• Leefbaarheid

  17 MEI 2019

  Ondernemer: ‘zwerfboom’ tégen fietsenoverlast en vóor groenere winkelstraten

  Ondernemers in de binnenstad van Groningen worden soms een beetje radeloos van alle lukraak geparkeerde fietsen bij hun winkel. Maar sommigen worden er juist ook creatief van. Zo heeft Elsa van Dijken, eigenaar van damesmodezaak Maxime, een ‘zwerfboom’ of ‘aanwasboom’ bedacht.

 • Economie

  17 MEI 2019

  Groningen Digital Business Centre helpt Groningse ondernemers aan frisse universitaire kennis

  Het Groningen Digital Business Centre wil Groningse ondernemers helpen door het beschikbaar stellen van universitaire kennis. Dat gebeurt door studenten in te zetten die hun nieuwste kennis kunnen gebruiiken. Dat gebeurt vanaf komende maand onder leiding van een nieuwe directeur, prof. Tammo Bijmolt.

 • Bereikbaarheid

  16 MEI 2019

  Onderhoudswerkzaamheden Ring Oost in twee weekenden mei/juli

  De provincie Groningen voert in mei en juli asfaltonderhoud uit aan delen van Ring Oost in Groningen. De onderhoudswerkzaamheden vinden plaats in het weekend van 24-27 mei en 5-8 juli. Tijdens de werkzaamheden wordt de bovenste asfaltlaag verwijderd en vervangen door een nieuwe geluidsreducerende laag asfalt.

 • Duurzaamheid

  15 MEI 2019

  Acht gemeentelijke gebouwen naar energielabel A

  De gemeente Groningen zet forse stappen in het energiezuiniger maken van het eigen vastgoed. De vorige coalitie gaf de opdracht 24 gebouwen naar energielabel A te brengen. Dit is inmiddels voor acht gebouwen gelukt en meerdere gebouwen maken een labelsprong.

 • 15 MEI 2019

  Stad-Groningse Kemps Restauratie en Renovatie nu enige erkende monumentenschilder in het Noorden

  Het stad-Groningse schildersbedrijf Kemps Restauratie en Renovatie is onlangs officieel erkend door de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM). En dat is bijzonder: Kemps R&R is nu het enige schildersbedrijf uit de drie noordelijke provincies dat deze zogenoemde ERM-erkenning op zak heeft en daarmee de enige erkende monumentenschilder in het Noorden. In Nederland zijn er maar zestien schildersbedrijven die deze erkenning mogen voeren.

 • 14 MEI 2019

  Groot evenement van MBO-studenten vrijdag 24 mei: Terra SuikerTerrein Experience

  Volgende week vrijdag 24 mei vindt de eerste Terra SuikerTerrein Experience plaats. MBO-studenten organiseren een dag vol beleving en willen daarmee aan iedereen laten zien wat het SuikerTerrein te bieden heeft. Iedereen is van harte welkom van 12.00 tot 20.00 uur aan de Suikerlaan 51 in Groningen.

 • Economie Innovatie

  14 MEI 2019

  Ondernemer bouwt nieuwe ‘Escaperoom’ op Suikerterrein

  Het Groningse bedrijf Goldberg Escape heeft vanaf deze week een nieuwe Escaperoom op het Suikerterrein. Dat betekent dat dit terrein er een nieuwe trekpleister bij heeft: familieleden, vrienden of bedrijven kunnen er proberen te ontsnappen uit een ‘angstig’ huis, waar ze de uitgang van moeten zien te vinden.

 • Verenigingsnieuws

  13 MEI 2019

  Bedrijvenvereniging Zuidoost zet aftredend bestuurslid Helmer Zweep in het zonnetje

  Bedrijvenvereniging Zuidoost heeft maandagavond afscheid genomen van bestuurslid Helmer Zweep. In totaal 22 jaar is Zweep betrokken geweest bij deze vereniging of haar voorgangers. Bij zijn afscheid kreeg Zweep lof toegezwaaid van voorzitter Harrie Marissen.

 • Verenigingsnieuws

  13 MEI 2019

  Bedrijvenvereniging Zuidoost ‘staat er financieel gezond voor’

  Bedrijvenvereniging Zuidoost staat er ‘financieel gezond voor’. Dat bleek maandagavond in het stadion van FC Groningen, waar tijdens een goed bezochte algemene ledenvergadering van deze vereniging het jaarverslag over 2018 door leden werd goedgekeurd. Zuidoost heeft zich het afgelopen jaar op vele fronten ingezet voor de behartiging van de belangen van de leden en voor die van de bedrijven op het bedrijventerrein.

 • Verenigingsnieuws

  13 MEI 2019

  Bedrijvenvereniging Zuidoost eert haar bekendste lid: wijlen Thies Dijkhuis, ‘de laatste boer van Euvelgunne’

  Thies Dijkhuis - ‘de laatste Boer van Euvelgunne ‘ - zal worden vereeuwigd middels een beeldje. Dat heeft de Bedrijvenvereniging Zuidoost maandag besloten tijdens de algemene ledenvergadering. Volgens de vereniging, waar Ties zelf ook lid van was, heeft hij een beeldje wel verdiend omdat hij zich jarenlang voor het bedrijventerrein in het zuid-oosten van Groningen heeft ingezet.

 • Innovatie Bereikbaarheid

  13 MEI 2019

  Groningen in juni hét centrum voor bak- en vrachtfietsen dankzij International Cargo Bike Festival (ICBF)

  In de stad Groningen vindt op 14, 15 en 16 juni het International Cargo Bike Festival (ICBF) plaats op het Suikerfabriekterrein. Daar laten zo’n honderd bedrijven en organisaties zien wat bak- en vrachtfietsen te bieden hebben. De meeste bakfietsen kun je uitproberen op het testparcours.

 • Economie

  13 MEI 2019

  Nieuw kantoor voor Harrier Accountancy aan Verlengde Bremenweg

  Accountantskantoor Harrier Accountancy - Bedrijfsadvies neemt donderdag 16 mei een nieuw kantoorpand in gebruik aan de Verlengde Bremenweg 1 in Groningen, nabij Euvelgunne.

 • Economie

  10 MEI 2019

  Jachthaven aan Paterswoldsemeer in Haren krijgt internationale onderscheiding

  Jachthaven Zuidwesthoek aan het Paterswoldsemeer in Haren heeft een belangrijke internationale onderscheiding toegekend gekregen. Het betreft De Blauwe Vlag: een onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn.

 • 09 MEI 2019

  Maandag 13 mei: Algemene Ledenvergadering (ALV) Zuidoost in FC Groningen-stadion

  Aanstaande maandag 13 mei organiseert de Bedrijvenvereniging Zuidoost haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). En wel in een bijzondere locatie:  in het Hitachi Capital Mobility Stadion, vanaf 16.30 uur. Met als speciale gasten: wethouder Paul de Rook en tech savvy consultant Nynke Jongstra van Bossers & Cnossen.

 • 09 MEI 2019

  Groningen City Club wil fietsvrije zones in het stadscentrum en pleit voor aanpak 'fietsen-schroothoop'

  Binnenstadondernemers, verenigd in de Groningen City Club (GCC), pleiten voor een aantal fietsvrije zones in het stadscentrum. Op deze plekken zou het dan verboden moeten zijn om te fietsen én om fietsen te parkeren. Volgens de GCC komt dit de gastvrijheid ten goede.

 • 08 MEI 2019

  Gasunie: nieuw besturingssysteem voor beter beheer leidingnet voor aardgas, waterstof en biogas

  De Gasunie in Groningen heeft een nieuw digitaal gastransportmanagementsysteem in gebruik genomen. Daarmee kan het gigantische leidingnet - dat niet alleen gebruikt wordt voor aardgas, maar ook voor waterstof en biogas – nog beter worden beheerd.

 • 08 MEI 2019

  Vanaf donderdag 11 dagen zwieren en zwaaien op de meikermis

  Donderdag 9 mei geeft wethouder Glimina Chakor het startsein voor elf dagen kermisvertier in de binnenstad. Op de Vismarkt, Grote Markt en Ossenmarkt zijn maar liefst 65 attracties te bezoeken. De stad kent al meer dan 150 jaar een meikermis. Deze kermis was de voortzetting van een grote jaarmarkt, waar eens per jaar ook marktkooplui van buiten de stad hun waren mochten verkopen. 

 • Economie Bereikbaarheid

  07 MEI 2019

  Leendert Klaassen ziet nieuwe kansen en mogelijkheden voor Groningen Airport Eelde

  De nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Groningen Airport Eelde heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt met de luchthaven Eelde.

 • 07 MEI 2019

  Groningen #30 in wereld-top New York Times Travel

  De provincie Groningen, althans een deel er van, scoort uitstekend in een overzicht in een lijstje met de 52 meest interessante bestemmingen ter wereld in 2019. Dat meldt Marketing Groningen in haar nieuwsbrief. Groningen staat nummer 30.

 • Economie

  07 MEI 2019

  Masterclass over juridische kanten van contracteren door Flinc en Yspeert Advocaten

  Dinsdag 11 juni a.s. organiseert Flinc in samenwerking met Yspeert Advocaten een masterclass over alle juridische aspecten omtrent contracteren. De bijeenkomst vindt plaats bij de NOM aan de Paterswoldseweg 810 in Groningen, van 14.00 tot 17.00 uur: een aanrader voor elke MKB’er met groeiambitie. Aanmelden kan via TCKL.

 • Economie

  06 MEI 2019

  Domino’s opent achtste winkel in Groningen: pizza’s in Lewenborg

  Domino's opent op dinsdag 7 mei haar deuren van de achtste winkel in Groningen. De winkel is gevestigd in het centrum van Lewenborg, aan Kajuit 264.

   

 • Economie

  06 MEI 2019

  Komt er wél of geen supermarkt bij Ter Borch?

  Komt er wél of geen supermarkt in de wijk Ter Borch in Eelderwolde, op de grens met de gemeente Groningen? Daarover moet de gemeenteraad van Tynaarlo dinsdag een uitspraak doen.

 • Economie

  03 MEI 2019

  Jan de Jong Verhuizingen: nieuw speler in verhuisbranche Groningen

  Ze zijn onlangs verhuisd naar de stad en zijn een nieuwe speler in de veelal traditionele verhuisbranche in het Noorden: Jan de Jong Verhuizingen.  Het bedrijf is aangesloten bij SimplyMile, dat duurzame (last mile) stadsdistributie gaat verzorgen in Groningen. De locatie (Rostockweg 5) wordt zo tevens een logistiek centrum waar goederen en bestellingen van bedrijven worden ontvangen, eventueel opgeslagen en gebundeld voor levering in de stad. Vanuit de hub worden de goederen één of enkele malen per week in één zending samengevoegd en elektrisch afgeleverd door PostNL.

 • Economie

  03 MEI 2019

  Werk vinden in de horeca met tweede editie BaanBorrel en open dag Horeca op 20 en 21 mei

  In het Martini Hotel aan het Zuiderdiep willen Groningse horeca-ondernemers op 20 mei tijdens de BaanBorrel graag kennismaken met mensen die belangstelling hebben om te gaan werken in de horeca. Tijdens de informele BaanBorrel, tussen 16.00 en 18.00 uur, kunnen werkzoekenden kennismaken met ondernemers en in een gesprek hun kennis en motivatie bespreken. Mocht dit gesprek leiden tot een klik, dan kan de kennismaking de volgende dag, op 21 mei, voortgezet worden tijdens de Nationale Horecadag, de open dag van de horeca. Geïnteresseerde ondernemers en werkzoekenden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden. 

 • Leefbaarheid

  03 MEI 2019

  Twaalf fietsen van Spaak Koffie & Koers en Voys voor members van Quiet Groningen

  Groningse ondernemers zijn op uiteenlopende wijze betrokken bij de activiteiten van Quiet Groningen. Dat is een in het pand van de Voedselbank aan de Ulgersmaweg gevestigde organisatie die zich inzet voor mensen in armoedesituaties. Eén daarvan is Douwe Doorduin. Hij deelde onlangs twaalf fietsen uit namens haar bedrijf Spaak Koffie & Koers. Hieronder het verslag van Arnold de Meijer van deze bijeenkomst bij Quiet.

   

   

 • Economie

  01 MEI 2019

  Nieuwe eigenaar datacenter TCN SIG Telehousing op Zernike

  Het datacentrum van TCN aan de Zernikelaan op de Zernike Campus Groningen heeft een nieuwe eigenaar.

 • Verenigingsnieuws

  01 MEI 2019

  Ondernemers Bedrijvenvereniging WEST: Beachvolleybal bij Hoornse Plas

  Ondernemers en andere leden van Bedrijvenvereniging WEST kunnen in topvorm de zomer ingaan. Dat kan, omdat er aan de vooravond van de vakantie het jaarlijkse volleybaltoernooi is aan de Hoornse Plas. Voor dit evenement op 28 juni kan men zich nu al digitaal inschrijven .

 • Economie

  30 APRIL 2019

  Indietopia helpt game-industrie Groningen van de grond

  De game-industrie in Groningen begint langzaam maar zeker tot ontwikkeling te komen. Dat is mede te danken aan de activiteiten van Indietopia, momenteel gevestigd in het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw aan de Lübeckweg. Indietopia is een platform dat de ontwikkeling van de game-industrie in Groningen wil bevorderen.

 • Economie

  30 APRIL 2019

  Groningse ondernemers: Eerste Hulp Bij Export in super handige flyer !

  Groningse ondernemers die overwegen om voorzichtig hun eerste schreden te zetten op het pad van de export kunnen een kijkje nemen op een super-overzichtelijke flyer. Deze nieuwe nieuwe exportflyer biedt een overzicht van - én linkjes naar alle mogelijke apps, consultants, coaches, portals of export-clubs.

 • 29 APRIL 2019

  Wadapartja opent derde vestiging in Groningen: Pottebakkersrijge

  Eetgelegenheid Wadapartja krijgt een derde vestiging in Groningen. De zaak ging van start aan het Gedempte Zuiderdiep 39-41, en kreeg vorig jaar een tweede vestiging op de Zernike Campus. Maar komende maand, nog vóór Pinksteren, hopen eigenaren Margreet en Gezinus een derde vestiging te openen aan de Pottebakkersrijge. Dat meldt de facebookpagina met nieuws over bijzondere winkels en horeca in Groningen, Oogst Groningen.

 • Bereikbaarheid

  29 APRIL 2019

  Onderhoud aan de Ring West, deel Ring West tot dinsdagochtend 30 april in beide richtingen afgesloten

  Vanwege onderhoudswerkzaamheden is een deel van de Ring West tot dinsdagmorgen 30 april 6.00 uur in beide richtingen afgesloten. Het gaat om het stuk tussen de Edelsteenlaan en de Metaallaan. Ook het kruispunt Vinkhuizen/Paddepoel is dicht. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de overige ringwegen. Lokaal verkeer kan de omleidingsroutes volgen.

 • Economie

  26 APRIL 2019

  Gebiedsbijeenkomst voor ondernemers Haren in juni

  De afdeling Economische Zaken van de gemeente Groningen organiseert in juni een gebiedsbijeenkomst voor alle ondernemers in Haren, om kennis te maken met nieuwe contactpersonen en deels ook nieuwe regelgeving. Daar zal ook wethouder Philip Broeksma aanwezig zijn, gebiedswethouder voor Haren. Eerder deze week vond een dergelijke bijeenkomst al plaats voor de horeca-ondernemers in Haren.

 • Verenigingsnieuws Economie Leefbaarheid

  25 APRIL 2019

  Nieuwe cursus Duits voor medewerkers Groningse winkels en bedrijven

  Medewerkers van bedrijven in Groningen die regelmatig Duitse klanten krijgen kunnen deelnemen aan een nieuwe cursus Duits van de Groninger Ondernemers Academy. Vanaf 8 mei organiseert deze Academy op verzoek van Groningen City Club, Bedrijvenvereniging West en Koninklijke Horeca Nederland een nieuwe (gratis!) cursus Duits. Daar leren de medewerkers hoe ze de Duitse clientèle in hun eigen taal op correcte wijze te woord kunnen staan.

 • 25 APRIL 2019

  Ondernemers aan westzijde van Groningen bijgepraat over actuele ontwikkelingen

  Er gebeurt veel aan de westzijde van Groningen, en de komende jaren staat er nog veel meer te gebeuren. Daarover ging een deel van de Algemene Ledenvergadering van Bedrijvenvereniging WEST, die gisteren werd gehouden in Kaap Hoorn. Na afloop daarvan was er gelegenheid om te netwerken en de contacten aan te halen op een zonovergoten terras (foto boven).

 • 24 APRIL 2019

  Bedrijvenvereniging ZO: Algemene Ledenvergadering bij FC Groningen

  De Bedrijvenvereniging ZO organiseert maandag 13 mei haar algemene ledenvergadering in het Hitachi Capital Mobility Stadion van FC Groningen. Dat is een unieke kans voor alle ondernemers en andere leden om een kijkje te nemen in dit stadion. Aanmelding kan via deze link.

 • Economie

  24 APRIL 2019

  Verkoop bedrijventerreinen trekt aan, minder leegstand kantoren

  De grafiek verloopt nog wat grillig, maar er zit een stijgende lijn in het aantal hectare bedrijventerrein dat in de regio Groningen-Assen wordt verkocht. Dat blijkt uit de bedrijventerreinenmonitor, die jaarlijks door Regio Groningen-Assen (RGA) wordt opgesteld. In 2018 is 11,5 ha bedrijventerrein verkocht. Daarmee was de uitgifte weliswaar lager dan in 2017, maar nog steeds flink boven het aantal dat in de crisisjaren 2013-2016 werd verkocht. Deze opgaande tendens is ook zichtbaar op de vastgoedmarkt; de leegstand van zowel bestaande bedrijfs- als kantoorpanden is in 2018 opnieuw fors afgenomen.

 • Innovatie

  23 APRIL 2019

  Donderdag: Dag van de Ondernemende Student in Start-up City op Campus Groningen

  Groningen zit boordevol ondernemers-talent. Elk jaar starten jongeren nieuwe bedrijven met onverwachte formules. Studenten die óok overwegen om een bedrijf(je) te starten kunnen een kijkje nemen op een uniek festival in Start-up City op Campus Groningen, zo meldt Digital Society Hub

 • Verenigingsnieuws

  23 APRIL 2019

  Bedrijvenvereniging WEST: morgen Algemene Ledenvergadering in Beachclub Kaap Hoorn

  De vereniging voor bedrijven aan de westzijde van Groningen - Bedrijvenvereniging WEST -  organiseert morgen, woensdagmiddag 24 april, haar Algemene Ledenvergadering op een in deze weersomstandigheden verkoelende locatie: Beachclub Kaap Hoorn. Ook is er een lezing over Cybersecurity.

 • Economie

  19 APRIL 2019

  Topdrukte in zonovergoten Groningen: massaal de bloemetjes buiten

  Groningen zet vandaag, GoedeVrijdag 19 april, massaal de bloemetjes buiten. Mooier weer hadden de organisatoren van de Bloemenjaarmarkt zich niet kunnen wensen. Het was al vroeg druk op de ringwegen en ook in de binnenstad kun je  bijna over de hoofden lopen. (Foto’s: Ralph Meijer).

 • 19 APRIL 2019

  Gemeente investeert in 2019 extra in fietsenstallingen binnenstad

  In Groningen moet de openbare ruimte herwonnen worden, vindt het college van B en W. Daarom maakt het college in 2019 geld vrij om te investeren ‘in een groene, goed onderhouden en toegankelijke openbare ruimte waar een plek is voor iedereen’. Er komen onder meer extra fietsenstallingen. Dat meldt de gemeente Groningen ter gelegenheid van het uitkomen van de begroting voor 2019. Uit die begroting blijkt dat de financiële situatie van de gemeente Groningen ‘gespannen’ is: bezuinigen en hogere lasten zijn daarom noodzakelijk in 2019. Maar wel is er geld gereserveerd om enkele idealen van B en W te helpen realiseren.

 • 19 APRIL 2019

  Ondernemers bedrijventerrein zuid-oost: aanpak zwerfvuil en onderhoud prioriteit bij inzetten "Fondsgelden"

  Ondernemers op het bedrijventerrein zuid-oost zouden middelen uit het Fonds Ondernemend Groningen graag willen inzetten om zwerfvuil aan te pakken en het bedrijventerrein te onderhouden. Dat bleek tijdens een bijzondere Lunch/brainstormsessie waar ondernemers konden aangeven wat wat hen betreft prioriteiten zijn bij de verdeling van Fondsgelden. Dat meldt de website van de Bedrijvenvereniging ZO  (Lees verder)

 • Innovatie

  17 APRIL 2019

  Groningse delegatie studenten en ondernemers bij digitaal topfestival in Berlijn

  Meer dan achtduizend bezoekers, elf podia en ruim 350 sprekers rondom honderd stands en dat allemaal op de prachtige locatie van het Station Berlin. De ‘Berlin Hub 2019’ was een groot succes en een delegatie uit Groningen was er bij. Ruim twintig GDBC studenten van de Rijkuniversiteit Groningen, tezamen met een even grote groep ondernemers uit Noord-Nederland, waren met de bus afgereisd naar Berlijn om daar twee dagen lang dit digitale festival bij te wonen.

 • Economie

  17 APRIL 2019

  Django Girls gezocht: meiden die het leuk vinden om in 1 dag een eigen website te leren programmeren

  Het IBM Client Innovation Center Benelux aan het Ged. Zuiderdiep is op 25 mei gastheer van de tiende editie van Django Girls Groningen. Django Girls wordt wereldwijd georganiseerd om meiden en vrouwen kennis te laten maken met ICT. Het OTP nodigt alle Groningse meiden uit voor deze ééndaagse workshop. Maar: vol = vol!

 • 16 APRIL 2019

  Veiligheidcheck BBOG op MartiniTradepark: deel bedrijven makkelijk toegankelijk

  Onlangs organiseerde de BBOG, samen met de bedrijvenverenigingen, politie, brandweer en beveiligingsbedrijf CRUON, een actie waarbij gecontroleerd werd in hoeverre bedrijven en bedrijventerreinen in de stad goed beveiligd zijn. Dit keer waren MartiniTrade park en de omgeving van het Martiniziekenhuis aan de beurt.

   

 • Bereikbaarheid

  16 APRIL 2019

  Nieuwe krant Groningen Bereikbaar: van Helperzoomtunnel tot wegwerkzaamheden

  Deze week wordt de nieuwe krant van Groningen Bereikbaar huis-aan-huis bezorgd en bij bedrijven in de stad afgeleverd. Het eerste exemplaar is dinsdagochtend overhandigd door directeur Wilko Huyink van samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar aan wethouder Philip Broeksma van de gemeente Groningen, tevens voorzitter van de stuurgroep Groningen Bereikbaar. In de krant staat informatie over werkzaamheden aan weg en spoor en maatregelen, acties en tips voor een bereikbare stad.

 • 16 APRIL 2019

  Siem Jansen geïnstalleerd als Programmadirecteur NPG

  Siem Jansen is maandag geïnstalleerd als Programmadirecteur van het Nationaal Programma Groningen (NPG). Het NPG is het fonds van 1,15 miljard euro, dat is bedoeld om het Groningse aardbevingsgebied een economische impuls te geven.

 • 15 APRIL 2019

  Studenten Hanzehogeschool verkopen unieke producten in Paddepoel

  Eerstejaarsstudenten Ondernemerschap & Retail Management van de Hanzehogeschool Groningen organiseren de Musthave Marktdag Paddepoel op woensdag 17 april. In Winkelcentrum Paddepoel worden door de studenten bedachte en ontwikkelde producten verkocht tussen 11.00 en 15.00 uur.

 • Verenigingsnieuws Economie

  15 APRIL 2019

  Vrolijke Paashazen huppelen zaterdag in de binnenstad en in Haren

  Zaterdag 20 april aanstaande zullen van 13.00-17.00 uur vijftien vrolijke Paashazen in de binnenstad van Groningen te zien zijn. Zoals al jaren een gebruik is zorgt de Groningen City Club voor Paashazen die in het centrum paaseitjes uitdelen aan bezoekers. Deze traditie zorgt ervoor dat het Paasgevoel al voor eerste Paasdag een ‘lekkere’ oppepper krijgt. In Haren lopen zaterdag van 12-17 uur ook 2 paashazen rond.

 • 15 APRIL 2019

  Inschrijving geopend voor de Groninger Ondernemingsprijs 2019

   

  Bedrijven die gevestigd zijn in de provincie Groningen, die langer dan 5 jaar bestaan en tenminste 10 medewerkers hebben, kunnen zich tot 23 mei 2019 aanmelden. Kijk voor de voorwaarden en criteria op www.ondernemingsprijs.nl

 • Economie

  13 APRIL 2019

  Haren: kennismaking horeca-ondernemers, gemeente Groningen en wethouder Paul de Rook

  Woensdag 24 april 2019 organiseert directie Economische Zaken van gemeente Groningen een kennismakingbijeenkomst voor horecaondernemers uit Haren en omgeving. Een van de sprekers tijdens de bijeenkomst in de oude raadszaal in Haren is wethouder Paul de Rook (D66) van economische zaken van de gemeente Groningen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar ez@groningen.nl. (Lees verder).

 • 12 APRIL 2019

  Volgende week extra bussen van P+R naar Bloemenjaarmarkt op Goede Vrijdag

  Op Goede Vrijdag 19 april vindt van 9.00 tot 18.00 uur de traditionele Bloemenjaarmarkt in het centrum van Groningen plaats. Er worden extra bussen ingezet vanaf de P+R terreinen. Kijk voor meer informatie en vertrektijden op qbuzz.nl/gd

 • 11 APRIL 2019

  Lees de april-editie van de Groninger Ondernemers Courant nu ook online!

  Er gebeurt zéér veel op economisch gebied in Groningen. En dat lees je terug in de papieren editie van de papieren Groninger Ondernemers Courant. De april-editie staat weer boordevol relevant nieuws voor bedrijven, ondernemers en andere geïnteresseerden. Er komen zeer uiteenlopende onderwerpen uit alle hoeken van de gemeente aan bod: van de ambitie om van Groningen de meest gastvrije stad te maken tot de ontwikkelingen rond het bedrijvenpark Hoendiep. En het mooie is: je kunt de krant onderaan dit bericht nu ook digitaal openslaan én delen met anderen!

 • Economie

  10 APRIL 2019

  Eerste schoenpoets-service met fietskoeriers in Groningen

  Als er in Groningen broodjes en tal van andere pakketjes met fietskoeriers kunnen worden bezorgd, dan is het ook mogelijk om schoenen die gepoetst moeten worden heen en weer te brengen. Dat is het idee achter een bijzondere service van heren-schoenenzaak SchoenenZaken. Deze winkel in de Zwanestraat start als eerste in Nederland een schoenpoets-service.

 • Innovatie

  10 APRIL 2019

  Flinc maakt financiering toegankelijk voor innovatief Gronings MKB!

  Flinc, onderdeel van de NOM, adviseert en begeleidt Groningse MKB’ers met groeiambitie bij het vinden van financiers. “We zijn al jaren actief om innovatieve startups in Noord-Nederland investor- ready te maken en te begeleiden naar financiering. Die expertise en ons financieringsnetwerk zetten we nu ook in voor het gevestigde MKB in de provincie Groningen met groeiambitie en een financieringsvraag”, vertelt Bjorn Redmeijer, projectmanager van Flinc.

 • 10 APRIL 2019

  Bossers & Cnossen neemt belang in 3D print bedrijf; Impuls voor ontwikkeling 3d technologie in Groningen

  ICT bedrijf Bossers & Cnossen uit Groningen neemt een belang in Citoforma BV, een snelgroeiende startup in de markt voor ‘additive manufacturing’, het maken van producten door ze op te bouwen met 3D-technieken.

 • 10 APRIL 2019

  Little Lovely Living Astraat sluit haar deuren

  De winkel van A Little Lovely Living, aan de Astraat 16, sluit op 12 mei de deuren. Het moederbedrijf, het Groningse A Little Lovely Company, heeft besloten zich alleen nog maar te focussen op haar activiteiten als groothandel en het ondersteunen van resellers, wereldwijd.

 • Innovatie Duurzaamheid

  09 APRIL 2019

  Groninger Ondernemers Academy: Masterclass over Sociaal Ondernemen ( 17 april)

  De Groninger Ondernemers Academy organiseert woensdag 17 april een gratis masterclass Sociaal Ondernemen. Opgave voor deze masterclass is nog mogelijk. Bijzonder is dat volgens de sprekers sociaal ondernemen niet alleen een mooie doelstelling is, maar dat het ook groeikansen biedt voor je onderneming.

 • Economie Bereikbaarheid

  09 APRIL 2019

  VNO-NCW Noord: ‘Op de bres voor snelle treinverbinding naar Randstad: de Lelylijn’

  Noord-Nederland moet in de bres springen voor een aanzienlijk snellere treinverbinding naar de Randstad. Deze treinverbinding via Lelystad ( de 'Lelylijn') is noodzakelikk omdat Nederland de komende jaren met twee miljoen inwoners groeit, en het Noorden dan zeer belangrijk is als vestigingsplaats. Dat het kabinet onlangs liet weten niets te voelen voor zo’n Lelylijn omdat deze ‘te duur’ zou zijn is "beperkt Randstad-denken”. Dat schrijft oud-wethouder Ton Schroor van Groningen in zijn nieuwe hoedanigheid als directeur van ondernemersvereniging VNO-NCW Noord. Hij schrijft dat op zijn LinkedIn-pagina,

 • 09 APRIL 2019

  ‘Hoe staat het met voorziene rol bedrijfsleven bij Groningen Airport Eelde?’

  ‘Hoe ziet de toekomst van Groningen Airport Eelde er uit, nu de verbinding met hubs (overstapplaatsen) met vliegvelden in het buitenland niet het verhoopte succes hebben gebracht?’. Dat vraagt de fractie van de PvdA in Groningen zich af. Daarom wil deze partij de toekomst van de luchthaven aan de orde stellen tijdens een overleg in een Raadscommissie. Wel meldt deze partij in principe voorstander te zijn van een goed renderend vliegveld nabij Groningen. ‘Dat draagt bij aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven en dus aan meer banen’

 • Economie

  08 APRIL 2019

  Feestelijke opening ‘sociale koelkast’ in De Wijert: inbreng van voedsel dat je zelf over hebt

  De Wijert krijgt een ‘sociale koelkast’, op de plek van Fruitcafé De Helpende Hand aan de Werumeus Buningstraat 20. Een sociale koelkast is een plek waar mensen vers voedsel in kunnen zetten dat ze zelf over hebben.  

 • Economie

  08 APRIL 2019

  Directeur Groninger Museum: ‘Zóveel belangstelling: dat hadden we niet durven dromen!’

  Het Groninger Museum heeft een grote economische betekenis voor Groningen. Dan is het verheugend dat de belangstelling voor de laatste tentoonstelling over  glasblazer CHIHULY zó groot is, dat directeur Andreas Blühm spreekt van een succes waar hij 'niet van durfde te dromen'.

 • Economie

  05 APRIL 2019

  Business Meeting rond waterstof-Tesla bij SchoenenZaken in Groningen

  De Groningse heren-schoenenzaak SchoenenZaken heeft vrijdagmorgen een opmerkelijke business-meeting georganiseerd. Zo’n vijftig mannen uit het Groningse bedrijfsleven waren naar het evenement gekomen waar ze uitvoerige informatie kregen over de in Hoogezand ontwikkelde waterstof-variant van de Tesla.

 • 05 APRIL 2019

  Syrische gerechten en gefrituurde kip bij UNO in Nieuwe Ebbingestraat

  Liefhebbers van de mediterrane keuken hebben er vanaf vandaag, vrijdag 5 april, een nieuwe keuzemogelijkheid bij. Aan de Nieuwe Ebbingestraat 20 opent het restaurant UNO.

 • 05 APRIL 2019

  Ontbijt voor Groningse ondernemers: speciaal voor de startende exporteur (16 april)

  Veel ondernemers in Groningen hebben de ambitie om hun product of dienst te exporteren, maar kunnen een duwtje in de rug goed gebruiken. De Gemeente Groningen organiseert daarom op 16 april een meet-up met als thema ‘Eerste Hulp Bij Export’. Aanmelden kan nu al door een mailtje te sturen naar: ez@groningen.nl

 • 04 APRIL 2019

  25 april: Dag van de Ondernemende Student op Campus Groningen

  Groningse studenten worden steeds ondernemender. Er zijn al tal van voorbeelden van bedrijven die in Groningen werden opgericht, die inmiddels lándelijke bekendheid genieten. Maar jaarlijks dienen zich nieuwe lichtingen talentvolle ondernemende Groningse studenten aan. Donderdagmiddag 25 april is er bij Start-up City op Campus Groningen een heus festivalterrein waar dan volop aandacht is voor deze talenten tijdens de ‘Dag van de Ondernemende Student’.

 • Economie

  04 APRIL 2019

  Matthijssen - Ten Have maakt lichtreclame voor Yspeert en Stenden Hogeschool

  Matthijssen - Ten Have Lichtreclame uit Groningen heeft onlangs twee bijzondere projecten afgerond. Lichtreclames op de nieuwe locaties voor Yspeert Advocaten en de NHL Stenden Hogeschool, zo meldt het bedrijf via LinkedIn.

 • Economie

  04 APRIL 2019

  Horeca Haren: kennismaking met gemeente Groningen en wethouder Paul de Rook

  Woensdag 24 april 2019 organiseert directie Economische Zaken van gemeente Groningen een kennismakingbijeenkomst voor horecaondernemers uit Haren en omgeving. Een van de sprekers tijdens de bijeenkomst in de oude raadszaal in Haren is wethouder Paul de Rook (D66) van economische zaken van de gemeente Groningen.

 • Innovatie

  03 APRIL 2019

  Inschrijving Jonge Ondernemingsprijs van het Noorden is geopend

  De inschrijving voor de Jonge Ondernemingsprijs van het Noorden is geopend. Ondernemers uit Drenthe, Friesland en Groningen kunnen zich vanaf nu inschrijven voor deze uitdagende wedstrijd. Het initiatief wordt enthousiast gesteund door verschillende bedrijven uit Noord-Nederland en diverse gemeenten en provincies.

 • Verenigingsnieuws

  02 APRIL 2019

  Benieuwd naar de mogelijkheden van Het Fonds voor Zuidoost? Kom naar de Fondslunch op 18 april!

  Bedrijvenvereniging Zuidoost nodigt al haar leden uit voor de Fondslunch op donderdag 18 april in Noorderpoort Euroborg. Het bestuur van ZO zal in deze informele lunchmeeting kort iets uitleggen over Het Fonds Ondernemend Groningen. Graag hoort het bestuur welke ideeën er leven bij de ondernemers op Zuidoost en hoe deze tot uitvoering gebracht kunnen worden.

 • Bereikbaarheid

  02 APRIL 2019

  Onderhoudswerkzaamheden Ring West (N370) verkort tot een week in de meivakantie

  De provincie voert dit voorjaar onderhoud uit aan de Ring West (N370) en de Ring Oost (N46). Dankzij een behoorlijke optimalisatie in fasering en uitvoering zijn de werkzaamheden aan de westelijke ringweg ingekort tot een week in de meivakantie, onder voorbehoud van het weer. Alle actuele informatie is te vinden op Groningen Bereikbaar.

 • Economie Innovatie

  01 APRIL 2019

  Jonge Groningse ondernemers onderscheiden door Commercieele Clubs

  De Commercieele Club Groningen en de Jongeren Commerciële Club (JCC) hebben maandagavond in restaurant De Coendersborg drie talentvolle jonge Groningse ondernemers in het zonnetje gezet. Eén van de drie, Marijn Poelman (27), won uiteindelijk de Paul Dijkstra Award.

 • Verenigingsnieuws Economie

  01 APRIL 2019

  Hij is er weer: de papieren editie van de Groninger Ondernemers Courant!

  Hij is er weer: de papieren editie van de steeds meer gelezen Groninger Ondernemers Courant. Het blad is net van de persen van Drukkerij Scholma gerold, en gebonden bij Boekbinderij F. Erenstein en zal deze week worden bezorgd bij negenduizend bedrijven en geïnteresseerden. “Al het nieuws ten dienste van de handel en economie van Groningen”, zo luidt het motto van dit blad, dat gemaakt wordt in een samenwerking tussen de bedrijvenverenigingen, het Fonds Ondernemend Groningen, gemeente Groningen en Groningen Bereikbaar.

 • Economie

  29 MAART 2019

  Masterclass nieuwe Groninger Ondernemers Academy over Sociaal Ondernemen

  De Groninger Ondernemers Academy (www.groningerondernemersacademy.nl) organiseert woensdag 17 een bijzondere masterclass over het onderwerp: “Sociaal Ondernemen als groeikans voor je onderneming“.

 • Aanbestedingen & Inkoop

  29 MAART 2019

  Inkoop Platform Noord-Nederland voor maatschappelijke meerwaarde en bijdrage aan stimuleren van noordelijke MKB

  Het IPNN is een netwerksamenwerking van 17 grote publieke instellingen in Groningen, Friesland en Drenthe. Gezamenlijk zijn ze goed voor een jaarlijks inkoopvolume van meer dan 2 miljard euro, waarvan een aanzienlijk deel neerslaat in de regio. Bij het IPNN zijn naast diverse gemeentes onder meer RUG, Hanzehogeschool, Provincie Groningen, UMCG, Martini Ziekenhuis, Alfa-college en Noorderpoort aangesloten. Deze organisaties kennen alle een professionele inkoopfunctie en een aanzienlijk inkoopvolume.

 • Bereikbaarheid

  28 MAART 2019

  Aanpak zuidelijke ringweg vlot getrokken; “We kunnen samen weer vooruit"

  De Combinatie Herepoort, provincie Groningen en andere betrokkenen zijn optimistisch over het vervolg van de aanpak van de zuidelijke ringweg. Deze zomer kunnen er flinke stappen worden gezet, zoals het inschuiven van de Helperzoomtunnel en het starten van de aanleg van de verdiepte ligging. Dat werd vanmorgen duidelijk na de presentatie door professor Hertogh van een plan van aanpak. Hij was gevraagd dit plan te maken nadat partijen onderling onenigheid hadden over de afbouw. Inmiddels staan de neuzen weer dezelfde kant op.

 • Innovatie

  28 MAART 2019

  Groningse bouwbedrijven kunnen straks beter virtueel ontwerpen dankzij BIM- lab van Alfacollege

  Het begint steeds ‘normaler’ te worden dat architecten en bouwbedrijven virtual reality gebruiken bij hun ontwerpen en om ‘in de toekomst’ te kijken. Maar lang niet alle medewerkers weten hoe je dat doet: “Bimmen”. Daarom gaat het Alfa College studenten opleiden die dat wel kunnen. Daarvoor is er een BIM-lab ingericht.

 • Economie

  27 MAART 2019

  Studenten Alfa-college, bedrijven en Taalambassadeurs samen in de bres tegen laaggeletterdheid

  Onder de naam DigiTaalBeter zetten studenten van het Alfa-college samen met bedrijven en Taalambassadeurs het thema laaggeletterdheid en het omgaan met de computer op de werkvloer in de spotlights. In dit project werken studenten van de opleidingen Mediavormgeving en Marketing & Communicatie van het Alfa-college locatie Boumaboulevard in de periode van 26 april tot 5 juli allerlei opdrachten uit van bedrijven en organisaties, om de digitale werkomgeving toegankelijker te maken voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. De eindproducten die hieruit voortkomen worden tijdens de Week van de Alfabetisering (september 2019) gepresenteerd.

 • 27 MAART 2019

  Studenten en Groningse ondernemers ontmoeten elkaar op pre-event Berlin Hub 2019

  De studenten en ondernemers uit Groningen die gezamenlijk naar de Berlin Hub gaan op 10, 11 en 12 april hebben gisteren kennis gemaakt in een pre-event, georganiseerd door de studenten zelf als onderdeel van de Learning Community Digital Business and Entrepeneurship. De learning community is opgestart door het Groningen Digital Business Centre (GDBC) met als doel meer connectie te realiseren tussen studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en het Groningse bedrijfsleven. 

 • 26 MAART 2019

  Groninger Ondernemers Academy: nieuw platform vol gratis trainingen, masterclasses en andere activiteiten

  Groningse ondernemers, ondernemende Groningers of zzp-ers die zich willen laten informeren over de meest actuele onderwerpen kunnen vanaf vandaag een kijkje nemen op een unieke nieuwe website. Als vervolg op de in 2016 gelanceerde Groninger Retail Academy is vandaag de website www.groningerondernemersacademy.nl live gegaan. Een platform van waaruit opnieuw vele verschillende inspirerende bijeenkomsten, masterclasses en praktische trainingen kosteloos worden aangeboden.

 • Verenigingsnieuws

  26 MAART 2019

  Evenement in Roden over Internationaal zaken doen, ook voor Groningse bedrijven

  De Groningse bedrijvenverenigingen ZO en WEST behoren tot de participanten die vrijdag 14 juni een grootschalig evenement organiseren gericht op internationaal zakendoen. Het evenement is voor álle ondernemers in Noord-Nederland, en mede om die reden wordt het die dag georganiseerd in Roden. Bedrijven die (meer) willen exporteren krijgen er alle praktische informatie. Dat meldt de bedrijvenvereniging ZO op haar website.

 • 26 MAART 2019

  Groot onderzoek gemeente naar bezoekers binnenstad Groningen

  In 2019 laat Gemeente Groningen een economisch binnenstedelijk onderzoek uitvoeren om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de binnenstad en haar bezoekers. Dat meldt de Groningen City Club op haar website.

 • 25 MAART 2019

  Riklis Karto: Trendy herenkapper hoek Herestraat en Zuiderdiep

  Het aanbod een trendy-herenkappers in Groningen is sinds deze maand uitgebreid. Aan de Herestraat 89 nabij het Zuiderdiep heeft Riklis Karto namelijk een kapperszaak/parfumerie geopend.

 • Economie

  25 MAART 2019

  Groningse studenten helpen ondernemers groeien

  Studenten Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen hebben zich de afgelopen weken gebogen over business cases van Drentse ondernemers met groei ambities.

 • 22 MAART 2019

  Boer Thies Dijkhuis is niet meer

  Boer Thies Dijkhuis is niet meer. De dappere laatste boer van het streekje Euvelgunne is dinsdag op 72-jarige leeftijd overleden. 

 • Duurzaamheid

  22 MAART 2019

  Brailleweg zaterdag en zondag afgesloten

  De Brailleweg is vanaf zaterdagmorgen 23 maart afgesloten van 6.00 uur tot maandagmorgen 25 maart 6.00 uur. Dit in verband met de sloopwerkzaamheden door Combinatie Herepoort van een deel van het oude viaduct.

 • 21 MAART 2019

  Gemeente neemt eerste waterstof-verwarmingsinstallatie in gebruik

  Wethouder Glimina Chakor heeft in het gebouw van Stadsbeheer van de gemeente Groningen aan de Duinkerkenstraat een verwarmingsinstallatie in werking gesteld die voor 30% waterstof inzet als brandstof. De waterstof wordt bijgemengd met aardgas, waarmee dit de eerste installatie in de provincie Groningen is die zo’n hoog percentage waterstof gebruikt. Hiermee heeft de gemeente Groningen opnieuw een stap gezet op weg naar een CO2-neutrale gemeente in 2035.

 • Economie

  20 MAART 2019

  Nieuwe naam voor Oosterpoort & Stadsschouwburg: 'SPOT Groningen'

  De theater- en concertorganisatie voor De Oosterpoort & de Stadsschouwburg Groningen heeft vanaf vandaag een nieuwe naam: SPOT Groningen. Dat is nodig omdat de vorige naam – “De Oosterpoort & de Stadsschouwburg Groningen, afgekort OPSB “ - geen recht meer doet ‘aan wie we zijn en waar we voor staan’, zo meldt SPOT Groningen.

 • Economie

  20 MAART 2019

  Opening op 4 april van De Stukadoorsvrouw aan Lamsoor 9a1

  Wethouder Carine Bloemhoff opent op 4 april De Stukadoorsvrouw. Bij dit bedrijf, gevestigd aan Lamsoor op bedrijventerrein Het Witte Lam, werken uitsluitend vakvrouwen. De Stukadoorsvrouw biedt bovendien een opleiding aan vrouwen met ondersteuning van Werk in Zicht.

 • 20 MAART 2019

  Subsidie voor verbetering winkelcentrum Haren

  De provincie Groningen heeft een bedrag van 43.000 euro subsidie beschikbaar gesteld voor het aantrekkelijker maken van het winkelcentrum in Haren.

   

 • Economie

  19 MAART 2019

  Noorderpoort organiseert business event met aandacht voor Duitse taal

  Dinsdag 26 maart 2019 is de Dag van de Duitse taal. Daarom wordt bij Noorderpoort Business & Administratie de Duitse taal en cultuur in het zonnetje gezet. Dit gebeurt in samenwerking met het jaarlijkse business event Suit up! van de opleiding International Business Studies.

 • Economie

  19 MAART 2019

  Commercieele Club Groningen biedt leden nieuwe ervaringen

  De Commercieele Club Groningen heeft gisteren haar 74-ste verjaardag gevierd. Daarmee is het een van de oudste netwerkverenigingen van Nederland. Maar belegen is de Groningse club zeker niet. De vereniging organiseert voortdurend nieuwe activiteiten waardoor het ook in deze tijd van sociale media een belangrijke rol kan vervullen in de Groningse economie. Zo organiseerde de vereniging gisteravond op diverse plaatsen in de stad kookworkshops, zodat de leden elkaar in een ontspannen situatie beter kunnen leren kennen.

 • Economie

  18 MAART 2019

  Bedrijventerrein Hoendiep aan vooravond grote opknapbeurt

  Het bedrijventerrein Hoendiep kan de komende jaren een ingrijpende opknapbeurt verwachten. Doel daarvan is een einde te maken aan de ‘verrommeling’, en om het gebied veel aantrekkelijker te maken voor bedrijven. Het gebied, waar 55 bedrijven zijn gevestigd, zou veel meer dan tot nu toe onderdeel moeten gaan uitmaken van de stad. Dat werd maandagmiddag bekend gemaakt tijdens een Lunchbijeenkomst van Bedrijvenvereniging WEST in het bedrijfsverzamelgebouw The Rock aan de Atoomweg.

 • Verenigingsnieuws

  18 MAART 2019

  Drukte bij Lunchbijeenkomst Bedrijvenvereniging WEST

  Veel leden van de Bedrijvenvereniging WEST hebben maandag tussen de middag gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zich tijdens een speciale lunch te laten bijpraten over actuele ontwikkelingen in het gebied. De “Gebiedsbijeenkomst Hoendiep” werd gehouden in het bedrijfsverzamelgebouw The Rock aan de Atoomweg.

 • Verenigingsnieuws

  18 MAART 2019

  Harense modezaken tonen voorjaarsmode tijdens Fashion Dag Haren

  Modeliefhebbers opgelet: zaterdag 30 maart vindt weer de voorjaarseditie van de Fashion Dag Haren plaats. Tweemaal per jaar presenteren de Harense modezaken hun visie op het komende modeseizoen tijdens een energieke show voor de Dorpskerk in het centrum.

 • Economie

  18 MAART 2019

  Nieuwe eigenaren Primera Paddepoel

  De vestiging van Primera in winkelcentrum Paddepoel heeft nieuwe eigenaren.

 • Bereikbaarheid

  15 MAART 2019

  Viaduct Vrijheidsplein deze zomer volledig gerenoveerd

  Deze zomer, omstreeks half juli, hoopt Combinatie Herepoort het volledig vernieuwde viaduct aan het Vrijjheidsplein op te kunnen leveren. Komende maandag 18 maart worden de renovatiewerkzaamheden aan het viaduct op het Vrijheidsplein na een maandenlange onderbreking in elk geval hervat.  (Foto: Raymond Bos, aanpakringzuid.nl)

 • 15 MAART 2019

  EZ, het Fonds en VBNO ontbijten met ondernemend Ten Boer

  Op uitnodiging van Netwerk Ten Boer waren Economische Zaken, het Fonds Groningen en Vereniging Bedrijven Noord-Oost (VBNO) afgelopen woensdag aanwezig bij het ontbijt van dit netwerk, dat eens per twee weken bij elkaar komt.

 • Economie

  14 MAART 2019

  HEMA Groningen beste HEMA-vestiging van Nederland

  De vestiging van de HEMA in de Herestraat is gisteren uitgeroepen tot beste HEMA-vestiging van Nederland.

 • 13 MAART 2019

  Grootste zonnepark van gemeente Groningen geopend

  Het Groninger Zonnepark Roodehaan is woensdag officieel geopend. Het park van 22 hectare is qua oppervlakte het grootste zonnepark in de gemeente Groningen. De ruim 81.000 zonnepanelen gaan met een vermogen van 11,4 MW meer dan 3.500 huishoudens van lokale groene stroom voorzien.

 • Bereikbaarheid

  13 MAART 2019

  Groningen straks per trein bereikbaar vanaf Stadskanaal

  De stad Groningen is straks ook veel beter bereikbaar voor reizigers vanuit zuid-oost Groningen (Stadskanaal). Dat is te danken aan de aanleg van een treinverbinding tussen Groningen en Stadskanaal die in 2025 klaar moet zijn. In ruim een half uur kun je dan van Groningen naar Stadskanaal rijden. Dat kan ook zeer aantrekkelijk zijn voor studenten en jongeren die stages lopen. Dat werd vanmorgen bekend gemaakt door gedeputeerde Fleur Gräper (D66).