• Innovatie

  24 JANUARI 2020

  Nieuwe ‘tool’ voor inkopers tijdens Inkoopseminar bij Hanzehogeschool gepresenteerd op woensdag 29 januari

  De Hanzehogeschool en de organisatie ‘Innovatiespotter’ werken samen aan een digitaliseringstool voor inkopers om duurzaamheid en innovaties op te sporen en te selecteren.

 • Innovatie

  24 JANUARI 2020

  Drukker MarneVeenstra uit Groningen investeert in bijzondere printers voor digitaal drukwerk

   MarneVeenstra - een allround grafisch bedrijf - breidt haar printerpark uit met hoogvolume kleurenprinters van Canon op twee van haar locaties, in Groningen en Zwolle. De installatie van deze hoogwaardige printers maakt de weg vrij naar verdere groei op het gebied van digitaal drukwerk in kleine oplagen.

 • 24 JANUARI 2020

  IT bedrijf New Nexus gaat nieuw kantoorpand bouwen in Haren

  Het IT bedrijf New Nexus uit Tynaarlo bouwt in 2020 een nieuw, duurzaam en energieneutraal pand op het Nescio park aan de A28 bij Haren. Het pand moet plaats bieden aan  ruim 110 specialisten van New Nexus en wordt in 2021 in gebruik genomen.

 • 23 JANUARI 2020

  Gezamenlijk ontbijt op bedrijventerrein Zuid Oost voor ondernemers in Groningen die milieubewust willen ondernemen: Koplopergroep

  De tweede groep koploperbedrijven in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) schuiven dinsdagochtend 28 januari aan voor een ‘startontbijt’ bij HARRIER, in het meest duurzame accountantskantoor van Nederland op bedrijventerrein Zuid Oost Groningen. Het kantoor is volledig energieneutraal en CO2-neutraal gebouwd. De Koplopers verbinden en verdiepen zich een jaar lang in het MVO en werpen een blik in de toekomst met het koploperteam. 

 • 23 JANUARI 2020

  Nederland Digitaal: mega-conferentie over digitalisering in Groningen

  Groningen staat van 16 tot en met 19 maart in het teken van de conferentie ‘Nederland Digitaal’. Het gaat om de tweede editie van de mega-conferentie, die als doel heeft om oplossingen te zoeken voor maatschappelijke en economische uitdagingen, waarmee we in deze snel digitaliserende samenleving en economie mee te maken krijgen. Het thema van deze tweede editie is 'Digitalisering in actie’. Er worden duizenden bezoekers verwacht: kabinetsleden, ondernemers, onderzoekers, ambtenaren en mensen van maatschappelijke organisaties.

 • 23 JANUARI 2020

  Onderzoeksbureau Berenschot moet stoppen met onderzoek naar Top Dutch

  De aanleiding voor de breuk is de zakelijke relatie tussen Berenschot en reclamebureau Initio, zo meldt RTV Noord. Op dit moment is dat reclamebureau de uitvoerder van Top Dutch, waarmee de provincies het Noorden op de kaart willen zetten als interessante vestigingsregio voor grote bedrijven. Uit onderzoek van RTV Noord, Omrop Fryslân en RTV Drenthe blijkt dat de directeur van Initio, Gerard de Boer, werkzaamheden verricht voor Berenschot.

  De Statenleden van de drie provincies zijn door de drie regionale omroepen al op de hoogte gebracht van de zakelijke relatie. De drie provincies besloten daarop de samenwerking met Berenschot te beëindigen, zo meldt RTV Noord.


  Promotiecampagne


  Het onderzoeksbureau was gevraagd om de economische promotiecampagne Top Dutch te onderzoeken. De drie provincies staken meer dan een miljoen euro in de campagne. Aanvankelijk trok Gerard de Boer de kar samen met ondernemers Stef van der Ziel en Niels Palmers, maar die samenwerking strandde door onenigheid. Het onderzoek van Berenschot moest zich richten op de effectiviteit van de campagne en de prestaties van Initio, dat nog wel betrokken was.

  Top Dutch was ooit opgezet om Tesla naar het Noorden te halen. Later mikte Top Dutch ook op het binnenhalen van andere bedrijven en industrieën. Het is nog niet bekend of het onderzoek naar Top Dutch nu wordt uitgevoerd door een ander bureau. 

   

 • 23 JANUARI 2020

  Gronings marketingbureau/opleidingsinstituut How & Knower overgenomen

  Opleidingsspecialist Competence Factory uit Utrecht heeft opleider How & Knower overgenomen. Dit Groningse instituut werd in oktober 2019 failliet verklaard, maar zal onder de vlag van Competence Factory trainingen blijven aanbieden op het snijvlak van creatie, strategie en technologie. 

 • Verenigingsnieuws

  22 JANUARI 2020

  Informatiebijeenkomst over mogelijkheid van windturbines op bedrijventerreinen Roodehaan en Westpoort

  Op woensdag 12 februari organiseren de gemeente Groningen en Bedrijvenvereniging Zuidoost een informatiebijeenkomst voor ondernemers over de mogelijke inzet van windturbines op bedrijventerreinen Roodehaan en Westpoort. De bijeenkomst is in Noorderpoort Euroborg en begint om 16.15 uur.

 • Economie Innovatie

  22 JANUARI 2020

  Nieuw logo en nieuwe website voor Samenwerking Noord

  Het gaat goed met Samenwerking Noord, een organisatie van instellingen en bedrijven in de IT-sector in Groningen, Friesland en Drenthe. In totaal zijn er circa zeventig bedrijven/instellingen aangesloten bij Samenwerking Noord. Onlangs presenteerde Samenwerking Noord een nieuw logo en een nieuwe website tijdens een Nieuwjaarsreceptie in Forum Groningen.

 • 22 JANUARI 2020

  Dropper en FC Afkicken zetten koers naar Noorderpoort Kasteel.gro

  Op dinsdag 28 januari gaan Jantine Doornbos van Dropper en Neal Petersen van FC Afkicken dieper in op hun successen tijdens een nieuwe Kasteel.praat. Beide jonge ondernemers wordt het hemd van het lijf gevraagd door auteur en columnist Ronald Mulder.

 • Economie Innovatie

  21 JANUARI 2020

  Erik Beeftink uit Groningen maakt lekkerste gin en wint International Cocktail Competition

  Erik Beeftink van cocktailbar The Stockroom uit Groningen is onlangs met zijn cocktail ‘Your Bobby’s Blazer’ uitgeroepen tot winnaar van Bobby’s International Cocktail Competition.

 • 21 JANUARI 2020

  Noordelijk consortium maakt grondstof om vliegtuigen efficiënter te laten vliegen

  Een noordelijk consortium heeft, met steun van de NOM in Groningen, een nieuw procedé ontwikkeld. Daarmee kan een materiaal om vliegtuigen efficiënter te laten vliegen - ‘Thermoplastisch composiet’ - goedkoper worden geproduceerd.

 • Innovatie

  20 JANUARI 2020

  Wie wordt de winnaar van de Avebe Student Challenge in Groningen met ontwerp van “fabriek van de toekomst?”

  Vrijdag 7 februari 2020 wordt de winnaar van de Avebe Student Challenge bekendgemaakt. Met deze Student Challenge, georganiseerd in het kader van het 100-jarig bestaan van de coöperatie, zoekt Avebe de verbinding met studenten en daagt ze uit om innovatieve en duurzame ideeën aan te dragen voor de fabriek van de toekomst. Het team met het beste ontwerp wordt beloond met een jaar collegegeld. De uitreiking is vanaf 14.00 uur in het Avebe Innovatiecentrum, Zernikelaan 8 in Groningen.

 • Duurzaamheid

  20 JANUARI 2020

  Albert Heijn-vestiging in Hoogkerk helemaal gasloos

  De Albert Heijn-vestiging in Hoogkerk is sinds een aantal maanden gasloos. Het gasverbruik is teruggebracht van 27.000 kubieke meter naar helemaal nul. Afgelopen vrijdag overhandigde franchisenemer Fokko Kip symbolisch zijn oude gasmeter aan wethouder Philip Broeksma. 

 • Leefbaarheid

  17 JANUARI 2020

  Ernstig zieke essen vanaf maandag 20 januari gekapt

  Vanaf maandag 20 januari tot ongeveer half maart worden in verschillende wijken en dorpen in Groningen ernstig zieke essen weggehaald. Dat gebeurt alleen als een zieke boom niet meer te redden is of als er een onveilige situatie ontstaat. De gemeente wil zo schade en ongevallen voorkomen.

 • 17 JANUARI 2020

  ZO organiseert kennismakingsborrel voor nieuwe leden

  ZO organiseert een event speciaal voor de leden die de afgelopen periode lid zijn geworden én voor nieuwe contactpersonen van bestaande leden. De bijeenkomst staat op de agenda voor woensdag 5 februari bij MyOffice.

 • 16 JANUARI 2020

  Groningen City Club: al 60 winkels aangesloten bij WarenhuisGroningen.nl

  Al zestig winkels in Groningen hebben zich aangesloten bij het webplatform WarenhuisGroningen.nl . Dat is een collectieve webshop voor bedrijven in de binnenstad van Groningen. Je kunt er zien wat er bij lokale winkels te koop is, én de producten dezelfde dag nog laten bezorgen. “Ik ben beretrots op dit mooie begin van warenhuisgroningen.nl!”, zo zei onlangs Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club (GCC). Hij sprak tijdens een Nieuwjaarsbijeenkomst van zijn club in het Forum Groningen.

 • 16 JANUARI 2020

  Toeristische ondernemers gratis vermeld op visitgroningen.nl

  Marketing Groningen gaat toeristische ondernemers helpen zich beter te profileren: de bedrijven krijgen een gratis vermelding op www.visitgroningen.nl en kunnen gebruik maken van allerlei extra’s zoals professionele teksten, fotografie en video. Marketing Groningen wil het platform www.visitgroningen.nl  op die manier zo compleet en gastvrij mogelijk maken.

 • Verenigingsnieuws

  16 JANUARI 2020

  Bedrijvenvereniging VBNO juicht plannen voor Rodelbaan en Ulgersmaweg toe

  De vereniging voor bedrijven aan de noord-oostzijde van de gemeente Groningen, VBNO, vindt het plan voor een rodelbaan op de berg bij Kardinge, een mooi idee. Het betreft een idee van Roel Kuper en Marco van Dijk uit Lewenborg die in 2021 op de ‘Kardingebult’ de langste rodelbaan van Nederland willen realiseren. ‘Dat is een mooi idee. Zeker wanneer je ook horeca realiseert boven op de berg, en wie weet ook nog een kabelbaantje’, zei voorzitter Guus Vries van de VBNO gisteravond tijdens een Nieuwjaarsbijeenkomst in Aduard.

 • 15 JANUARI 2020

  Collectieve beveiliging bedrijventerreinen: ook digitale veiligheid wordt gecheckt

  Een van de surveillanceauto’s, waarmee CRUON de collectieve beveiliging van de Groningse bedrijventerreinen uitvoert, wordt uitgerust met een apparaatje dat checkt in hoeverre de draadloze netwerken van bedrijven goed beveiligd en afgeschermd zijn.

 • 15 JANUARI 2020

  Kick off Koplopersproject op Zuidoost

  Het Koploperproject Duurzaam Ondernemen Groningen gaat van start op Zuidoost. De kick off is een startontbijt voor de deelnemers. Het ontbijt is op dinsdag 28 januari bij Harrier. Er zijn nog plekken beschikbaar in het project. Ondernemers die belangstelling hebben, zijn welkom tijdens deze kick-off.

 • Economie

  15 JANUARI 2020

  Ondernemers Groningen helpen Eurosonic Air gratis toegankelijk te houden

  Eurosonic Noorderslag is niet alleen van grote betekenis voor muziekliefhebbers, maar zeker ook voor de Groningse economie. Dat vinden de Groningse ondernemers en bedrijvenverenigingen. Mede om die reden hebben zij er samen met het Fonds Ondernemend Groningen aan bij gedragen dat het onderdeel ‘Eurosonic Air’ georganiseerd kan worden als gratis toegankelijk podium voor alle Groningers op de Grote Markt.

 • 14 JANUARI 2020

  Bart Schmeink interim-directeur Groningen Airport Eelde

  Groningen Airport Eelde heeft een nieuwe, tijdelijke, directeur. Bart Schmeink is begonnen als interim-directeur van Groningen Airport Eelde. Schmeink zal tot medio 2020 leidinggeven aan de organisatie en zich bezighouden met lopende projecten zoals de duurzaamheidsopgave en de luchtvaartnota waar het Ministerie aan werkt.  

 • 14 JANUARI 2020

  Fonds Ondernemend Groningen helpt ondernemers met mooie plannen

  Ondernemers met interessante plannen of initiatieven die goed zijn voor Groningen, maar die nadenken over de financiering er van, kunnen een beroep doen op het Fonds Ondernemend Groningen. Dat is een Fonds dat sinds 2011 in Groningen al tal van bijzondere projecten hielp realiseren. Wie een leuk idee heeft moet vooral even kijken op de website van dit Fonds, misschien kan het méer voor u betekenen dan u denkt!>>

 • Verenigingsnieuws

  14 JANUARI 2020

  Morgen nieuwjaarsbijeenkomsten Groningen City Club en Vereniging Bedrijven Noord-Oost

  Morgen, woensdag 15 januari, kunnen leden van twee Groningse bedrijvenverenigingen elkaar nog de beste wensen geven, maar vooral ook horen hoe het gaat met hun vereniging. Er zijn dan nieuwjaarsrecepties van de Groningen City Club en van de Vereniging bedrijven noord-oost (VBNO).

 • 13 JANUARI 2020

  Groningen: slechts één Michelin-ster, maar tweede in aantocht

  Voor ondernemers in de horeca is het jaarlijks één van de belangrijkste momenten van het jaar: de toekenning van de Michelin-ster. In de provincie Groningen is slechts één restaurant dat een Michelin-ster kreeg. Maar een tweede is in aantocht, want een restaurant in Drenthe dat wél een ster kreeg heeft aangekondigd naar Hoogkerk te willen verhuizen.

 • Bereikbaarheid

  13 JANUARI 2020

  Bedrijventerrein Eemspoort/Driebond: betere aansluiting ringweg

  Er komt in het kader van de aanpak van de zuidelijke ringweg ook een betere aansluiting van de ringweg op bedrijventerrein Eemspoort/Driebond. Bedrijven in het oosten van de stad worden in het project Aanpak Ring Zuid daardoor beter bereikbaar.

 • Economie Innovatie

  10 JANUARI 2020

  Restaurant van Hotel Prinsenhof wordt ‘Restaurant Nassau’

  Het fine-dining restaurant van Hotel Prinsenhof aan het Martinikerkhof wijzigt per dinsdag 14 januari aanstaande haar naam in ‘Restaurant Nassau’. Volgens het bedrijf had het restaurant sinds de opening niet een echte naam gekregen, en is het altijd een onderbelicht onderdeel van het hotel gebleven.

 • 10 JANUARI 2020

  Gemeenteraadsleden: “Speelplekken goed voor aantrekkingskracht Groningen als koopcentrum”

  Een lang gekoesterde wens van de Groningen City Club gaat mogelijk in vervulling: speelplekken voor kinderen in de binnenstad. Vier politieke partijen in de gemeenteraad van Groningen vinden het een goede zaak wanneer er speelplekken komen. Dat is niet alleen prettig voor het leefklimaat, maar ook goed voor de aantrekkingskracht van de binnenstad, omdat ouders dan gemakkelijker met hun kinderen naar de binnenstad komen om inkopen te doen.

 • Economie

  09 JANUARI 2020

  RUG-topman Jouke de Vries wint Langman Prijs vanwege “actief Noordelijk denken én handelen”

  Prof. Jouke de Vries, bestuursvoorzitter Rijksuniversiteit Groningen, heeft donderdagavond de Langman Prijs 2019 toegekend gekregen als waardering voor het feit dat hijactief Noordelijk denkt én handelt’. De uitreiking vond plaats in Martiniplaza en is een initiatief van de Stichting Noord-Nederland&, een groep Noordelijke ondernemers en bestuurders. Stichting Noord-Nederland& streeft naar meer samenwerkingsverbanden binnen de drie Noordelijke provincies Drenthe, Friesland en Groningen.

 • 09 JANUARI 2020

  Van der Valk Groningen-Hoogkerk in Top 3 Beste Hotels van Nederland

  Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk is volgens de gasten van Hotels.nl een van de Top 3 Beste Hotels van Nederland. Het hotel verdient de prijs vanwege de vele lof die het ontvangen heeft van zijn gasten. Met name de schone kamers, het goede ontbijt en vriendelijke persoon worden geprezen.

 • 09 JANUARI 2020

  Uitgeverij NDC Mediagroep schrapt banen om groei mogelijk te maken

  NDC Mediagroep - uitgever van onder meer het Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad - wil het personeelsbestand terug brengen. Telt het bedrijf nu 640 arbeidsplaatsen, dat moet worden terug gebracht naar 580. In totaal zullen er 30 tot 35 mensen moeten afvloeien.

 • 09 JANUARI 2020

  Invulling voor De Faun: H&M mét een café!

  Er is een nieuwe invulling voor De Faun, het monumentale complex in de Herestraat waar vroeger ZARA zat. Er komt een vestiging van H&M. En niet zomaar eentje: in de winkel komt ook een café waar je neer kunt ploffen voor een kop koffie. Dat meldt althans OOGST Groningen op Facebook.

 • 09 JANUARI 2020

  Marieke Abbink directeur New Energy Coalition, opvolger Gertjan Lankhorst

  De New Energy Coalition – een coalitie van kennisinstellingen zoals Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool, met de energiesector, overheden, bedrijfsleven en industrie die de wereld duurzamer wil maken – heeft een nieuwe directeur: Marieke Abbink. Zij volgt de initiatiefnemer van deze coalitie, Gertjan Lankhorst, op.

 • Economie Innovatie

  09 JANUARI 2020

  Chris Garrit uit Groningen genomineerd voor titel "meest ondernemende muziekgeest" van Nederland

  Chris Garrit, oud-nachtburgemeester en momenteel event-manager, is genomineerd voor de titel "meest ondernemende muziekgeest" van Nederland. Dat meldt hij op zijn LinkedIn-pagina.

 • Verenigingsnieuws Economie

  08 JANUARI 2020

  Groningen opnieuw genomineerd voor titel: “Beste grote binnenstad van Nederland”

  Groningen is genomineerd voor de titel: “Beste Binnenstad van Nederland”. Het betreft een wedstrijd van het Platform Binnenstadsmanagement. Groningen won de titel eerder al in 2005, en mocht dat predicaat voeren tot en met 2007.

 • 08 JANUARI 2020

  Hooghoudt en ESNS slaan handen ineen: Hooghoudt-podium op Grote Markt

  Het Groningse Hooghoudt en ESNS (Eurosonic Noorderslag) slaan komende drie jaar de handen ineen. ESNS krijgt daarmee een Hooghoudt-podium, en organiseert drie after party’s. Daarnaast is Hooghoudt aanwezig in de Martinikerk waar ook dit jaar weer de Media Compound gevestigd is.

 • Verenigingsnieuws

  07 JANUARI 2020

  Bedrijvenvereniging WEST en Bedrijvenvereniging Zuidoost nemen leden-ondernemers mee in busreis met THE GRONE

  Leden van de Bedrijvenvereniging WEST en Bedrijvenvereniging Zuidoost kunnen een bijzondere excursie tegemoet zien. Vrijdag 31 januari organiseren deze verenigingen een excursie met The Grone. Dat is een prachtig vormgegeven en comfortabele touringcar. Waarbij de echte, fysieke wereld en multimedia zorgen voor een gecombineerde en overweldigende ervaring tijdens de rit door het Groninger land. Aanmelden is nu al mogelijk.

 • 06 JANUARI 2020

  Nieuwjaarsreceptie VBNO: woensdag 15 januari

  De vereniging voor ondernemers en bedrijven aan de noord-oostzijde van Groningen, VBNO, organiseert haar traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst dit jaar op woensdag 15 januari. Belangstellenden kunnen zich daar nu al voor aanmelden!

 • Economie

  06 JANUARI 2020

  Ondernemend Groningen trapt nieuwe jaar af met Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland in Martiniplaza

  Bijna twee weken lang heeft de economie, ook in Groningen, op een laag pitje gedraaid. Maar de Kerstvakantie is nu écht voorbij, en het leven herneemt zijn loop. Voor veel ondernemers hoort bij de herstart in het nieuwe jaar ook een bezoekje aan de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland, donderdag in Martiniplaza.

 • Innovatie Duurzaamheid

  04 JANUARI 2020

  Innovatief regenwaterproject op bedrijventerrein Euvelgunne, minder overlast en een prettiger werkklimaat

  Met het project Klimaatmaatregelen Euvelgunne koppelen bedrijven hun regenwaterafvoer af van de riolering en verwerken het regenwater op eigen terrein. Dit helpt mee aan het voorkomen van wateroverlast bij hevige buien, ontlast de waterzuivering én zorgt voor een prettiger werkklimaat. Aan deze landelijk unieke aanpak doen in de eerste fase vier bedrijven mee, waaronder United Care aan de Bremenweg. “Dit project biedt een duurzame oplossing voor een groot probleem. Gezien ons motto ‘Natuurlijk in beweging’ sluit deze aanpak naadloos aan op alles waar wij voor staan”, vertelt hoofd logistiek Hans Kruizinga van United Care.

 • Innovatie

  02 JANUARI 2020

  Jumbo aan De Beren in Groningen krijgt “make-over”; 22 januari heropening

  De Jumbo winkel aan de Beren 85 (bij de Korreweg) in Groningen krijgt een compleet nieuw uiterlijk. Klanten krijgen meer keuze uit een gevarieerd assortiment, zoals ter plekke vers bereide pizza’s.

 • Verenigingsnieuws

  30 DECEMBER 2019

  GCC houdt nieuwjaarsbijeenkomst in Forum Groningen

  De Groningen City Club organiseert op 15 januari een nieuwjaarsbijeenkomst in het nieuwe Forum Groningen. 

 • Economie

  30 DECEMBER 2019

  IJzerwarenwinkel Wovar timmert flink aan de weg

  De online ijzerwarenwinkel Wovar uit Groningen timmert flink aan de weg. Ze groeien zelfs zo hard, dat ze zijn verhuisd naar een nieuwe bedrijfshal van 1100 vierkante meter aan de Emdenweg.

 • Economie Innovatie

  20 DECEMBER 2019

  Enthousiaste reacties op komst Europees hyperloop test-centrum naar Groningen

  De provincie Groningen is dolblij met het feit dat er voor is gekozen om Europese Hyperloop Center (EHC) hier te bouwen. "Het EHC zal Groningen internationaal op de kaart zetten als proeftuin voor slim en groen vervoer. Daarbij zorgt het ook voor meer werkgelegenheid in onze regio”, aldus gedeputeerde Mirjan Wulfse.

 • Economie Innovatie

  19 DECEMBER 2019

  Laif & Nuver stopt aan Vismarkt, maar keert terug in Rode Weeshuisstraat

  Woonwinkel Laif & Nuver aan de Vismarkt stopt per 31 december. Tot zover het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat het bedrijf al in het eerste kwartaal van 2020 een splinternieuwe vestiging met een vloeroppervlak van negenhonderd vierkante meter opent in de Rode Weeshuisstraat.

 • Verenigingsnieuws

  17 DECEMBER 2019

  Schilderij boer Thies Dijkhuis geveild; opbrengst voor herstel boerderij

  Een schilderij van Thies Dijkhuis, de ‘laatste boer van Euvelgunne’’ komt ter veiling. De opbrengst is voor een speciaal fonds waarmee het Groninger Landschap de oude boerderij wil herstellen. Zo meldt de website van Bedrijvenvereniging ZO. Iedereen kan een bod uitbrengen!!

 • 17 DECEMBER 2019

  Bedrijvenvereniging Zuidoost: activiteiten in 2020 nog beter zichtbaar maken voor leden

  De vereniging voor bedrijven gevestigd op het bedrijvenpark zuid-oost in Groningen, de Bedrijvenvereniging Zuidoost, wil het komend jaar 2020, nog zichtbaarder worden voor haar leden. De vereniging is op tal van fronten actief voor de aangesloten bedrijven, maar deze zijn daar niet altijd goed van op de hoogte. Het is een van de speerpunten voor het komend jaar om nóg zichtbaarder te worden.

 • Economie Innovatie

  16 DECEMBER 2019

  Bar 1672: nieuw restaurant, wine- en cocktailbar aan Zuiderdiep van Martini Hotel Group

  Aan het Gedempte Zuiderdiep 15 is een nieuw restaurant, wine- en cocktailbar geopend: Bar 1672. De horecagelegenheid is de recente aanwinst van Martini Hotel Group, waartoe ook behoren het Martini Hotel, Bud Gett Hostels, WEEVA, Taveerne Rabenhaupt in Groningen en Brinkhotel en Eethuis voor Allen in Zuidlaren.

 • Campus Groningen

  13 DECEMBER 2019

  Venturelab, Innolab Engineering en Come Share deelauto’s: Step into the future van snelstgroeiende Campus van Nederland

  De snelstgroeiende Campus van Nederland heeft volop ambities voor 2020 en de jaren daarna, blijkt tijdens het jaarlijkse Campus Kerstcafé. Die ambities zijn gebundeld in 3 programmalijnen: Community Building, integraal gebiedsmanagement en Campus Services. Hiermee wordt de enorme groei en bloei die de Campus Groningen de afgelopen 5 jaar heeft doorgemaakt, de komende jaren onverminderd voortgezet, aldus Edward van der Meer, directeur van Campus Management.

 • Verenigingsnieuws

  13 DECEMBER 2019

  Lees hier online de nieuwe Groninger Ondernemers Courant!

  De nieuwe papieren Groninger Ondernemers Courant is deze week bij ongeveer 10.000 Groningse ondernemers op de mat geploft. Maar je kunt de krant ook online lezen. Want onderneem je in Groningen, dan moet je zeker de GROC lezen om op de hoogte te zijn van al het belangrijke ondernemersnieuws en informatie over regels en regelingen. 

 • 12 DECEMBER 2019

  Lichtjes ontstoken in Kerstboom Grote Markt

  Aan de Grote Markt zijn donderdagmiddag de lampjes ontstoken in de Kerstboom. Aan de Grote Markt zijn donderdagmiddag de lampjes ontstoken in de Kerstboom. >>

 • Verenigingsnieuws

  12 DECEMBER 2019

  WEST werkt slim, aan gebiedsontwikkeling, gastvrijheid en duurzaamheid

  Het jaar 2020 staat voor bedrijvenvereniging WEST in het teken van de Economische Agenda van Groningen. Investeren in toekomstbestendige werklocaties, versterken van toerisme als economische pijler en duurzame samenwerking in Groningen Werkt Slim: dit zijn een paar ingrediënten van het jaar waarin deze ondernemersvereniging haar 10-jarig bestaan viert.

 • 11 DECEMBER 2019

  EnTranCe krijgt een unieke waterstofleiding

  In de energieproeftuin EnTranCe van de Hanzehogeschool Groningen wordt een waterstofleiding aangelegd waarmee bedrijven kunnen experimenteren. Zo’n waterstofleiding ligt nog nergens anders in Nederland. Deze leiding wordt toegevoegd aan het huidige ringleidingnetwerk voor warm water, koud water, elektriciteit en gas.

 • 11 DECEMBER 2019

  Opmerkelijke nieuwbouw voor Zernike Campus Groningen: Plus Ultra

  De Zernike Campus in Groningen krijgt een nieuwe impuls als bolwerk van kennis, onderzoek en innovatie. Er komt een hypermodern gebouw voor honderden werknemers bij. Dat meldt de website  Campus Groningen.

 • 11 DECEMBER 2019

  Noordelijke ondernemers maken zich Hardt voor hyperloop: HupHyperloop!

  Noordelijke ondernemers maken zich sterk voor de komst van een testcentrum van de hyperloop. Vorige week werd bekend dat Groningen en Zeeland de laatste twee kanshebbers zijn voor zo’n testcentrum. De ondernemers, verenigd in Businessclub Grand Prix Assen, hebben de ludieke campagne #HupHyperloop in het leven geroepen, én ook een bijbehorende website gelanceerd.

 • Economie Duurzaamheid

  10 DECEMBER 2019

  Salomon's Metalen: eerste voorbeeld van maatregelen om te komen tot klimaatrobuust Euvelgunne op bedrijventerrein Zuidoost

  Ondernemers op het bedrijventerrein ZuidOost is het menens: ze zijn hard aan het werk om het bedrijvenpark Euvelgunne ‘klimaatrobuust’ te maken. Dat gebeurt in samenwerking met gemeente Groningen en Bedrijvenvereniging ZO. Ze doen dat door slim om te gaan met riool, regenwater en beplanting en meer. Salomon’s Metalen is een inspirerend voorbeeld van een consequent streven naar duurzaam ondernemen op een duurzaam bedrijventerrein, zo is te lezen op de website van ZO.

 • 10 DECEMBER 2019

  Winkel open, deur dicht: GCC verspreidt 450 bordjes onder ondernemers

  De Groningen City Club verspreidt woensdag onder ondernemers in de binnenstad 450 bordjes met daarop de tekst ‘Natuurlijk zijn wij OPEN, de deur is alleen dicht om energie te besparen’. De winkeliers kunnen de bordjes op hun deur hangen. Door de deuren dicht te doen terwijl de winkel gewoon open is, valt er veel energie te besparen, zo is de gedachte achter de bordjes.

 • 07 DECEMBER 2019

  Groningse ondernemers Paul Papo en Anrico Maat krijgen Jans Cats Prijs 2020 van burgemeester Koen Schuiling

  Burgemeester Koen Schuiling van Groningen heeft zaterdagmiddag de Jans Cats Prijs 2020 uitgereikt aan de Groningse ondernemers Paul Papo en Anrico Maat, eigenaren van de Maripaan-groep. De Maripaan Groep is exploitant van 15 Jumbo vestigingen.

 • 07 DECEMBER 2019

  100.000 bezoekers Forum Groningen

  Het Forum Groningen heeft in één week tijd 100.000 bezoekers ontvangen. Daarmee is het Forum Groningen ‘onwaarschijnlijk goed’ van start gegaan. Dat meldt zaterdag directeur Dirk Nijdam in een interview met het Dagblad van het Noorden.

 • 06 DECEMBER 2019

  Gameindustrie in Groningen: Indietopia breidt uit met kantoorruimte in Het Kwadraat

  Gameplatform Indietopia betrekt een gloednieuwe kantoorruimte in bedrijfsverzamelpand Het Kwadraat. Begin 2020 opent daar ook Prototopia, waar de game-industrie en maakindustrie elkaar ontmoeten.

   

 • 06 DECEMBER 2019

  Groninger Ondernemers Academy: Masterclass over Bedrijfsopvolging – dinsdag Martiniplaza

  De Groninger Ondernemers Academy organiseert aanstaande dinsdag 10 december een gratis masterclass over het onderwerp: ‘Bedrijfsopvolging’. De informatieve bijeenkomst is in Martiniplaza en begint ’s avonds om kwart voor zeven. Maar.... er is al een inloop vanaf ’s avonds kwart over zes, met broodjes en soep!

 • Economie Innovatie

  06 DECEMBER 2019

  GDBC onderzoekt ‘Digital Readiness’ ; Noordelijke IT bedrijven bereiden zich voor op delven van het nieuwe goud: big data

  Het Groningen Digital Business Center (GDBC) heeft de resultaten gepresenteerd van een 'Digital Readiness Scan', uitgevoerd in opdracht van Samenwerking Noord.

 • Verenigingsnieuws

  05 DECEMBER 2019

  Leden VBNO halen herinneringen op in jubileumjaar

  Ter ere van het veertigjarig jubileum kwamen leden van Vereniging bedrijven Noord-Oost (VBNO) samen om tijdens een lunch gezamenlijke herinneringen te delen.

 • 05 DECEMBER 2019

  SchoenenZaken moet drank uit winkel halen; klanten helpen met oplossing

  Ambtenaren van de gemeente Groningen hebben de eigenaren van SchoenenZaken op de vingers getikt: er staat sterke drank in de winkel, en dat mag niet. Hoewel de flessen er puur staan ter decoratie zijn de gemeenteambtenaren onverbiddelijk: als de flessen niet uiterlijk vrijdag uit de winkel zijn, volgt een boete. Voor de eigenaren zat er dus niks anders op dan de flessen rum, whiskey en Berenburg weg te halen. Een oplossing voor de lege plek achter de toonbank is er ook al.

 • Bereikbaarheid

  04 DECEMBER 2019

  Workshops duurzame mobiliteit voor bedrijven op 12 december in Forum Groningen

  Groningen Bereikbaar organiseert in Forum Groningen op donderdag 12 december een workshopsessie voor bedrijven die een eerste of volgende stap willen zetten op het gebied van duurzame mobiliteit en bereikbaarheid. Tijdens de workshops krijg je praktische handvaten aangereikt om met deze thema's aan de slag te gaan. Aansluitend kun je een rondleiding krijgen langs de hoogtepunten van het Forum Groningen.

 • 03 DECEMBER 2019

  Groningen Congresbureau (GCB) en MartiniPlaza slaan handen (nog meer) ineen

  Het Groningen Congres Bureau en MartiniPlaza gaan intensiever samenwerken. Dat meldt het GCB in haar nieuwsbrief.

 • Innovatie

  02 DECEMBER 2019

  Waarom gaat dit nieuwe Groningse warenhuis wel tot succes leiden?

  Groningen heeft sinds 2 december weer een warenhuis. Een online versie, helemaal van deze tijd, welteverstaan. Op Warenhuis Groningen (warenhuis.groningen.nl) kun je namelijk online zien welke producten je bij lokale winkeliers kunt kopen én ze dezelfde dag nog via Dropper laten bezorgen. “Dit concept is uniek in Nederland en misschien wel in de wereld. Ik ben er ontzettend blij mee”, zei wethouder Paul de Rook maandagavond tijdens de lancering bij Laif en Nuver op de Vismarkt. Waarom dit warenhuis wel kans van slagen heeft? 

 • 02 DECEMBER 2019

  Uniek digitaal winkel-overzicht: Warenhuis.Groningen.nl

  Groningen krijgt een uniek digitaal winkeloverzicht. Maar liefst 45 winkels in Groningen presenteren zich er, waarbij ze online op warenhuis.groningen.nl zichtbaar maken welke producten lokaal kunnen worden gekocht én diezelfde dag nog op een duurzame manier bezorgd kunnen worden. Warenhuis.Groningen.nl is een initiatief van de Groningen City Club, Zupr en Dropper

 • Economie

  29 NOVEMBER 2019

  Bouw Groninger Forum investering van 101 miljoen euro, bedoeld als impuls voor binnenstad

  Het Forum Groningen, dat vandaag officieel geopend wordt, is niet in de eerste plaats bedoeld om Groningen als architectuurstad nog beter te profileren. En is ook niet bedoeld om een nieuw cultureel centrum op te richten. Een van de basis-motieven was economisch en planologisch. Het gedeelte van de binnenstad nabij de oostwand had dringend een impuls nodig, want het was tot dan toe een doodse omgeving geworden bij de Naberpassage.

 • 28 NOVEMBER 2019

  Campus Café – speciale Kersteditie - gewijd aan toekomst en ambities van Campus Groningen

  Donderdag 12 december is er een speciale Kersteditie van het Campus Café. Behalve veel gezelligheid kunnen  de bezoekers er ook een zeer aantrekkelijk inhoudelijk programma verwachten, dat in het teken staat van de toekomst van Campus Groningen en van haar ambities.

 • 28 NOVEMBER 2019

  Opnieuw Inpakhuis in Zwanestraat: bezoekers kunnen cadeaus feestelijk laten inpakken

  Dinsdag 3 december opent in de Zwanestraat een uniek ‘Inpakhuis’. Net als vorig jaar kunnen binnenstadbezoekers er dan hun Kerst- en Sinterklaas inkopen extra mooi en feestelijk laten inpakken.

 • 28 NOVEMBER 2019

  Witec uit Stadskanaal wint Groninger Ondernemingsprijs 2019

  De Groningse commissaris der koning René Paas heeft gisteravond de Groninger Ondernemingsprijs 2019 overhandigd aan het bedrijf Witec uit Stadskanaal. Het stad-Groningse digitale uitzendbureau 365Werk was een van de mede-finalisten.

 • Duurzaamheid

  27 NOVEMBER 2019

  Alles over Sociaal Ondernemen tijdens ‘Impact Café’ in Floreshuis Groningen

  Steeds meer ondernemers, ook in Groningen, zien de waarde van sociaal ondernemen, oftewel: ondernemen met impact. Donderdagavond 28 november is er een bijeenkomst in het Floreshuis waar men informatie kan opdoen en contacten leggen tijdens een ‘impact café’.

 • Verenigingsnieuws

  27 NOVEMBER 2019

  Nieuw bedrijf naar Groningen: Waste Vision, voor onder- en bovengrondse afvalcontainers

  Vanaf donderdag 12 december is Groningen officieel een nieuw bedrijf rijker: Waste Vision, aan de Duinkerkenstraat 31.

 • 27 NOVEMBER 2019

  De Verbinding - ‘stilste fabriek van Nederland’ - biedt al 12,5 jaar werk aan doven

  Groningen heeft een unieke ‘timmerfabriek’ waar een belangrijk deel van de medewerkers doof is.

 • 26 NOVEMBER 2019

  En de beste nieuwe cocktailbar van Nederland staat in... Groningen !

  Groningen staat niet alleen bekend om koek, jenever en eierballen, maar voortaan ook om cocktails. De beste nieuwe cocktailbar van Nederland blijkt sinds maart van dit jaar namelijk in Groningen te staan.

 • 26 NOVEMBER 2019

  Gratis fietscheck, traktatie en warme drank voor fietsers van en naar Groningen

  ‘Wat fijn dat jullie de fiets blijven nemen, zelfs in deze koudere dagen!’. Dat is de boodschap die veel fietsers van een naar Groningen de komende dagen te horen krijgen. Bovendien maken ze kans op verrassingen.

 • 26 NOVEMBER 2019

  Bedrijvenvereniging ZO: Eindejaarsbijeenkomst op maandag 16 december

  Bedrijvenvereniging ZO organiseert maandag 16 december haar Eindejaarsbijeenkomst.

 • Economie

  25 NOVEMBER 2019

  Economie-redacteur Bouke Nielsen met pensioen

  Eén van de in Groningse ondernemerskringen meest bekende economie-redacteur van Groningen, Bouke Nielsen, is sinds afgelopen zaterdag met pensioen. Tijdens een druk bezochte receptie in café De Sleutel nam de journalist afscheid van ‘zijn’ krant, het Dagblad van het Noorden.

 • 23 NOVEMBER 2019

  150 Groningse kinderen krijgen heerlijke dag in bioscoop en bij FC Groningen, dankzij Quiet en City Club

  Circa 150 kinderen hebben vandaag een onvergetelijke zaterdag. Ze kregen vanmorgen een filmvoorstelling, en daarna een héel bijzonder programma in het stadion van FC Groningen aangeboden. Dat werd allemaal mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking tussen onder meer de Groningen City Club en Quiet Groningen, een organisatie die zich inzet voor kinderen die het financieel niet zo breed hebben.

 • 22 NOVEMBER 2019

  Yspeert Advocaten officieel en feestelijk geopend – Sinterklaas cadeaus voor Stichting Lutje Geluk

  Aan de Eemsgolaan in Groningen is donderdag, gisteren, met het nodige feestgedruis, het nieuwe pand van Yspeert Advocaten officieel geopend. Eigenlijk was het nieuwe pand al sinds deze zomer in gebruik. Het enige wat er nog aan ontbrak was een feestelijke opening.

 • 22 NOVEMBER 2019

  Groningse zelfstandig ondernemers komen met alternatief voor Black Friday: Lutje Lokaal

  ‘Lutje Lokaal’: dat is de naam voor een alternatief van zelfstandig ondernemers in Groningen voor Black Friday.

 • Verenigingsnieuws

  22 NOVEMBER 2019

  Koploperproject Zuidoost Toekomstbestendig Ondernemen in januari van start

  ‘Men spreekt altijd van People, Planet, Profit. Maar zet daar gerust: pleasure bij. Want het is gewoon een feestje om hier mee bezig te zijn’, aldus Koploper Michiel van der Stel. Hij is directeur van het familiebedrijf de Van Ginkel Groep, met vestigingen in Hoogezand en Haaksbergen, en vertelde aan een gehoor van 16 ondernemers op Zuidoost over wat deelname aan het Koploperproject hem en anderen hebben opgeleverd.

 • Verenigingsnieuws

  22 NOVEMBER 2019

  Gemeente stelt 100.000 euro beschikbaar voor toekomstbestendig Ulgersmaweg

  De gemeente heeft besloten dat bedrijventerrein Ulgersmaweg de komende 10 jaar zijn huidige functie behoudt. Maar, zo zei wethouder Paul de Rook tijdens de algemene ledenvergadering van de VBNO, ik verwacht dat na die 10 jaar dit gebied verandert naar woningbouw.

 • Verenigingsnieuws

  22 NOVEMBER 2019

  Het Fonds, Gerrit Krolbrug en Economische Agenda centraal op ledenvergadering VBNO

  Wethouder Paul de Rook gaf gisteren tijdens de algemene ledenvergadering van de VBNO een uitgebreide toelichting op de Economische Agenda van dit college. Koersen op groei is het motto, met 5.000 banen erbij in drie jaar tijd. Jaarlijks is er 900.000 euro beschikbaar om de vijf speerpunten van de Economische Agenda te helpen realiseren, aldus wethouder Paul de Rook.

 • 21 NOVEMBER 2019

  Nieuw Inkoop - en aanbestedingsbeleid gemeente Groningen; opdrachten gunnen aan bedrijven in de regio

  De gemeente Groningen heeft een nieuw inkoop- en aanbestedingsbeleid geformuleerd. Het doel van het beleid is opdrachten te gunnen aan bedrijven in de regio. De definitie van ‘regionaal‘ is de gemeente Groningen en in een straal van 50 kilometer. Speerpunten in het beleid zijn duurzaamheid, sociaal inkopen en de regionale economie.

 • 21 NOVEMBER 2019

  Groningen City Club bezorgt 150 kinderen (en ouders) een onvergetelijke dag

  Dat de feestmaanden voor alle kinderen speciaal moeten zijn, staat als een rots boven water. Dat dit helaas niet voor iedereen is weggelegd, wordt vaak vergeten. De Groningen City Club organiseert daarom op zaterdag 23 november, in samenwerking met bioscoop Kinepolis Euroborg, Jumbo Foodmarkt Groningen, FC Groningen, Marketing Groningen en Van Delft Pepernotenfabriek, een onvergetelijke dag voor een groot aantal kinderen uit Groningen voor wie deelname aan dergelijke activiteiten vaak niet haalbaar is.

 • Verenigingsnieuws

  20 NOVEMBER 2019

  Wethouder Paul de Rook speciale gast Algemene Ledenvergadering VBNO op 21 november

  Paul de Rook, wethouder Economische Zaken, is speciale gast op de Algemene Ledenvergadering van VBNO, de Vereniging Bedrijven Noord-Oost. De Ledenvergadering vindt, bijna traditiegetrouw, plaats in het Kartracing & Bowling centrum op Kardinge. Het officiële gedeelte begint om 17.00 uur.

 • Economie

  20 NOVEMBER 2019

  Grootste dierenwinkel van Nederland naar Groningen: Pets Place

  Aan de Roskildeweg (achter het Sontplein) in Groningen opent zaterdag de grootste dierenwinkel van Noord-Nederland: Pets Place.

 • 19 NOVEMBER 2019

  Wat leerde Groningen City Club van excursie naar ‘Beste Binnenstad van Nederland’: Breda ?

  Wat kan Groningen allemaal leren van de stad die momenteel officieel het predikaat ‘Beste Binnenstad 2017 – 2019’ voert? Dat was één van de doelen van een reis gisteren van leden van de Groningen City Club naar Breda. De delegatie keek de ogen uit in Breda en deed vooral ook nieuwe inspiratie op voor het verder verbeteren van de binnenstad, waardoor Groningen ook weer kanshebber kan zijn voor het winnen van de volgende titel Beste Binnenstad van Nederland, als de stad weer mee wil doen aan deze wedstrijd.

 • 16 NOVEMBER 2019

  ‘Oma’s Soep' in Groningen bereikt nu al honderden ouderen dankzij honderd vrijwilligers

  Ouderen en studenten samen brengen terwijl ze genieten van een heerlijke kop soep. Dat is het idee achter Oma’s Soep, dat twee jaar geleden in Groningen werd gestart door studente Anouk Delissen. Ze droomt nu zelfs over een eigen ‘Oma's Soep-café’.

 • Economie

  15 NOVEMBER 2019

  Avebe ontvangt predicaat Koninklijk

  Ter ere van het 100-jarige bestaan van Avebe is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het Koninklijk predicaat toegekend. Het predicaat is donderdag tijdens een feestelijk symposium door René Paas, commissaris van de Koning in de provincie Groningen, overhandigd aan bestuursvoorzitter Bert Jansen. 

 • Verenigingsnieuws

  14 NOVEMBER 2019

  Investeren in Scandinavische Havens zaak van ondernemers en gemeente

  Minimaal de komende 10 jaar blijven de Scandinavische Havens, tussen Sontbrug en de zuidelijke ringweg, hun huidige functie behouden. Eerder dit jaar heeft de gemeente dit besloten. Daarom is nu het moment om te kijken naar mogelijkheden om het gebied aantrekkelijker te maken en de bedrijven hier meer ‘smoel’ te geven. Bedrijvenvereniging ZO organiseerde hiervoor deze week een bijeenkomst voor belanghebbende ondernemers.

 • 14 NOVEMBER 2019

  Luchthavendirecteur Marco van de Kreeke stapt op

  De directeur van Groningen Airport Eelde, Marco van de Kreeke, stopt.  Dat meldt de luchthaven in een persverklaring.

 • Economie

  13 NOVEMBER 2019

  Reis&Co Event voor zesde keer naar Martiniplaza

  Wie langzaam al plannen aan het maken is voor vakantie volgend jaar maar nog niet weet waarheen, kan zich laten verrassen tijdens het evenement Reis&Co. Dat komt opnieuw naar Martiniplaza en geeft bezoekers volop tips, informatie en ideeën om een mooie reis te maken of vakantie te vieren.

 • Verenigingsnieuws

  13 NOVEMBER 2019

  Drukte bij Algemene Ledenvergadering Groningen City Club

  Het gaat goed met de Groningen City Club. Althans: het aantal leden blijft groeien, en deze vereniging van - en voor ondernemers in de Groninger binnenstad - is op veel fronten betrokken bij activiteiten ter verbetering van de binnenstad. Hoe de GCC er voor staat kwam aan de orde gisteravond, dinsdag 12 november, tijdens Algemene Ledenvergadering van de Groningen City Club. Deze werd eenmalig niet in de binnenstad gehouden maar in het Van der Valk-hotel in Hoogkerk, omdat er aansluitend op de ledenvergadering een interessante bijeenkomst was gewijd aan sociale media en holografie.

 • 12 NOVEMBER 2019

  Founded in Groningen drie jaar door: meer startups naar Groningen

  Het startup-programma ‘Founded in Groningen’, dat Groningse startups en bedrijven met elkaar moet verbinden, gaat de komende drie jaar door. Het initiatief krijgt zowel van de gemeente als de provincie een bedrag van 350.000 euro. 

   

 • Economie Innovatie

  11 NOVEMBER 2019

  Vegan-drive: eerste vega-McDrive restaurant in Groningen

  Aan de Radesingel in Groningen is zondag en ‘Vegan Drive’ geopend. Dat is het eerste restaurant waar je vega-burgers eventueel ook per auto kunt ophalen, net zoals bij een McDrive.

 • Verenigingsnieuws

  09 NOVEMBER 2019

  Opvang op zaterdag in Groninger binnenstad voor kinderen van winkelende ouders geopend

  De binnenstad van Groningen is een nieuwe voorziening rijker op het gebied van kinderopvang. Dat is het ‘Huis van Ome Loeks’ aan de Nieuwstad 12, waar kinderen zich op de zaterdag kunnen vermaken, terwijl hun ouders inkopen doen. ‘Huis van Ome Loeks’ is een instelling van de kinderopvang-organisatie SKSG, dus de kinderen die er op zaterdagen komen krijgen professioneel toezicht terwijl ze zich vermaken.