• 21 MAART 2019

  Gemeente neemt eerste waterstof-verwarmingsinstallatie in gebruik

  Wethouder Glimina Chakor heeft in het gebouw van Stadsbeheer van de gemeente Groningen aan de Duinkerkenstraat een verwarmingsinstallatie in werking gesteld die voor 30% waterstof inzet als brandstof. De waterstof wordt bijgemengd met aardgas, waarmee dit de eerste installatie in de provincie Groningen is die zo’n hoog percentage waterstof gebruikt. Hiermee heeft de gemeente Groningen opnieuw een stap gezet op weg naar een CO2-neutrale gemeente in 2035.

 • Economie

  20 MAART 2019

  Nieuwe naam voor Oosterpoort & Stadsschouwburg: 'SPOT Groningen'

  De theater- en concertorganisatie voor De Oosterpoort & de Stadsschouwburg Groningen heeft vanaf vandaag een nieuwe naam: SPOT Groningen. Dat is nodig omdat de vorige naam – “De Oosterpoort & de Stadsschouwburg Groningen, afgekort OPSB “ - geen recht meer doet ‘aan wie we zijn en waar we voor staan’, zo meldt SPOT Groningen.

 • Economie

  20 MAART 2019

  Opening op 4 april van De Stukadoorsvrouw aan Lamsoor 9a1

  Wethouder Carine Bloemhoff opent op 4 april De Stukadoorsvrouw. Bij dit bedrijf, gevestigd aan Lamsoor op bedrijventerrein Het Witte Lam, werken uitsluitend vakvrouwen. De Stukadoorsvrouw biedt bovendien een opleiding aan vrouwen met ondersteuning van Werk in Zicht.

 • 20 MAART 2019

  Subsidie voor verbetering winkelcentrum Haren

  De provincie Groningen heeft een bedrag van 43.000 euro subsidie beschikbaar gesteld voor het aantrekkelijker maken van het winkelcentrum in Haren.

   

 • Economie

  19 MAART 2019

  Noorderpoort organiseert business event met aandacht voor Duitse taal

  Dinsdag 26 maart 2019 is de Dag van de Duitse taal. Daarom wordt bij Noorderpoort Business & Administratie de Duitse taal en cultuur in het zonnetje gezet. Dit gebeurt in samenwerking met het jaarlijkse business event Suit up! van de opleiding International Business Studies.

 • Economie

  19 MAART 2019

  Commercieele Club Groningen biedt leden nieuwe ervaringen

  De Commercieele Club Groningen heeft gisteren haar 74-ste verjaardag gevierd. Daarmee is het een van de oudste netwerkverenigingen van Nederland. Maar belegen is de Groningse club zeker niet. De vereniging organiseert voortdurend nieuwe activiteiten waardoor het ook in deze tijd van sociale media een belangrijke rol kan vervullen in de Groningse economie. Zo organiseerde de vereniging gisteravond op diverse plaatsen in de stad kookworkshops, zodat de leden elkaar in een ontspannen situatie beter kunnen leren kennen.

 • Economie

  18 MAART 2019

  Bedrijventerrein Hoendiep aan vooravond grote opknapbeurt

  Het bedrijventerrein Hoendiep kan de komende jaren een ingrijpende opknapbeurt verwachten. Doel daarvan is een einde te maken aan de ‘verrommeling’, en om het gebied veel aantrekkelijker te maken voor bedrijven. Het gebied, waar 55 bedrijven zijn gevestigd, zou veel meer dan tot nu toe onderdeel moeten gaan uitmaken van de stad. Dat werd maandagmiddag bekend gemaakt tijdens een Lunchbijeenkomst van Bedrijvenvereniging WEST in het bedrijfsverzamelgebouw The Rock aan de Atoomweg.

 • Verenigingsnieuws

  18 MAART 2019

  Drukte bij Lunchbijeenkomst Bedrijvenvereniging WEST

  Veel leden van de Bedrijvenvereniging WEST hebben maandag tussen de middag gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zich tijdens een speciale lunch te laten bijpraten over actuele ontwikkelingen in het gebied. De “Gebiedsbijeenkomst Hoendiep” werd gehouden in het bedrijfsverzamelgebouw The Rock aan de Atoomweg.

 • Verenigingsnieuws

  18 MAART 2019

  Harense modezaken tonen voorjaarsmode tijdens Fashion Dag Haren

  Modeliefhebbers opgelet: zaterdag 30 maart vindt weer de voorjaarseditie van de Fashion Dag Haren plaats. Tweemaal per jaar presenteren de Harense modezaken hun visie op het komende modeseizoen tijdens een energieke show voor de Dorpskerk in het centrum.

 • Economie

  18 MAART 2019

  Nieuwe eigenaren Primera Paddepoel

  De vestiging van Primera in winkelcentrum Paddepoel heeft nieuwe eigenaren.

 • Bereikbaarheid

  15 MAART 2019

  Viaduct Vrijheidsplein deze zomer volledig gerenoveerd

  Deze zomer, omstreeks half juli, hoopt Combinatie Herepoort het volledig vernieuwde viaduct aan het Vrijjheidsplein op te kunnen leveren. Komende maandag 18 maart worden de renovatiewerkzaamheden aan het viaduct op het Vrijheidsplein na een maandenlange onderbreking in elk geval hervat.  (Foto: Raymond Bos, aanpakringzuid.nl)

 • 15 MAART 2019

  EZ, het Fonds en VBNO ontbijten met ondernemend Ten Boer

  Op uitnodiging van Netwerk Ten Boer waren Economische Zaken, het Fonds Groningen en Vereniging Bedrijven Noord-Oost (VBNO) afgelopen woensdag aanwezig bij het ontbijt van dit netwerk, dat eens per twee weken bij elkaar komt.

 • Economie

  14 MAART 2019

  HEMA Groningen beste HEMA-vestiging van Nederland

  De vestiging van de HEMA in de Herestraat is gisteren uitgeroepen tot beste HEMA-vestiging van Nederland.

 • 13 MAART 2019

  Grootste zonnepark van gemeente Groningen geopend

  Het Groninger Zonnepark Roodehaan is woensdag officieel geopend. Het park van 22 hectare is qua oppervlakte het grootste zonnepark in de gemeente Groningen. De ruim 81.000 zonnepanelen gaan met een vermogen van 11,4 MW meer dan 3.500 huishoudens van lokale groene stroom voorzien.

 • Bereikbaarheid

  13 MAART 2019

  Groningen straks per trein bereikbaar vanaf Stadskanaal

  De stad Groningen is straks ook veel beter bereikbaar voor reizigers vanuit zuid-oost Groningen (Stadskanaal). Dat is te danken aan de aanleg van een treinverbinding tussen Groningen en Stadskanaal die in 2025 klaar moet zijn. In ruim een half uur kun je dan van Groningen naar Stadskanaal rijden. Dat kan ook zeer aantrekkelijk zijn voor studenten en jongeren die stages lopen. Dat werd vanmorgen bekend gemaakt door gedeputeerde Fleur Gräper (D66).

 • Bereikbaarheid

  12 MAART 2019

  Tijdelijke weg aan de oostkant van de A28

  Combinatie Herepoort heeft dit weekend een begin gemaakt met de ingebruikname van een tijdelijke weg aan de oostkant van de A28. Via deze tijdelijke weg wordt het verkeer op de A28 omgeleid over een tijdelijk viaduct bij de Brailleweg, zo meldt de website aanpakringzuid.nl

 • Economie

  12 MAART 2019

  Siem Jansen neemt afscheid als directeur van de NOM

  Siem Jansen neemt na twaalf jaar afscheid als directeur van de NV NOM. Hij vertrekt per 1 juni aanstaande en gata dan aan de slag als programmadirecteur van het Nationaal Programma Groningen (NPG).

 • Economie

  11 MAART 2019

  Groninger horecaondernemers: unieke en gezellige BaanBorrel om 850 vacatures te vervullen

  Groningse horeca-ondernemers komen met een heel bijzonder initiatief om zo snel mogelijk 850 vacatures te vervullen. Maandag 18 maart organiseren ze daartoe een BaanBorrel vanaf ’s middags vier uur in De Drie Gezusters in Groningen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.werkinzicht.nl/baanborrel (Lees verder voor meer informatie)

 • Economie

  10 MAART 2019

  Haskia en Getie Kramer verkopen hun Internoord Reizen Groningen

  De bekendste stad-Groningse ondernemers in de reisbranche, Getie en Haskia Kramer ( op de archieffoto links), van Internoord Reizen, hebben besloten samen te werken met Klooster Reizen. Dit laatste bedrijf is eveneens een familiebedrijf, geleid door Gerda Klooster. Zij neemt de aandelen over van Internoord Reizen, maar het merk Internoord Reizen Groningen blijft bestaan.

 • 08 MAART 2019

  Jans Cats Prijs 2019 voor Joost van Keulen

  Tijdens de afscheidsreceptie voor ex-wethouder Joost van Keulen op vrijdag 8 maart 2019, heeft Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club, de Jans Cats Prijs uitgereikt. De feitelijke uitreiking van de bronzen plastiek, die bij de Jans Cats Prijs hoort, zal in een later stadium plaatsvinden. De bronzen plastiek is ontworpen door de Groningse kunstenaar Albert Geertjes. 

 • Economie

  07 MAART 2019

  Toeristische ondernemers: grote belangstelling voor bijeenkomst ‘Leisure Academy’

  ‘Welke kant moet het op met de toeristische sector in Stad en provincie Groningen, de komende jaren?’ Dat was één van de vragen die vanmorgen aan de orde kwamen tijdens een zeer druk bezochte bijeenkomst van de Leisure Academy in Groningen. Circa 120 ondernemers en andere betrokkenen bij de toeristische sector waren afgekomen op deze bijeenkomst, in restaurant Rietland in Noorddijk, nabij Lewenborg. De bijeenkomst was georganiseerd met steun van de ondernemersverenigingen Groningen City Club, WEST, Marketing Groningen en provincie Groningen.

 • Innovatie

  07 MAART 2019

  Budget flexplekken in De Printfabriek

  In De Printfabriek aan de Atoomweg in Groningen kunnen (startende) ondernemers nu ook terecht voor budget flexplekken.

 • 06 MAART 2019

  Verkeer A28 richting Julianaplein vanaf dit weekend over tijdelijk viaduct

  Vanaf zondagochtend rijdt het verkeer op de A28 richting Julianaplein via een tijdelijk viaduct over de Brailleweg. Dat tijdelijke viaduct is vorig jaar al gebouwd. Begin april gaat ook het verkeer vanaf het Julianaplein via dit tijdelijke viaduct rijden. Als het verkeer is omgezet, kan het oude viaduct over de Brailleweg worden gesloopt.

 • Economie Interviews

  05 MAART 2019

  Hans Silvius, de nieuwe kapitein op de brug bij De Haan Advocaten

  Eén van de grootste advocatenkantoren van Groningen, en zelfs van Nederland - De Haan Advocaten en Notarissen – heeft een nieuwe kapitein op de brug. Hans Silvius (59) is sinds 1 januari de opvolger van oprichter en naamgever Winfryd de Haan, die met pensioen is gegaan. Silvius is even ambitieus als zijn voorganger. Vanuit Groningen wil hij er aan werken om De Haan nog beter op de kaart kunnen zetten als kantoor waar ondernemers voor ál hun juridische kwesties terecht kunnen, zo vertelt hij in een interview aan de website economie.groningen.nl

 • Economie Innovatie

  05 MAART 2019

  Bijeenkomst Leisure Academy Groningen over toekomst vrijetijdseconomie Groningen

  Donderdag 7 maart organiseren Leisure Academy Groningen en Toeristisch Groningen een bijeenkomst voor ondernemers in de toeristische branche. Het thema is: ‘Groningen als bestemming 2030, welke route kiest u?’.

 • Duurzaamheid

  05 MAART 2019

  Zun op ’t Dak, Goud veur Grunn uitgelezen kans voor ondernemers Zuidoost

  Bedrijvenvereniging Zuidoost en de gemeente Groningen bieden alle ondernemers gevestigd op de bedrijventerreinen Zuidoost een volledige inventarisatie aan van de mogelijkheden voor zonnepanelen op hun bedrijfsdak. Zonder kosten krijgen de ondernemers een volledige individuele businesscase, uitgevoerd door bureau Ohpen uit Leek, helemaal toegesneden op hun specifieke bedrijf.

 • Economie

  04 MAART 2019

  Grote belangstelling ondernemers voor bezoek aan Jumbo Foodmarkt Groningen

  Ondernemers als inspiratiebron voor andere ondernemers. Dat was maandag zeker het geval bij een bedrijfsbezoek van leden van de Commercieele Club Groningen aan de Foodmarkt van Jumbo in de Euroborg in Groningen. Bijna zeventig leden van die Commercieele Club waren afgekomen op een inleiding die werd gegeven door de franchise-nemers/eigenaren van de Jumbo Foodmarkt in Groningen: Anrico Maat en Paul Papo.

 • OpenStad

  04 MAART 2019

  Studenten ROC Menso Alting onderzoeken naamsbekendheid OpenStad

  Leden van de bedrijvenverenigingen in de stad Groningen kunnen de komende weken gebeld worden door studenten van ROC Menso Alting. In opdracht van OTP Groningen voeren studenten van de opleiding junior-accountmanager een telefonisch onderzoek uit naar de naamsbekendheid bij ondernemers van OpenStad.

 • Bereikbaarheid

  04 MAART 2019

  Maatregelen om Groningen bereikbaar te houden ‘zeer succesvol’: minder files

  Het beleid om reizigers te stimuleren niet via de zuidelijke ringweg te reizen, of anders eerder of later  te vertrekken, is zeer succesvol. Het is aan de aanpak van Groningen Bereikbaar te danken dat het aantal files in Groningen niet is gegroeid, zoals elders in Nederland, maar juist zelfs is afgenomen.

 • Innovatie

  03 MAART 2019

  De Drie Gezusters brengt samen met Baxbier eigen IPA speciaalbier

  Vandaag, zondag 3 maart, is De Drie Gezusters twee jaar in handen van Meyer Beheer. Het Groningse Grand Café heeft voor die gelegenheid een tweede eigen speciaalbier ontwikkeld: De Drie Gezusters IPA.

 • Economie

  01 MAART 2019

  Marketing Groningen presenteert Stad én Waddenzee op grootste internationale reisbeurs in Berlijn

  Marketing Groningen presenteert de stad Groningen van 6 t/m 10 maart op de grootste internationale reisbeurs ter wereld in Berlijn. Samen met de twee andere Noordelijke marketingorganisaties wordt dan ook het UNESCO Waddenzee Werelderfgoed gepresenteerd.

 • Economie

  01 MAART 2019

  Groningen krijgt eerste ‘Baby Spa’

  In Groningen gaat volgende week vrijdag een ‘Baby Spa’ open. Sparkle Baby Spa is een uniek en nieuw concept voor baby’s (en moeders) in Noord-Nederland, gevestigd aan de Kleine Butjesstraat.  

 • Verenigingsnieuws

  28 FEBRUARI 2019

  Leisure Academy: bijeenkomst voor ondernemers in toeristische branche ( 7 maart)

  Ondernemers in de toeristische branche zijn van harte welkom bij een informatieve en inspirerende bijeenkomst van de Leisure Academy, een initiatief van de Groningen City Club. De Leisure Academy houdt komende donderdag 7 maart een bijeenkomst in de locatie Rietland, Oosterseweg 62, Zuidwolde (Gr.). (Zie foto boven). ‘Groningen als bestemming 2030 Welke route kiest u?’, is het thema van de bijeenkomst, die ook een netwerkfunctie heeft voor deze voor de Groningse economie veelbelovende sector.

 • Economie

  28 FEBRUARI 2019

  Paul Berndsen commercieel manager MartiniPlaza

  Per 1 maart 2019 treedt Paul Berndsen (54) als Commercieel Manager in dienst bij MartiniPlaza. Paul wordt eindverantwoordelijk voor het marketing- en salesbeleid. 

 • Bereikbaarheid

  28 FEBRUARI 2019

  Onderhoud aan westelijke ringweg (N370) vanaf eind april

  In de meivakantie, vanaf 28 april, begint de provincie met de onderhoudswerkzaamheden aan de westelijke ringweg. Rond half juni moeten de werkzaamheden afgerond zijn. De meeste hinder voor het doorgaand verkeer wordt in de eerste paar dagen verwacht: dan is een deel van de westelijke ringweg in beide richtingen gestremd, ter hoogte van het kruispunt Pleiadenbrug. Tijdens de overige werkzaamheden is er in beide richtingen minstens één rijstrook beschikbaar.

 • Duurzaamheid

  27 FEBRUARI 2019

  Verdubbeling van aantal Groninger bedrijven actief met energiebesparing

  Steeds meer bedrijven in de gemeente Groningen beginnen serieus werk te maken van energiebesparing.

 • Verenigingsnieuws

  27 FEBRUARI 2019

  Informatiebijeenkomsten bedrijvenvereniging WEST over Hoendiep, Peizerweg en Martini Trade Park

  Wat gaat er de komende jaren gebeuren aan het Hoendiep? Wat zijn de meest actuele plannen voor de Peizerweg en omgeving? Hoe ziet de toekomst van het Martini Trade Park er uit? Ondernemers aangesloten bij bedrijvenvereniging WEST die hier meer over willen weten kunnen zich daarover volledig laten bijpraten tijdens drie bijzondere gebiedsbijeenkomsten in maart.

 • Economie Innovatie

  26 FEBRUARI 2019

  Groningse bedrijven massaal aanwezig bij dertigste editie Marug-conferentie

  Ruim driehonderd studenten en tegen de 150 ondernemers cq personen van organisaties uit onder andere het bedrijfsleven waren dinsdag aanwezig bij de dertigste editie van de Marug-conferentie.

 • Verenigingsnieuws

  26 FEBRUARI 2019

  Groninger Ondernemers Courant: wij waarderen én vragen uw mening!

  Heeft u héel even de tijd? Beantwoord dan svp enkele korte vragen voor een lezersonderzoek naar de Groninger Ondernemers Courant. Zo hopen wij u in de toekomst nóg beter te kunnen informeren.

 • Leefbaarheid

  25 FEBRUARI 2019

  Spelers DONAR bezorgen kinderen Beatrixkinderziekenhuis afleiding een bijzondere middag

  Dinsdag op 26 februari (morgen) vanaf ’s middags twee uur brengen basketbalspelers van het eerste team van Donar een bezoek aan de kinderen van het Beatrixkinderziekenhuis te UMCG. Het bezoek, met als doel de kinderen even op te monteren en leuke afleiding te bezorgen, vindt plaats in het kader van een samenwerking met de Groningen City Club (GCC).

 • 21 FEBRUARI 2019

  Vestiging H&M Vismarkt sluit de deuren

  De vestiging van de H&M aan de Vismarkt gaat dicht. Op 8 december van dit jaar sluit de vestiging van het Zweedse concern de deuren.

 • Bereikbaarheid

  20 FEBRUARI 2019

  Campus Cycle: deelfietsen op P+R Reitdiep nu ook bij Start-up City op Zernike

  Vanaf vandaag kun je ook bij Start-up City aan de Kadijk terecht voor een leenfiets. De Campus Cycles, ook beschikbaar op P+R Reitdiep, zijn de eerste 10 uur gratis te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld gratis parkeren op de P+R en dan met de bus of met de leenfiets naar de eindbestemming op de Zernike Campus of elders in de stad. De Campus Cycles zijn beschikbaar gesteld door Groningen Bereikbaar.

 • 19 FEBRUARI 2019

  Groningen wil in 2035 CO2-neutraal zijn. Wat is de stand van zaken?

  Groningen wil in 2035 CO2-neutraal zijn. Dat is ambitieus, maar haalbaar. Maar dan moeten wel alle Groningers een bijdrage leveren. Ook de ondernemers. Half februari werd een aantal van die ondernemers in het Hitachi Capital Mobility Stadion bijgepraat over de doelen en de stand van zaken rondom de speciale routekaart die de gemeente heeft gemaakt.

 • Bereikbaarheid

  18 FEBRUARI 2019

  Inloopbijeenkomst werkzaamheden Ring West op woensdag 27 februari

  De provincie Groningen nodigt iedereen uit voor een inloopbijeenkomst op 27 februari over de onderhoudswerkzaamheden aan de Ring West (N370) dit voorjaar. De inloopbijeenkomst vindt plaats in EM2, Suikerlaan 6 in Groningen; je bent welkom tussen 17.00 en 20.00 uur.

 • Duurzaamheid

  18 FEBRUARI 2019

  Uitnodiging ondernemers bedrijventerrein Zuidoost voor bijeenkomst Zon op Daken op 28 februari

  Op bedrijventerrein Zuidoost is een proef gestart om zoveel mogelijk bedrijfsdaken te voorzien van zonnepanelen. Ondernemers op Zuidoost kunnen hier voor een kosteloos advies krijgen door ingenieursbureau Ohpen. Donderdag 28 februari organiseren Bedrijvenvereniging ZO en de gemeente een informatiebijeenkomst over deze pilot ‘Zon op Daken’. De bijeenkomst begint om 16.00 uur, in het Grand Café van Noorderpoort Euroborg aan de Boumaboulevard.

 • Innovatie

  14 FEBRUARI 2019

  Lidl opent nieuwe winkel aan de Rijksweg in Groningen

  Supermarktketen Lidl opent op woensdag 20 februari een nieuwe winkel aan de Rijksweg in Groningen. Klanten kunnen vanaf deze dag terecht voor alle dagelijkse boodschappen. De winkel is zeven dagen per week open voor klanten uit Groningen en omstreken. De winkel in Groningen is één van de eerste supermarkten in Nederland waar geen sigaretten en tabak wordt verkocht.

 • 14 FEBRUARI 2019

  The New York Times: HackerOne bijna miljard dollar waard

  Het van oorsprong Groningse bedrijf HackerOne, specialist op het gebied van ‘ethisch’ hacken, is een de vijftig meest veelbelovende startups ter wereld. Dat blijkt uit een ranglijst van de Amerikaanse krant The New York Times.

 • Economie

  14 FEBRUARI 2019

  Baanborrel op 18 maart; Horeca Groningen zet wildcards in om 850 vacatures te vervullen

  Wie op zoek is naar een baan in de horeca, moet op 18 maart meedoen aan de BaanBorrel. Tijdens deze borrel kunnen werkzoekenden een Wildcard uitdelen aan de horecazaak van hun keuze. Daarmee kunnen ze een dag meelopen op de werkvloer bij wijze van praktische sollicitatie. Ook de horecaondernemers kunnen zo’n wildcard uitdelen aan de kandidaat van hun keuze. Met dit initiatief hopen Groninger horecaondernemers in contact te komen met kandidaten om de 850 openstaande vacatures in de horeca te vervullen.

 • 13 FEBRUARI 2019

  Mogen we drie minuten van uw tijd?

  De Groninger Ondernemers Courant is in de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een gevestigd nieuwsmedium voor en door de ondernemers in Groningen. Dat is mooi, maar geen reden voor ons op onze lauweren te gaan rusten. Het is goed om naar de toekomst te blijven kijken. Hoe kunnen we de GROC nóg beter en mooier maken? We hopen dat u als lezer ons wil helpen met een antwoord op die vraag. We hebben daarom in samenwerking met NHL Stenden een lezersonderzoek opgezet. 

 • Verenigingsnieuws

  12 FEBRUARI 2019

  Bedrijventerrein Corpus den Hoorn heeft visie nodig; WEST praat leden bij

  Het bedrijventerrein Corpus den Hoorn  wordt steeds intensiever gebruikt. Er komen steeds meer bedrijven, zeker rond instellingen als het Martini Ziekenhuis en andere medische instellingen. Ook komt er steeds meer (sluip-)verkeer, en het aantal woningen neemt toe. Maar er ontbreekt tot nu toe een duidelijke visie op hoe het gebied zich zou kunnen ontwikkelen tot omstreeks het jaar 2025, en het zou goed zijn  wanneer gemeente en ondernemers daar samen een visie voor zouden kunnen ontwikkelen.

 • Duurzaamheid

  12 FEBRUARI 2019

  Vrouwen in Energie Noord-Nederland (VIEN) organiseert energiesymposium op 7 maart

  Op donderdag 7 maart organiseert VIEN ter ere van haar 1-jarig bestaan het energiesymposium ‘Op Gelijkstroom: hoe krijgen we de energietransitie op stroom?’ Vrouwen in Energie Noord-Nederland (VIEN) is een onafhankelijk netwerk van vrouwen werkzaam in de energiesector van Noord-Nederland. Het symposium vindt plaats in de Energy Barn op de Zernike Campus en iedereen is welkom.

 • 12 FEBRUARI 2019

  NPS Reuringprijs voor Max Holthausen

  Max Holthausen van de firma Holthausen in Hoogezand heeft van de Noorder Pers Sociëteit (NPS) de NPS Reuringprijs gekregen. Holthausen bouwde eind 2017 een Tesla om, zodat die elektrische auto zijn batterijen ook op waterstof kon laden.

 • Economie

  11 FEBRUARI 2019

  Gronings restaurant krijgt 8,5 van De Volkskrant

  ‘Wat zou een mens nog meer verlangen dan wat de eigenaren van De Grote Frederik met zoveel zorg en liefde doen: gewoon heel lekker koken, fijne wijn schenken en aardig zijn. Dit is een restaurantje om vrolijk van te worden.’ Met deze positieve samenvatting eindigt een recensie in het Volkskrant Magazine van afgelopen zaterdag, gewijd aan een Gronings restaurant in de Oosterpoortwijk.

 • Duurzaamheid

  08 FEBRUARI 2019

  Nieuw subsidieprogramma voor duurzamer midden- en kleinbedrijf Groningen

  Groninger midden- en kleinbedrijven (mkb) die aan de slag willen met vernieuwende en duurzame projecten kunnen weer subsidie aanvragen. De provincie Groningen stelt in totaal 1,6 miljoen euro beschikbaar, zo meldt de provincie Groningen op haar website. Het subsidieprogramma is een vervolg op eerdere succesvolle programma's 'Innovatief en Duurzaam MKB Groningen' uit 2013 en 2015.

 • Bereikbaarheid

  08 FEBRUARI 2019

  Er gaat héel veel gebeuren aan werkzaamheden in Groningen in 2019: een overzicht

  Werkzaamheden aan het Hoofdstation, aanleg van een tunnel onder de Paterswoldseweg, groot onderhoud aan de oostelijke en westelijke ringweg, afsluiting Stationsweg op 16 februari, inschuiven Helperzoomtunnel in het derde kwartaal: er wordt op zeer veel fronten hard gewerkt aan de bereikbaarheid van Groningen. Na jaren van voorbereidingen lijkt 2019 een ‘oogstjaar’ te worden.

 • Verenigingsnieuws

  07 FEBRUARI 2019

  Leden Bedrijvenvereniging Zuid-Oost: bedrijfsbezoek bij ‘Food and Motion’

  Leden van de Bedrijvenvereniging Zuid-Oost (ZO) kunnen dinsdag 26 februari een kijkje nemen bij één van de aangesloten andere leden-bedrijven: Food and Motion, dat diëtistische begeleiding, personal training en bedrijfsfitness biedt op Zuidoost in Groningen. Aanmelden kan via deze link.

 • Interviews

  07 FEBRUARI 2019

  Leerlingen programmeren bij RDW tijdens tiende editie van ChecktheBizz

  De tiende editie van ChecktheBizz is in volle gang: RDW aan de Rozenburglaan en nog 44 andere Groningse bedrijven en instellingen geven een kijkje in hun keuken aan 928 leerlingen van havo-3 en vwo-3. Met in totaal maar liefst 122 bedrijfsbezoeken laat ChecktheBizz, georganiseerd door het OTP, deze 15-jarigen kennismaken met wat er binnen bedrijven gebeurt, wat voor opleiding je daarvoor nodig hebt en welke profielkeuze daarbij past.

 • Interviews

  07 FEBRUARI 2019

  'Collegeprogramma positief en enthousiast; Vraag blijft: Hoe wordt het uitgevoerd?'

  Mede namens Groningse ondernemers heeft Klaas Holtman, voorzitter Bedrijvenvereniging WEST, met grote belangstelling het programma gelezen van het nieuwe college van B&W dat gisteren is gepresenteerd . ‘Al met al een positief, enthousiast programma, waarbij de vraag hoe dat allemaal moet gebeuren nog ingevuld moet worden’, vat Holtman kort zijn oordeel samen, ‘Al blijven er ook voor de ondernemers nog wel wensen over’.

 • 06 FEBRUARI 2019

  Paul de Rook (D66) nieuwe wethouder Economische Zaken Groningen (VIDEO met reactie)

  Paul de Rook (D66) is woensdag gepresenteerd als de nieuwe wethouder van Economische Zaken. Hij is daarmee de opvolger van Joost van Keulen (VVD). De Groninger Ondernemers Courant sprak De Rook direct na de presentatie van het coalitie-akkoord en vroeg hem naar zijn plannen en ambities.

 • 06 FEBRUARI 2019

  Groningse startup Parkos breidt uit naar Australië

  Het Groningse Parkos breidt uit naar Australië. Het bedrijf is gestart met het aanbieden van parkeerplaatsen bij Melbourne. Later dit jaar zullen andere grote luchthavens in dat werelddeel volgen, zo maakte het Groningse parkeerplatform bekend.

   

 • Bereikbaarheid

  05 FEBRUARI 2019

  Drukte na afsluiten oprit naar zuidelijke ringweg bij DUO van tijdelijke aard

  De extra drukte die gisteren op de Kempkensberg ontstond bij de verdwenen afslag ter hoogte van DUO, zal vermoedelijk binnen enkele dagen verdwenen zijn. Dan zijn automobilisten waarschijnlijk gewend aan de nieuwe situatie.

 • Economie Leefbaarheid

  04 FEBRUARI 2019

  Nieuwe uitdagingen en kansen voor Winkelcentrum Lewenborg

  Verplaatsing naar het binnenplein van de markt op woensdag zal de levendigheid in het Winkelcentrum Lewenborg zeer bevorderen. Dat is één van de aanbevelingen uit een rapport over de toekomst van het Winkelcentrum Lewenborg.

 • Leefbaarheid

  04 FEBRUARI 2019

  Groningse jongeren gezocht om uit te groeien tot ‘Nieuwe Baas’

  Jonge Stadjers tussen de 18 en 27 jaar kunnen zich aanmelden voor een bijzonder traineeship waarin ze kunnen worden opgeleid tot sociaal ondernemer. Het gaat om een initiatief onder de naam Nieuwe Bazen. Het project is ontwikkeld in het kader van de maatschappelijke diensttijd, een pilot van de overheid met als doel jongeren meer te betrekken bij de maatschappij door passend vrijwilligerswerk voor hen te ontwikkelen.

 • Economie

  04 FEBRUARI 2019

  ABN AMRO: beeldbankieren en internet leiden tot sluiting filiaal Eikenlaan

  Steeds meer klanten gebruiken een app om te banken, en ook het Beeldbankieren neemt nu snel toe. Deze ontwikkelingen hebben er toe bijgedragen dat ABN AMRO heeft besloten haar filiaal aan de Eikenlaan per 17 mei te sluiten.

 • Economie Innovatie

  02 FEBRUARI 2019

  Huiskamercafé LUI in Groningen: telefoon uit, pantoffels aan

  De Oude Ebbingestraat en de rest van Groningen is een bijzonder restaurant rijker: huiskamercafé Lui.

 • 01 FEBRUARI 2019

  Gerepareerde Borgbrug over twee weken teruggeplaatst

  De gerepareerde Borgbrug wordt op zaterdag 16 februari teruggeplaatst op zijn plek over het Eemskanaal in Ruischerbrug.

   

 • Verenigingsnieuws

  01 FEBRUARI 2019

  Vereniging Bedrijven Noord-Oost (VBNO) : jubileumreis naar Ameland

  De vereniging voor bedrijven aan de noord-oostzijde van Groningen - VBNO - heeft in mei van dit jaar een bijzonder feit te vieren. En dat doet deze vereniging dan ook op originele wijze, namelijk met een reis naar Ameland.

 • Leefbaarheid

  01 FEBRUARI 2019

  Bedrijvenvereniging WEST: Bijeenkomst over ontwikkelingen Corpus den Hoorn

  Bedrijvenvereniging WEST organiseert dinsdag 12 februari een bijzondere Lunchbijeenkomst in het nieuwe TopsportZorgCentrum aan de Laan Corpus den Hoon 101 in Groningen. De bijeenkomst begint ’s middags om twaalf uur.

 • Economie

  31 JANUARI 2019

  Bijeenkomst MKB-Noord en provincie Groningen: ‘JOUW ZAAK – JOUW TOEKOMST’

  Waar lig jij wakker van? Hoe blijven mijn klanten me (online?) vinden? Hoe vind ik een opvolger? Hoe krijg ik (meer) grip op mijn cijfers? Dat zijn onderwerpen die aan de orde komen tijdens een bijeenkomst van MKB-Noord en de provincie Groningen, onder meer op maandag 25 februari in Haren.

 • Economie Duurzaamheid

  31 JANUARI 2019

  KOKOTOKO uit Groningen wint Retail Storytelling Award

  Op de modebeurs ‘Modefabriek’ zijn onlangs de ‘Dutch Retail Storytelling Awards’ uitgereikt. Zeven modezaken uit heel Nederland vielen in de prijzen. Daaronder KOKOTOKO uit de Oosterstraat in Groningen. De Dutch Retail Storytelling Award is dé prijs voor kledingwinkels die ‘het meest succesvol zijn in het toelichten van de achtergrond van de modemerken in de winkel’. Dat meldt de website www.textilia.nl

 • Leefbaarheid

  31 JANUARI 2019

  Inzamelingsactie in Café de Klikspaan in Rabenhauptstraat Groningen

  Zaterdag 9 februari organiseren Hilko Hoekman en Ilse Veneklaas een benefietavond in Café de Klikspaan in Groningen om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS, een zenuwziekte waar ook Hilko mee moet leven. Aileen Meijer, eigenaresse van De Klikspaan, werkt graag mee aan de Benefietavond, mede omdat haar vader ook aan MS lijdt.

 • Economie Vandaag in het nieuws

  30 JANUARI 2019

  Lianne de Haan genomineerd voor titel 'Beste schoonheidsspecialiste van het jaar'

  Lianne de Haan, die nog geen jaar geleden haar schoonheidssalon Boudoir City-Spa opende aan de Carolieweg 26, is genomineerd voor de Beauty Awards in de categorie “Beste schoonheidsspecialiste van het jaar”.

 • Economie

  30 JANUARI 2019

  Henk de Haan haalt zeventig studenten met bus uit Groningen in actie tegen personeelstekort

  Twee bedrijven in Winschoten, die last hebben van krapte op de arbeidsmarkt, hebben een origineel initiatief genomen om ook in de toekomst van bekwaam personeel verzekerd te zijn. Ze hebben Henk de Haan gevraagd om in een bus zeventig MBO studenten uit Groningen te halen en hen dinsdag naar een vakbeurs op het gebied van Grond,- Weg- en Waterbouw te brengen. De actie geeft aan dat de krapte op de arbeidsmarkt nijpender wordt, en dat bedrijven steeds inventiever worden in de strijd om goed personeel.

 • 30 JANUARI 2019

  Beschadigde Paddepoelsterbrug mogelijk niet vervangen

  Het is nog de vraag of de Paddepoelsterbrug, die na een aanvaring vorig najaar al een paar maanden uit bedrijf is, überhaupt nog terugkomt. Dat meldt Rijkswaterstaat. 

 • Economie Innovatie

  29 JANUARI 2019

  Office Centre Groningen terug op oude locatie; ‘alles wat ondernemers nodig hebben’

  Kantoorartikelenleverancier Office Centre Groningen is weer terug op haar oude locatie aan de Kielerbocht 11. Vanuit dit pand werden de afgelopen jaren kantooratikelen onder de naam Staples Retail aangeboden. Maar sinds enkele maanden prijkt de naam Office Centre weer op de gevel. Zaterdag 30 maart 2019 houdt Office Centre Groningen de officiële heropening.

 • Economie Leefbaarheid

  29 JANUARI 2019

  Gemeente Groningen: onderzoek naar ontwikkeling binnenstad; ook ondernemers ondervraagd

  De gemeente Groningen heeft opdracht gegeven voor het houden van een groot economisch binnenstedelijk onderzoek. Ook ondernemers in de binnenstad kunnen komende week mogelijk benaderd worden door onderzoekers in opdracht van de bureaus Sweco en Louter met het verzoek of ze mee willen werken aan het onderzoek.

 • Innovatie

  28 JANUARI 2019

  21-jarige Valeria Scamacca opent Italiaanse wijnbar en restaurant in Groningen

  Op de locatie van voormalig restaurant Romantica aan de Rademarkt 15 in Groningen is sinds deze maand het nieuwe restaurant ‘47 Anno Domini’ Groningen geopend.

 • Aanbestedingen & Inkoop

  28 JANUARI 2019

  Hanze Inkoopseminar 2019: 'Inkoop achter de horizon'

  Op donderdag 31 januari organiseren docentonderzoekers en studenten van het lectoraat Inkoopmanagement en het Instituut voor Facility Management van de Hanzehogeschool de 14e editie van het Hanze Inkoopseminar. Het thema dit jaar is: 'inkoop achter de horizon, ontmoet het inkooptalent van de toekomst'.

 • Economie

  28 JANUARI 2019

  Anita Winter nieuwe voorzitter regio Groningen VNO-NCW MKB Noord

  De regio Groningen van VNO-NCW MKB Noord heeft een nieuwe voorzitter. Anita Winter van Bout Advocaten is vorige week aangetreden. Daarmee is de top van deze regio geheel vernieuwd want eerder al werd oud-wethouder Ton Schroor van Groningen benoemd tot directeur.

 • Verenigingsnieuws

  26 JANUARI 2019

  City Club dankt Joost van Keulen: “Het was een feestje om samen te werken””

  De Groningen City Club heeft zaterdagavond scheidend wethouder van economische zaken Joost van Keulen (VVD) hartelijk bedankt bedankt voor zijn inzet voor Groningse ondernemers tijdens zijn wethouderschap. ‘Van Keulen praatte niet óver ondernemers maar mét ondernemers. De samenwerking met hem pakte super uit. Het was een feestje!’, aldus voorzitter Eric Bos van de Groningen City Club.

 • Economie Leefbaarheid

  25 JANUARI 2019

  Nieuwe portal voor Stad en provincie: Groningen.nl

  Stad en provincie Groningen krijgen een nieuwe ‘portal’. Vrijdag 15 februari is de lancering van deze geheel vernieuwde website.

   

 • Innovatie

  25 JANUARI 2019

  Kranenburg krijgt Kranenburgpark voor ontmoeten en bewegen gebaseerd op principes van circulariteit

  Met grote instemming van ondernemers op Kranenburg en wijkbewoners van De Buitenhof gaat nog dit voorjaar de aanleg van start van het Kranenburgpark. De eerste fase van dit park, naar ontwerp van DonkerGroen, wordt gerealiseerd in de driehoek tussen A7, Eemsgolaan en Rozenburglaan rondom het Gamefi-theater. Zowel bij de aanleg als bij het onderhoud spelen natuur en circulariteit een hoofdrol. Het park is een initiatief van Bedrijvenvereniging WEST, in samenwerking met de wijkvereniging Hoogkerk. Extra bijzonderheid is dat DonkerGroen de komende 5 jaar ook verantwoordelijk is voor het onderhoud van Kranenburgpark.

 • Innovatie

  25 JANUARI 2019

  Het Noorden als voorloper als het gaat om de aanpak van Cybersecurity (VIDEO)

  Met de steeds verdergaande digitalisering wordt Cybersecurity ook steeds belangrijker. In het Noorden zijn al veel initiatieven die ervoor zorgen dat de regio landelijk gezien zelfs een voorloper is als het gaat om de aanpak van Cybersecurity. De Stichting Cyber Security Centrum Noord-Nederland doet ook een duit in het zakje. Zij organiseerden vorige week een bijeenkomst voor de al meer dan zestig aangesloten partijen. 

 • Verenigingsnieuws

  25 JANUARI 2019

  Groningen City Club komt non-profitorganisaties tegemoet

  De Groningen City Club heeft besloten om non-profitorganisaties een handje te helpen om zich zelf goed zichtbaar te maken in Groningen. Deze organisaties kunnen daarvoor tegen sterk gereduceerde prijs gebruik maken van de mogelijkheid om hun spandoeken te laten monteren aan de bij de GCC in eigendom zijnde spankabels. Het betreft een proef die in eerste instantie geldt voor het jaar 2019, zo vertelt Fred de Bruin, bestuurslid van de Groningen City Club.

 • Economie

  24 JANUARI 2019

  ‘Artificial Intelligence en Marketing’: conferentie Groningen Digital Business Centre (GDBC) en studievereniging MARUG

  Wat zal het veelbelovende fenomeen ‘artificial intelligence’ gaan betekenen voor de marketing? Dat is het onderwerp van een conferentie op 26 februari, georganiseerd door het Groningen Digital Business Centre (GDBC) samen met de marketing-studievereniging MARUG. Groningse ondernemers kunnen het congres tegen gereduceerd tarief bijwonen, maar dan dienen ze zich wel tijdig in te schrijven.

 • 24 JANUARI 2019

  Politie zoekt gedupeerde winkeliers na vondst Zwitsal-producten

  De politie in Groningen is op zoek naar winkeliers die de afgelopen tijd veel Zwitsal-producten uit hun zaak hebben zien verdwijnen. Bij een doorzoeking van een schuur in Paddepoel troffen agenten naast een gestolen fiets en scooter ook een grote partij babyproducten aan.

 • Leefbaarheid

  23 JANUARI 2019

  Noorderpoort: open dagen mbo-onderwijs vrijdag 25 en zaterdag 26 januari

  Noorderpoort organiseert op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari de open dagen. Tijdens de open dagen kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs zich laten informeren over mbo-onderwijs en over de opleiding van hun voorkeur. Daarnaast kunnen ze kennismaken met de schoollocatie en met docenten en studenten, waar ze wellicht komend schooljaar mee te maken krijgen.

 • Economie Innovatie

  23 JANUARI 2019

  LinQhost uit Groningen krijgt opdracht voor hostingbeheer Zwanenberg Food Group

  LinQhost uit Groningen, specialist in managed hosting en kennispartner voor vele online bedrijven, gaat het beheer verzorgen van de hosting voor de Zwanenberg Food Group, een van de leidende Europese producenten en exporteurs van vleesconserven, snacks, droge worst, soepen en sauzen.

 • 23 JANUARI 2019

  Roberto Santanera en Awien Anwar winnaars verkiezing Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster

  Roberto Santanera en Awien Anwar zijn verkozen tot Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster van Groningen 2018. Santanera en Anwar kregen tijdens de verkiezing de meeste stemmen van collega-ondernemers.

 • Economie

  22 JANUARI 2019

  Commercieele Club Groningen niet bang voor 'klein beetje sneeuw'

  De Commercieele Club Groningen - een netwerkvereniging voor ondernemers en mensen werkzaam in het bedrijfsleven of bij overheden - liet zich dinsdagavond niet van de wijs brengen door een beetje sneeuw. Een bijeenkomst van deze vereniging die gepland stond in de Buitensociëteit aan de Meerweg, een de rand van het Paterswoldsemeer, ging gewoon door. En dat was best bijzonder, want de hoofdspreker van deze avond, hoofdredacteur Peter Vandermeersch van NRC Handelsblad had deze avond wel afgezegd

 • Economie Innovatie

  22 JANUARI 2019

  Gronings bedrijf Basicly gaat Nederlandse basisscholen helpen met computerlessen

  Het Groningse bedrijf Basicly - tot voor kort ITurnIT - gaat scholen in heel Nederland helpen bij het aanleren van digitale vaardigheden aan scholieren in het basisonderwijs. In Stad en provincie Groningen helpt het bedrijf nu al 160 scholen. Er is een nieuw computerprogramma ontwikkeld waarmee basisscholen in héel Nederland hun  leerlingen straks gemakkelijk basiskennis over programmeren of ICT kunnen aanbieden.

 • Innovatie

  21 JANUARI 2019

  Broodje Falafel nu ook per fiets thuis bezorgd

  Falafel-liefhebbers in Groningen kunnen hun favoriete broodje nu ook per fiets thuis of op het werk laten bezorgen.

 • Innovatie

  21 JANUARI 2019

  Stijlvolle horeca in Groningen: champagne in Bar Cinq

  Groningen is goed voorzien van bars en restaurants waar je tegen scherpe prijzen iets kunt consumeren. Sinds vorige week is de stad nu ook een gelegenheid rijker waar je met de chique tak van je familie terecht kunt: Bar Cinq aan de Kleine Kromme Elleboog 5. Ze serveren er onder meer een aardige Louis Brut Champagne voor 35 euro.

 • Leefbaarheid

  19 JANUARI 2019

  Gemeente en Eurosonic danken ondernemers Groningen voor steun

  De gemeente Groningen heeft, bij monde van wethouder Joost van Keulen, Groningse ondernemers hartelijk bedankt voor hun steun aan Eurosonic/Noorderslag. Dat gebeurde zaterdagavond tijdens een ontvangst in het Stadhuis van Groningse ondernemers en bedrijven die met sponsoring het evenement mede mogelijk hebben gemaakt. Ook Dago Houben, algemeen directeur van Eurosonic Noorderslag (ESNS) liet weten blij te zijn met de steun van het bedrijfsleven.

 • Economie Bereikbaarheid

  18 JANUARI 2019

  Groningen Airport Eelde: volledig nieuwe Raad van Commissarissen (RvC)

  Ook de twee laatst overgebleven leden van de Raad van Commissarissen van Groningen Airport Eelde vertrekken. Daardoor krijgt Groningen Airport Eelde krijgt een volledig nieuwe Raad van Commissarissen (RvC). Dat meldt de Luchthaven vrijdag.

 • Verenigingsnieuws

  18 JANUARI 2019

  Nieuwe jaar voor jubilerend VBNO in het teken van bereikbaarheid, energie en samenwerking

  In het winterse decor van de skibaan van Snowlimits op Kardinge vond gisteren de goed bezochte nieuwjaarsreceptie plaats van de VBNO. Dit jaar staat voor de VBNO onder meer in het teken van de samenwerking met het nieuwe college, de aanpak van de zuidelijke ringweg en het stationsgebied en de energietransitie, aldus VBNO-voorzitter Guus Vries in zijn speech.

 • Economie

  17 JANUARI 2019

  Netwerkbijeenkomst Exportclub: ‘Omgaan met buitenlandse klanten’

  Exportclub  Noord organiseert maandag 4 februari in het Van der Valk Hotel in Hoogkerk een bijzondere bijeenkomst over het thema ‘Omgaan met buitenlandse klanten’. Spreker Guido Thys, voorzitter van de ‘Klanten Wegjaag Club’, neemt de bezoekers op 4 februari mee ‘in de meest effectieve sessie over klantgerichtheid aller tijden’. Dat belooft wat! 

 • Verenigingsnieuws

  17 JANUARI 2019

  Korting voor leden bedrijvenvereniging ZO op deelname MARUG Marketing Conferentie

  Leden van bedrijvenvereniging Zuidoost kunnen met korting deelnemen aan de MARUG Conferentie over de impact van artificial intelligence op marketing, die plaatsvindt op 26 februari in MartiniPlaza. Als lid van ZO betaalt men  €125 i.p.v. €199 per persoon. Dat meldt de vereniging voor bedrijven aan de zuid-oostzijde van Groningen, ZO, op haar website.

 • Verenigingsnieuws

  17 JANUARI 2019

  Vanmiddag VBNO Nieuwjaarsborrel: voor ondernemers uit noord-oosten van Groningen

  Ondernemers uit het noord-oosten van de stad Groningen hebben vanmiddag de gelegenheid om elkaar de beste wensen te geven, hun netwerk te onderhouden of te versterken en om informatie op te doen. Dat kan allemaal tijdens een Nieuwjaarsborrel van de Vereniging Bedrijven Noord-Oost (VBNO), die vanmiddag om 17.00 uur start op een unieke locatie: Snowlimits, het ski-centrum in Kardinge.

 • Verenigingsnieuws

  17 JANUARI 2019

  Filmavond in Pathé voor alle leden Groningen City Club

  Een unieke manier om de onderlinge contacten op ontspannen en gezellige wijze te verstevigen: dat is de filmavond die de Groningen City Club volgende week zaterdag voor al haar leden organiseert, en waarvoor zij zich nu via e-mail kunnen aanmelden. ( info@groningencityclub.nl )