniek project, omdat veel ondernemers samen de schouders zetten onder ambities op het gebied van duurzaam ondernemen, zo meldt Bedrijvenvereniging ZO op haar website.

 • 09 OKTOBER 2019

  ‘Gemeente moet Groningse marktkooplieden zekerheid bieden’

  Marktkooplieden moeten voor onbepaalde tijd hun waren op de Groninger markten kunnen blijven verkopen.

 • 09 OKTOBER 2019

  Inspiratie-sessie voor Groningse ondernemers die willen innoveren bij Kartracing & Bowling

  De gemeente Groningen organiseert morgen, donderdag 10 oktober, een bijeenkomst voor ‘Ondernemers met lef’.  Hoe innoveer je terwijl de business as usual doorgaat? Hoe organiseer je dat? Hoe creëer je ruimte voor innovatie en groei, fysiek binnen je bedrijf, maar ook in je hoofd, tijd en aandacht? Drie ervaren ondernemers uit de regio vertellen hun ervaringen, waar zij tegen aan liepen en hoe zij hiermee omgaan.

 • Campus Groningen

  08 OKTOBER 2019

  Kick-off Werkplaats Online Ondernemen Groningen

  De Werkplaats Online Ondernemen Groningen, déplek voor MKB-ondernemers voor online advies en ondersteuning, gaat van start! Op 7 oktober gaven Mona Keijzer, Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaaten Henk Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen samen met alle partners het startschot.

 • Verenigingsnieuws Economie

  07 OKTOBER 2019

  Welke ondernemende Groningse vrouw wil de nieuwe voorzitter worden van VNO-NCW Noord?

  Werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord is op zoek naar een nieuwe voorzitter. De zoektocht is gestart nadat de huidige voorzitter, Alfred Welink, tijdens het VNO-NCW Noord Ondernemersgala op 6 september, zijn vertrekt aankondigde. Uit een profielomschrijving blijkt dat de ondernemersorganisatie bij gelijke geschiktheid de voorkeur geeft aan een vrouw.