• Economie Innovatie

  23 JULI 2019

  Masterclass Groninger Ondernemers Academy: Meer doen met Social Media (gratis!)

  Groningse ondernemers krijgen in september een unieke mogelijkheid om hun kennis over de effectieve inzet van sociale media voor hun bedrijf te vergroten. Normaliter hangen er stevige prijskaartjes aan dergelijke cursussen, maar Groningse ondernemers kunnen deze cursus, die dinsdag 10 september wordt gehouden in Martiniplaza, gratis volgen. Maar aanmelding is dan wel noodzakelijkGroningse ondernemers krijgen in september een unieke mogelijkheid om hun kennis over de effectieve inzet van sociale media voor hun bedrijf te vergroten. Normaliter hangen er stevige prijskaartjes aan dergelijke cursussen, maar Groningse ondernemers kunnen deze cursus, die dinsdag 10 september wordt gehouden in Martiniplaza, gratis volgen. Maar aanmelding is dan wel noodzakelijk.

 • Innovatie

  23 JULI 2019

  Grootste Kennisfestival Noord-Nederland in september opnieuw op Suikerunieterrein

  Wegens succes geprolongeerd: donderdag 26 september vindt op het Suikerunieterrein de tweede editie plaats van het Grootste Kennisfestival van Noord-Nederland, zo meldt Campus Groningen op zijn website. Het thema dit jaar is Innovatief Organiseren. Net als twee jaar geleden biedt dit evenement de inhoud van een congres, maar in de sfeer van een festival.

 • 22 JULI 2019

  Binnenstad Groningen deze zomer nóg kindvriendelijker

  Een wens van de Groningen City Club om de binnenstad van Groningen ook aantrekkelijk te maken voor kinderen, gaat langzaam maar zeker in vervulling. Eerst werd er aan de Carolieweg een bijzonder ‘zwembad’ op straat geschilderd, en kwam er een hinkelpot in de Zwanestraat, sinds vandaag zijn er nu ook tal van speelmogelijkheden in het kader van ‘Zomerstad Groningen’.

 • Economie

  22 JULI 2019

  Ondernemers Paddepoel blij met nieuwe Woldring Locatie aan Friesestraatweg

  Ondernemers in het Winkelcentrum Paddepoel zijn blij met de bouw van de Woldring Locatie aan de Friesestraatweg. De komst van het markante complex, waarvan de bouw momenteel zeer snel vordert, betekent de komst van honderden mogelijke nieuwe klanten. De nieuwbouw wordt vanaf september 2019 gefaseerd opgeleverd.

 • Bereikbaarheid

  19 JULI 2019

  Nieuwe P+R Leek vanaf zaterdag 20 juli in gebruik

  De P+R Leek bij de toerit van de A7 is nagenoeg gereed. Vanaf morgen, zaterdag 20 juli kan er op het parkeerterrein van de P+R Leek worden geparkeerd. Er kunnen dan ca. 200 auto's parkeren. De bussen halteren al bij de P+R.

 • Bereikbaarheid

  19 JULI 2019

  Voorbereidingen voor inschuiven Helperzoomtunnel in volle gang

  Vanaf woensdag 31 juli wordt de Helperzoomtunnel op z’n plek onder het spoor geschoven. Combinatie Herepoort is volop bezig met alle voorbereidende werkzaamheden om deze megaklus te klaren. Dit weekend wordt hiervoor doorgewerkt, van 7 uur ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds, en vanaf maandag 22 juli moeten de mensen van de aannemer 24 uur per dag aan de bak, om de deadline van 31 juli te halen.

 • 18 JULI 2019

  Digital Office Groningen gaat nieuwe fase in

  Het Digital Office Groningen (DOG), dat twee jaar geleden werd opgericht om digitale initiatieven in Groningen samen te brengen en nieuwe initiatieven te stimuleren, gaat een nieuwe fase in. Verschillende partijen, waaronder overheid, onderwijs en ondernemers, hebben het stokje overgenomen van ‘DOG-Godfather’ Nick Stevens. Vanaf begin september houden ze elke woensdagochtend een open inloop.

 • 18 JULI 2019

  Nieuwste winkelconcept Albert Heijn Floresplein

  De Albert Heijn aan het Floresplein is na een ingrijpende verbouwing deze week weer heropend. De supermarkt heeft nu het nieuwste winkelconcept: veel versproducten, tien Scan&Go-kassa’s en een grote Bonusstraat.

 • Campus Groningen

  16 JULI 2019

  Voorproefje van compleet nieuwe route van de Campus Trail door ruim 20 gebouwen op 20 september

  De Campus Trail op 20 september, het hardloopevent dwars door bedrijven, onderwijsfaciliteiten en laboratoria op de Zernike Campus, heeft dit jaar een compleet nieuwe route. De teaser geeft alvast een indruk van dit bijzondere evenement, dat dit jaar start en finish heeft in het fonkelnieuwe Avebe Innovatiecentrum.

 • Bereikbaarheid

  15 JULI 2019

  Loket Damwand voor vragen, klachten of zorgen over intrillen damwanden zuidelijke ringweg

  Dinsdag 16 juli begint aannemer Combinatie Herepoort met het intrillen van damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging. Iedereen die hierover vragen, klachten of zorgen heeft, kan terecht bij Loket Damwand, telefoon (050) 210 01 45.

 • Bereikbaarheid

  12 JULI 2019

  Dringend advies bij afsluiting zuidelijke ringweg: volg de omleidingsborden voor de snelste route!

  Zoek geen sluiproutes door de binnenstad, want het loopt geheid vast: de snelste route is echt de omleiding via de ringwegen west, noord en oost. Dus volg de omleidingsborden! Dit is het dringende advies van de aannemer Combinatie Herepoort en van Groningen Bereikbaar aan alle automobilisten tijdens de stremming van de zuidelijke ringweg.

 • Duurzaamheid

  11 JULI 2019

  Band op Spanning gratis op P+R: rij veiliger, schoner en goedkoper met de juiste bandenspanning

  P+R Haren is zaterdag 13 juli als eerste aan de beurt voor de actie Band op Spanning. Met deze actie kun je gratis je autobanden op de juiste spanning laten brengen bij het parkeren op de P+R. De medewerkers van Band op Spanning staan van 08.00 tot 15.00 uur op het P+R-terrein. Met de juiste bandenspanning rij je veiliger, stoot je minder CO2 uit en bespaar je kosten.

 • Duurzaamheid

  11 JULI 2019

  Zonneparken in de gemeente Groningen moeten zoveel mogelijk in lokaal eigendom komen

  “De energietransitie is een grote opgave en een kans. Door inwoners en bedrijven, maar ook de gemeente zelf een rol te geven in de ontwikkeling van zonneparken, houden we de opbrengsten ervan in de gemeente. Deze opbrengsten willen we investeren in het CO2-neutraal en aardgasvrij maken van onze wijken en dorpen,” zegt Philip Broeksma, wethouder Energietransitie.

 • Bereikbaarheid

  10 JULI 2019

  Zomerkorting P+R busabonnement: vanaf 15 juli een maand lang voor half geld

  Voor maar 25 euro een maand lang een P+R bus-abonnement en zo de verwachte hinder op de weg omzeilen: met deze zomerkorting van 50% willen het OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar automobilisten kennis laten maken met het gemak en de zekerheid van P+R. Vanaf maandag 15 juli bieden zij in samenwerking met Qbuzz de combinatie van parkeren op een P+R-terrein aan de rand van de stad en verder reizen met de bus aan voor maar half geld.

 • Innovatie

  09 JULI 2019

  Hive.mobility op Zernike Campus: innovatiecentrum voor slimme en groene mobiliteit

  Hive.mobility is het nieuwe kenniscentrum op Campus Groningen waarin overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven samen werken aan slimme en innovatieve mobiliteit voor personen- en goederenvervoer in stad en regio. Het centrum is afgelopen vrijdag officieel geopend. Hive.mobility bundelt kennis, ervaringen en initiatieven en biedt studenten, onderzoekers en bedrijfsleven de mogelijkheid om slimme en innovatieve oplossingen voor mobiliteit te ontwikkelen, te testen en toe te passen in de noordelijke regio.

 • 08 JULI 2019

  Vakantie? Tips voor goede beveiliging van bedrijfspanden in Groningen!

  In de laatste weken voor de vakantie moet er nog zo veel. Sommige zaken schieten er dan bij in, zoals bijvoorbeeld aandacht voor de veiligheidsaspecten in en rond het bedrijfspand. Daarover gaat onderstaande bijdrage van de BBOG (Bedrijfsbeveiliging Omgeving Groningen).

 • Economie

  08 JULI 2019

  Bossers & Cnossen nieuwe IT-leverancier Onderwijsgroep Noord

  Onderwijsgroep Noord en Bossers & Cnossen uit Groningen hebben een aanbestedingscontract ondertekend. Hiermee verbindt Onderwijsgroep Noord zich aan Bossers & Cnossen voor de levering van desktops, laptops en leerlinggebonden werkplekken.

 • Bereikbaarheid

  08 JULI 2019

  Zomervakantie: stremmingen op zuidelijke ringweg N7 en N361 Groningen richting Winsum

  Van vrijdag 12 juli 22.00 uur tot maandag 26 augustus 5.00 uur is de zuidelijke ringweg (N7) tussen het Julianaplein en het Europaplein voor het verkeer vanuit Drachten/Assen richting Hoogezand afgesloten. Ook de N361 tussen Groningen en de Munnikeweg (Adorp) is zes weken gestremd. Daarnaast rijden er vanaf 31 juli een week lang geen treinen tussen Groningen- Assen en Groningen-Veendam/Weener.

 • Economie

  06 JULI 2019

  Gratis friet op Grote Markt Groningen wegens finale WK voetbal Oranje-vrouwen

  Groningse voetballiefhebbers kunnen zondag met een goed gevulde maag genieten van de finale van het WK voetbal. Een Groningse ondernemer, de Belg Waterloo, gaat gratis friet uitdelen om het feit te vieren dat de Nederlandse dames een finaleplaats hebben gehaald.

 • 05 JULI 2019

  Marktengroningen.nl: nieuwtjes en aanbiedingen van de markt

  De gezamenlijke ondernemers van de markten in de gemeente Groningen hebben een nieuwe website online gezet, marktengroningen.nl. Men vindt hier informatie, nieuwtjes over de markten in Groningen en scherpe marktaanbiedingen.

 • 05 JULI 2019

  Dit weekend werkzaamheden aan Ring Oost

  De provincie Groningen voert van vrijdag 5 juli 19.00 uur tot maandag 8 juli 06.00 uur onderhoud uit aan delen van de Ring Oost. De werkzaamheden vinden plaats tussen de afritten naar Akeleiweg en Kluiverboom en de afritten naar Odenseweg en Driebondsweg.

 • Economie

  04 JULI 2019

  Actieprogramma ‘Ondernemen met Impact’ ondersteunt en stimuleert ondernemen met een missie

  De gemeente Groningen wil bedrijven stimuleren en ondernemers aan elkaar koppelen die het als hun missie zien om maatschappelijke meerwaarde te realiseren. Hiervoor is het actieprogramma ‘Ondernemen met Impact’ in het leven geroepen, dat gisteren werd gelanceerd in de Mediacentrale. Centraal aanspreekpunt bij de gemeente voor ondernemers en coördinator van het actieprogramma is Simon Poelstra.  

 • Economie

  03 JULI 2019

  Ondernemers vieren de zomer met palingparty Commercieele Club Groningen

  Ondernemers en andere leden van de Commercieele Club Groningen hebben woensdag op traditionele wijze de zomer ingeluid middels een ‘Palingparty’ aan het Paterswoldsemeer. Tijdens de bijeenkomst konden de bezoekers genieten van duurzame paling van palingvisser Postma uit Zoutkamp. De palingparty markeert het einde van het eerste deel van het activiteitenseizoen van deze netwerkvereniging. Na een zomerstop gaan de activiteiten straks weer verder.

 • 03 JULI 2019

  Raadslid: ‘Er moet wél een ijsbaan komen op Grote Markt!’

  Er moet deze winter alsnog een ijsbaan komen op de Grote Markt. Het gemeentebestuur dient alle creativiteit aan te wenden om het winterfestijn alsnog te laten doorgaan, zo stelt PvdA-raadslid Jan Pieter Loopstra in schriftelijke vragen.

 • Innovatie

  03 JULI 2019

  ‘Het Kasteel’ krijgt belangrijke functie als opleidingslocatie voor IT Academy Noord-Nederland

  Het Kasteel aan de Kranweg in Groningen gaat een nieuwe toekomst tegemoet als belangrijk opleidingscentrum voor IT Onderwijs van de IT Academy Noord-Nederland. Dat werd bekend gemaakt gisteren tijdens het ondertekenen van een contract tussen Hanzehogeschool en Noorderpoort, die verder gaan samenwerken bij het ontwikkelen van ICT-opleidingen.

 • Economie Innovatie Duurzaamheid

  02 JULI 2019

  Holtman: ‘Groningen kán en móet voorop lopen met zonne-energie!’

  ‘Groningen is dé energiestad van Nederland, niet alleen omdat Groningen de gashoofdstad van Europa is, maar ook omdat de industrie en wetenschap zeer actief zijn op het gebied van de energietransitie. Ook zijn er in de Gemeente Groningen de nodige en goede initiatieven. Instituten als Hanzehogeschool en RUG horen qua realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen bij de top van hun sector, de gemeente heeft een energiedoelstelling voor eigen gebouwen en de nodige pand- en woningbezitters nemen hun verantwoordelijkheid. Maar om van het Gronings gas af te komen zou de invoering van zonne-energie wel wat ambitieuzer mogen. Groningse bedrijvenverenigingen en de Gemeente Groningen willen in elk geval graag helpen om samen met de overheid en burgers zonne-energie verder van de grond te tillen, zodat Groningen óok op het gebied van zonne-energie voorop loopt.’

 • Economie

  01 JULI 2019

  Yspeert advocaten verhuisd naar Eemsgolaan

  Yspeert Advocaten - een van de grotere advocatenkantoren van Groningen - heeft een nieuw onderkomen. Per vandaag is het kantoor niet meer gevestigd aan het Helperpark maar aan de Eemsgolaan.

 • Economie Innovatie

  01 JULI 2019

  ‘Noorden vooraanstaande ICT-regio dankzij vruchtbare samenwerking Onderwijs, Overheid en Ondernemers’

  Noord-Nederland ontwikkelt zich tot een van de belangrijkste ICT-regio’s in Nederland. Niet alleen zijn er in het Noorden vestigingen van IT bedrijven - waaronder van internationaal bekende zoals IBM en Google - ook hebben zich hier IT bedrijven uit de eigen regio ontwikkeld die boven in de nationale top meespelen.

 • Duurzaamheid

  01 JULI 2019

  MKB Event Ondernemen met betekenis, met oa Arjen Boekhold van Tony’s Chocolony

  Woensdag 3 juli organiseren Impact Noord en Erwin Mulder Events in de Mediacentrale het MKB event Ondernemen met Betekenis, over sociaal en duurzaam ondernemen en de groei die dit kan betekenen voor een bedrijf. Keynote-speaker is Arjen Boekhold, ruim 7 jaar lid van het kernteam van Tony’s Chocolonely. Hij heeft Tony’s mogen helpen opbouwen van een klein bedrijfje met een grote mond tot impact frontrunner en marktleider. Nu prikkelt, inspireert en assisteert hij bedrijven en organisaties met zijn bedrijf Game Changer Unltd. om social impact een vast onderdeel te maken in hun business case.

 • 28 JUNI 2019

  Solar Boat Races Groningen passen precies bij duurzame ambitie gemeente Groningen

  Aan een zonovergoten Sluiskade zijn vrijdagmiddag de Solar Boat Races Groningen van start gegaan. De race is mede mogelijk gemaakt door de Bedrijvenvereniging WEST, de Groningen City Club en het Fonds Ondernemend Groningen. Bewonderend gade geslagen voor het publiek zoefden én vlogen boten van vijftien teams uit binnen- en buiteland door of over het water aan de Sluiskade en langs het Groninger Museum. De boten maakten amper geluid, en blijken tegenwoordig al enorme snelheden te kunnen halen, tot maximaal zo’n 40 kilometer per uur.

 • 27 JUNI 2019

  Zondag 7 juli dé wielerklassieker van het Noorden; Haren-Haren

  Zondag 7 juli wordt de 7e editie van Haren-Haren gehouden; dé wielerklassieker van het Noorden, georganiseerd met medewerking vande ondernemers in Haren. Er zijn twee afstanden waaruit deelnemers kunnen kiezen, namelijk 105 km of 165 km. Daarnaast is er een route van 50 km voor handbikers. Aanmelding is nu al on-line mogelijk. (Lees verder voor meer informatie)

 • Campus Groningen

  26 JUNI 2019

  Fikse impuls voor Zernike: mooiere, gastvrije en aansprekender entree van de Campus

  De gemeente Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen gaven vanmiddag in de Smitsborg op Zernike Campus een symbolisch startschot voor de werkzaamheden aan de Zernikelaan en Zernike Campus. Zij investeren fors in de verblijfskwaliteit en de verkeersveiligheid waarmee de sfeer en uitstraling van de Zernike Campus een boost krijgen. Oosterhof Holman is de aannemer die deze klus in de komende drie jaar gaat klaren.

 • Economie Duurzaamheid

  26 JUNI 2019

  Energietransitie: kostenpost of kans? Lezing in Hanzehogeschool ( 5 juli)

  De Hanzehogeschool en de Innovatiespotter organiseren in de ochtend van vrijdag 5 juli een event dat gaat over ‘verbinden in het noorden en de energietransitie’. Sprekers op de bijeenkomst zijn onder andere Nienke Homan (Gedeputeerde Provincie Groningen) en Pier Baarmsa (CEO Noordelijke Dagblad Combinatie). Het thema is: “Verbind wat er al is”.

 • 25 JUNI 2019

  Handelsmissie naar Zweden voor noordelijke ondernemers

  WTC Noord-Nederland in Leeuwarden organiseert van 10 tot en met 13 november een multisectorale handelsmissie naar Zweden. De handelsreis biedt noordelijke ondernemers de kans om Zweedse bedrijven en organisaties te leren kennen, en op die manier hun business een boost te geven, zo meldt de organisator.

 • Economie Leefbaarheid

  25 JUNI 2019

  Welk bedrijf in Groningen wint de Diversiteitsprijs 2019? Aanmelding geopend!

  De gemeente Groningen reikt in oktober een bijzondere prijs uit: de Diversiteitsprijs 2019.

 • 24 JUNI 2019

  ‘Den Haag’ prijst samenwerking in Groningen tussen ondernemers en kennisinstellingen op digitaal gebied

  Een delegatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is onder de indruk van de manier waarop in Groningen bedrijven en de kennisinstellingen samenwerken met MBO, HBO en WO. Dat bleek vorige week toen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat met een grote delegatie vanuit Den Haag op bezoek kwam in Groningen.

 • 21 JUNI 2019

  Modderevenement voor kinderen bij start samenwerking Hanzehogeschool met Kinderopvang Stad Groningen

  Hanzehogeschool Groningen en Kinderopvang Stad Groningen sluiten maandag een unieke samenwerkingsovereenkomst. Aan de vooravond van de ondertekening is er een modderevenement georganiseerd door studenten van de minor eventmanagement van de Hanzehogeschool. Van 24 tot en met 28 juni worden op alle kindcentra van SKSG modderige activiteiten georganiseerd om kinderen, van baby’s en peuters tot schoolkinderen, te laten ervaren hoe leuk spelen in de modder is.

 • Bereikbaarheid

  21 JUNI 2019

  Zomervakantie: stremmingen op N7 richting Hoogezand en N361 (Adorp)

  Tijdens de zomervakantie is de zuidelijke ringweg (N7) richting Hoogezand afgesloten. Ook de N361 tussen Groningen en Munnikeweg (Adorp) is zes weken gestremd. Daarnaast rijden er begin augustus acht dagen geen treinen tussen Groningen- Assen en Groningen-Veendam/Weener.

 • Leefbaarheid

  20 JUNI 2019

  Swingin’ Groningen start: geniet gratis van geweldige jazz, funk, soul en groove in hele stad

  Vanaf vandaag, donderdag 20 tot en met zaterdag 22 juni kan Groningen weer volop genieten, want dan vindt de feestelijke 25e editie plaats van Swingin’ Groningen. Het publiek wordt ook in 2019 getrakteerd op crossovers van jazz, funk, soul en groove.

 • Innovatie

  20 JUNI 2019

  Welke wapengordel draag je in het digitale tijdperk? (VIDEO)

  De criminaliteit verplaatst zich van de straat naar de digitale snelweg. En dat vormt een nieuwe uitdaging voor ondernemers, de politie en het Openbaar Ministerie. Want hoe ga je hackers te lijf? En op welke manier beveilig je je bedrijf ook digitaal? Belangrijke vragen waarop een antwoord kwam tijdens een kennissessie van de stichting Cyber Security Centrum Noord-Nederland.

 • Economie Innovatie

  19 JUNI 2019

  Barracuda Social Club: vis, vegan én vlees aan Schuitendiep

  Het horeca-aanbod in Groningen blijft zich ontwikkelen. Telkens komen er nieuwe restaurants, met bijzondere formules. Zo is onlangs aan het Schuitendiep de Barracuda Social Club geopend.

 • Economie Innovatie Campus Groningen

  19 JUNI 2019

  UMCG gaat samenwerken met groot bedrijf bij onderzoek naar ontstaan allergie of astma

  Het UMCG en MIcompany, een AI-&data bedrijf uit Amsterdam, gaan samenwerken op het gebied van astma- en allergieonderzoek. De samenwerking met een groot particulier bedrijf past in het thema ‘healthy ageing’, een van de speerpunten van het UMCG. Chronische longziekten als astma, de meeste allergieën en COPD waar het onderzoek zich op richt, behoren tot de meest voorkomende ziekten in de wereld

 • 18 JUNI 2019

  Event voor startende en groeiende ondernemers: Ondernemersdag Groningen op 27 juni

  Doen waar je goed in bent. Dat is wat Groningen doet! Groningen barst van de startups en scale-up ondernemers. Volgens de Deloitte Fast50, de lijst van snelst groeiende bedrijven, groeien de ondernemingen gewoon door. De lijst bestaat voor meer dan 10% uit Groningse bedrijven (City of Talent, 2018). Omdat Groningen zo’n ondernemende regio is organiseert ondernemersdagen.com / Startersdagen.com inmiddels voor de derde keer de Ondernemersdag Groningen op 27 juni om ondernemers te helpen bij het starten en verder groeien van een eigen bedrijf!

 • Economie

  18 JUNI 2019

  Vijf stad-Groningse bedrijven in Top Tien Groninger Ondernemingsprijs!

  Vijf bedrijven uit de stad Groningen zijn genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs 2019. Zij staan op een groslijst van in totaal tien ondernemingen uit de gehele provincie Groningen die genomineerd zijn voor de Groninger Ondernemingsprijs. Dit zijn alle tien genomineerden:

 • Leefbaarheid

  18 JUNI 2019

  David Bowie’s laatste theatervoorstelling in 2020 naar Martiniplaza Groningen

  Opnieuw komt Groningen in het teken te staan van David Bowie. In 2020, om precies te zijn, want dan komt een door Bowie kort voor diens dood afgemaakte voorstelling (‘Lazarus’) naar Martiniplaza. Dit tot enorme vreugde van Martiniplaza, omdat Groningen de enige plaats is waar die voorstelling dan te zien is.

 • 18 JUNI 2019

  Digitaal marketingbureau Tomorrowmen in de prijzen bij Programmatic Awards

  Digital marketingbureau Tomorrowmen is in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Programmatic Awards in Amsterdam. Het Groningse bureau kreeg de vakprijs in de categorie Branding & Awareness voor een unieke jongerencampagne die het ontwikkelde voor uitvaartverzekeraar Yarden.

 • 17 JUNI 2019

  Groningse IT-ondernemer benoemd in raad van toezicht Groninger Museum

  Ondernemen, ICT en kunst hebben met elkaar gemeen dat het vaak draait om creativiteit. Mogelijk is dat één van de redenen waarom een Groningse IT ondernemer is benoemd in de Raad van Toezicht van het Groninger Museum.
   

 • Economie

  17 JUNI 2019

  Welke Groninger onderneming wint de Diversiteitsprijs 2019?? Meld u aan!!

  De gemeente Groningen is heel blij met ondernemers en ondernemingen waar ze veel medewerkers hebben met een gevarieerde culturele achtergrond. Om te stimuleren dat er meer van dergelijke bedrijven zijn, is enkele jaren geleden de Diversiteitspriis in het leven geroepen. Ook dit jaar is er weer een prijsuitreiking. Wie zo’n bijzonder bedrijf kent kan het bedrijf nu al nomineren door een malitje te sturen naar: diversiteit@groningen.nl

 • Economie

  17 JUNI 2019

  Dina Boonstra volgt Siem Jansen op als directeur NOM NV

  Dina Boonstra volgt per 1 september 2019 Siem Janssen op als directeur van de NV NOM, de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland. Boonstra was van 2014 tot augustus 2018 algemeen directeur van NDC Mediagroep en is momenteel directeur/bestuurder bij Jeugdhulp Friesland.

 • Economie

  17 JUNI 2019

  Onderzoek ‘Waarde van watergebonden bedrijvigheid in Groningen’ naar de Scandinavische Havens levert veel gespreksstof op

  De onrust bij ondernemers in de Scandinavische Havens blijft groot, maar het vooruitzicht dat dit bedrijvengebied de komende 10 jaar zijn huidige functie behoudt, geeft in elk geval wat lucht. De onrust gaat onder meer in hoeverre wonen in dit gebied gecombineerd kan worden met de bedrijven, over wat de gemeente verstaat onder ‘economisch versterken’ en over de positie die de Hunzehaven en de Deense Haven innemen in gemeentelijke plannen. Dit en meer zijn onderwerp van het gesprek met de gemeente over de gewenste toekomst van dit bijzondere stukje stad aan het Eemskanaal en Winschoterdiep.

 • Campus Groningen

  15 JUNI 2019

  Duits Candidum neemt intrek in Innolab Agrifood op Campus Groningen

  Het Duitse bedrijf Candidum heeft zijn intrek genomen in het Innolab Agrifood, gevestigd in het Avebe Innovatiecentrum op Campus Groningen. Deze internationale speler op het gebied van enzymontwikkeling is een spin-off van de universiteit van Stuttgart. Hun keuze voor Innolab Agrifood werd onder andere gemotiveerd door de state of the art laboratoriumfaciliteiten.

 • Innovatie Bereikbaarheid

  13 JUNI 2019

  Gronings IT bedrijf Dropper start met PostNL emissievrije pakketbezorging in Groningen

  Dropper, een van de nieuwe veelbelovende paradepaardjes van de Groningse economie, gaat met PostNL samenwerken aan emissievrije pakketbezorging in Groningen

 • Bereikbaarheid

  13 JUNI 2019

  Dag van de Bouw: bezoekers zaterdag welkom bij Aanpak Ring Zuid

  Tijdens de Dag van de Bouw, aanstaande zaterdag 15 juni, kan iedereen een kijkje nemen op de bouwplaats van de zuidelijke ringweg. Vanaf tien uur ’s morgens is men welkom bij het bezoekerscentrum aan de Muntinglaan, waar men een wandelroute af kan halen.

 • Verenigingsnieuws

  12 JUNI 2019

  Burgemeester Peter den Oudsten morgen bij Algemene ledenvergadering VBNO

  De vereniging voor bedrijven uit de noord-oostzijde van Groningen houdt morgen, donderdag 13 juni, haar algemene ledenvergadering bij Kartracing & Bowling aan de Kardingerweg 50 in Groningen.

 • Bereikbaarheid

  12 JUNI 2019

  Deel Hereweg komende drie weekenden dicht

  De Hereweg, ter hoogte van het viaduct, is komende drie weekenden dicht voor autoverkeer. Het zuidelijke deel van het viaduct wordt dan gesloopt, zodat er ruimte ontstaat voor het verdiepte gedeelte van de zuidelijke ringweg. Het autoverkeer wordt omgeleid via de zuidelijke ringweg.

 • Verenigingsnieuws

  11 JUNI 2019

  Bedrijvenvereniging Zuid Oost: Fietstocht met Groninger Landschap op donderdag 4 juli

  Gezellig, gezond, informatief én goed voor het netwerk: dat zijn vier voordelen van deelname aan een bijzondere fietstocht van Bedrijvenvereniging Zuid Oost. Deze organiseert donderdag 4 juli samen met het Groninger Landschap voor haar leden een zomerse fietstocht door de Hunzezone, afgesloten met een hapje en een drankje. Aanmelden voor deze tocht – die start bij de boerderij van de onlangs overleden Thies Dijkhuis – kan door een mailtje te sturen naar: info@bedrijvenvereniging-zo.nl (Lees verder)

 • Economie

  08 JUNI 2019

  H&M sluit vestigingen Grote Markt en Vismarkt in Groningen - 'plan voor nieuwe grote vestiging'

  Modezaak H&M gaat een vestiging aan de Grote Markt sluiten. Ook de vestiging aan de Vismarkt gaat dicht. Dat meldt zaterdag het Dagblad van het Noorden.

 • Economie Innovatie

  07 JUNI 2019

  Ondernemersdag voor starters in Groningen op 27 juni

  Groningen barst van de startups en scale-ups. Volgens de Deloitte Fast50, de lijst van snelst groeiende bedrijven, groeien de ondernemingen gewoon door. De lijst bestaat voor meer dan 10% uit Groningse bedrijven (City of Talent, 2018). Omdat Groningen zo’n ondernemende regio is organiseert Startersdagen.com een Ondernemersdag op 27 juni om ondernemers te helpen bij het starten van een eigen bedrijf.

 • 06 JUNI 2019

  Zakenvrouw van de Wereld spreekt voor Commercieele Club Groningen

  ‘Groningse bedrijven die bijzondere producten maken moeten nu écht nadenken over export naar China. De koopkracht is enorm, er is een groeiende middenklasse en er zijn ook steeds meer rijke mensen die wat te besteden hebben.’ Dat betoogde donderdagavond Zakenvrouw van de Wereld Marion Tjin-Tham-Sjin, tijdens een lezing voor de Commercieele Club Groningen en de Jongeren Commerciële Club Groningen.   

 • Verenigingsnieuws

  06 JUNI 2019

  Burgemeester Peter den Oudsten gastspreker bij ledenvergadering VBNO op 13 juni

  Burgemeester Peter den Oudsten is speciale gastspreker op de algemene ledenvergadering van de bedrijvenvereniging VBNO op donderdag 13 juni. VBNO-voorzitter Guus Vries: “We zijn als bestuur van de VBNO de burgemeester zeer erkentelijk dat hij onze uitnodiging heeft geaccepteerd. We kennen de burgemeester als een bestuurder met hart voor deze stad en voor ondernemend Groningen.”

 • Duurzaamheid

  05 JUNI 2019

  Jansen en Heuning druk bezig met Actieplan duurzaamheid, uit eigen overtuiging

  Jansen en Heuning bulk handling systems, sinds 1977 gevestigd aan de Duinkerkenstraat, heeft al voldaan aan de Informatieplicht energiebesparing per 1 juli. Jansen&Heuning is net als veel andere bedrijven verplicht energiemaatregelen te nemen die binnen 5 jaar terugverdiend kunnen worden en moest daar uiterlijk 1 juli over rapporteren. Directeur Jur Lommerts: “We waren samen met KNN Advies al druk bezig met ons Actieplan duurzaamheid. De wettelijke verplichting om voor 1 juli de rapportage aan te leveren was hiervoor niet de directe aanleiding; mijn filosofie is dat je uit overtuiging bezig bent met duurzaamheid en energiebesparing, vanuit je maatschappelijke verantwoordelijkheid als bedrijf, niet omdat de overheid dat eist.”

 • Duurzaamheid

  05 JUNI 2019

  Hotel Miss Blanche voldeed vroegtijdig aan Informatieplicht energiebesparing

  Al in mei leverde Hotel Miss Blanche, gevestigd aan en rond het Hoge der A in de stad, zijn rapportage in over energiebesparing. Daarmee voldeed het hotel als één van de allereerste ondernemingen aan de nieuwe wettelijke Informatieplicht energiebesparing. Hotelmanager Pim Boxem: “Uit die rapportage bleek dat wij momenteel niet hoefden te investeren in extra maatregelen, misschien maakte dat de rapportage voor ons wat eenvoudiger dan voor andere bedrijven.”

 • Duurzaamheid

  05 JUNI 2019

  Informatieplicht energiebesparing per 1 juli 2019

  Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen al jaren om energie te besparen. Zij moeten alle energiebesparende maatregelen treffen die binnen 5 jaar terugverdiend kunnen worden. Dat is de energiebesparingsplicht. Nieuw is dat er in 2019 een informatieplicht bij is gekomen. Verbruikt uw bedrijf of instelling per vestiging (‘inrichting’ onder de Wet milieubeheer) 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 aardgas(equivalent) of meer per jaar? Dan geldt de informatieplicht energiebesparing ook voor u.

 • Economie Leefbaarheid

  04 JUNI 2019

  Hanzehogeschool nu in wereldwijde top 5 ondernemerschap

  De Hanzehogeschool Groningen staat wereldwijd nu op de 5de plaats in de subcategorie ‘graduate companies’, oftewel bedrijven opgericht door alumni. Hiermee is de hogeschool

 • Economie

  04 JUNI 2019

  Decathlon opent woensdag aan Sontplein: artikelen voor 65 verschillende sporten

  Groningen is vanaf woensdag een nieuwe publiekstrekker rijker: een grote sportwinkel van Decathlon.

 • Duurzaamheid

  03 JUNI 2019

  Noorderpoort, Alfa College en Terra MBO gaan duurzame Tiny Houses bouwen in Roemenië

  Docenten en studenten van Noorderpoort, Alfa College en Terra MBO gaan een vervolg geven aan een leerzaam vrijwilligersproject in Roemenië. Het betreft een uniek project, waarbij in voorgaande jaren een huiswerkverblijf werd gebouwd, maar vanaf volgend jaar gaan ze aan de slag met de bouw van duurzame Tiny Houses, met materiaal van Hempflax, dat niet alleen in Pekela, maar ook in Roemenie een vestiging heeft. Het eindproduct zal geleverd gaan worden door het Belgische bedrijf Isohemp.

   

 • Economie Innovatie

  03 JUNI 2019

  Hoe zet je Facebook en Instagram in voor jouw bedrijf ? Gratis lezing voor Groningse ondernemers

  Facebook en Instagram zijn bijna onvermijdelijk voor bedrijven die zichtbaar willen worden bij klanten. Maar hoe zet je deze media het meest efficiënt in? Daarover gaat een gratis lezing bij EM2Groningen op 26 juni. Deze avond biedt een unieke mogelijkheid om gratis de meest waardevolle informatie over dit onderwerp te krijgen uit de mond van trendwatcher Sander Duivestein. Wel is aanmelding voor de bijeenkomst nodig. Dat kan via deze link trendship.nl/facebook-aanmelden (Lees verder)

 • Campus Groningen

  29 MEI 2019

  Inschrijving van start voor derde editie Campus Trail op vrijdag 20 september

  Het fonkelnieuwe Avebe Innovatiecentrum op de Zernike Campus is de start- en finishlocatie van de Campus Trail 2019 op vrijdag 20 september. Campus Groningen en partners organiseren voor het derde jaar op rij deze belevingsrun, met het parcours dwars door sportfaciliteiten, bedrijven, onderwijsfaciliteiten en laboratoria. Inschrijven kan vanaf vandaag op de website van Campus Groningen.

 • Economie

  28 MEI 2019

  Ondernemers Academy: Masterclass ‘De Kindvriendelijke Onderneming’

  De Groninger Ondernemers Academy organiseert dinsdagavond 25 juni een gratis masterclass gewijd aan de vraag hoe je als ondernemer je bedrijf zo aantrekkelijk mogelijk kunt maken voor het gehele gezin, en dus ook voor kinderen. ‘De Kindvriendelijke Onderneming’ is dan ook het thema van deze bijeenkomst vanaf 18.15 uur in Martiniplaza, waarvoor men zich nu al kan opgeven.

 • Economie Innovatie

  27 MEI 2019

  A Little Lovely Company komt met nieuwe collectie 'vrolijke sfeerbrengers'

  A Little Lovely Company aan de Stavangerweg 10 in Groningen meldt vol enthousiasme dat er een nieuwe collectie artikelen voor kinderen is ontwikkeld.

 • Duurzaamheid Leefbaarheid

  27 MEI 2019

  Groningen zoekt 'Koplopers' - bedrijven die sociaal en duurzaam willen ondernemen

  Steeds meer bedrijven schrijven duurzaamheid  en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel, en zien dat ook als onderscheidend en waardevol element in hun bedrijfsvoering. In Groningen is een zogenaamd ‘Koploper-project’ gestart, om deze ondernemers waar mogelijk te helpen en te stimuleren en inspireren. Er worden nu ondernemers gezocht voor dit unieke project   (Lees verder).

 • Vandaag in het nieuws

  26 MEI 2019

  Wat gaat er gebeuren met het Suikerunieterrein? Dinsdagmiddag informatiebijeenkomst

  Dinsdagmiddag 28 mei vanaf vier uur is er een informatiebijeenkomst over de ontwikkelingen op het Suikerunieterrein.

 • Bereikbaarheid

  26 MEI 2019

  Voorbereidingen gestart voor grote zomerklus: plaatsing Helperzoomtunnel

  Wat vorig jaar niet lukte moet deze zomer wèl worden gerealiseerd. De voorbereidingen zijn begonnen voor een van de grootste klussen op het gebied van infrastructuur van Groningen van dit jaar: de plaatsing van de Helperzoomtunnel. Op de website aanpakringzuid.nl alle (achtergrond-)informatie over deze megaklus. (Foto: Rijkswaterstaat).

 • Duurzaamheid

  24 MEI 2019

  Bij Resaikelfabriek aan het Hoendiep in Groningen wordt alles verantwoord gerecycled

  Aan het Hoendiep in Groningen staat een bijzondere fabriek waar iedereen, en ook bedrijven, oude apparaten naar toe kan brengen, die er vervolgens op verantwoorde wijze worden gerecycled. Onlangs sleepte de Resaikelfabriek een belangrijk certificaat in de wacht.

 • Economie

  24 MEI 2019

  Grote controle bij auto(garage)bedrijven in Groningen

  Verschillende toezichthoudende instanties hebben een integrale controle uitgevoerd bij 13 auto(garage)bedrijven. Dat meldt de gemeente Groningen.

 • 24 MEI 2019

  Groot festival in Groningen over nieuwe energie in Energieproeftuin EnTranCe

  Energieproeftuin EnTranCe is op woensdag 12 juni voor het vijfde jaar op rij het decor voor TransFuture: het festival over nieuwe energie. 

 • Economie Innovatie

  23 MEI 2019

  Groningse studenten kunnen collegegeld verdienen door fabriek van de toekomst te ontwerpen!

  Het Groningse concern AVEBE heeft een bijzondere ontwerp-wedstrijd uitgeschreven waarbij studenten hun collegegeld terug kunnen verdienen! Ze worden gevraagd met nieuwe ideeën te komen voor het ontwerpen van een fabriek. Avebe vraagt studenten om vernieuwende ideeën aan te dragen, vanuit een greenfield principe: wat als je een fabriek helemaal opnieuw mocht bouwen?

 • Verenigingsnieuws Economie

  23 MEI 2019

  Campus Café gewijd aan ‘toekomst Healthy Ageing Campus’ in De Oude Gasfabriek ( 6 juni)

  Donderdag 6 juni ’s middags om vier uur begint een nieuwe editie van het Campus Café. Deze keer gewijd aan de vraag wat de toekomst is van de Healthy Ageing Campus. Het Campus Café wordt twee maal per jaar georganiseerd door het Campusmanagement voor alle mensen die op de campus werken, studeren of er op een andere manier bij betrokken zijn. Meld je nu al aan via deze link. (Lees verder!)

 • Innovatie Duurzaamheid

  22 MEI 2019

  Restwarmte datacenters Zernike Campus voor 10.000 Groningse woningen

  Nog voor de zomer wordt een definitief besluit genomen over plannen van de organisatie WarmteStad om restwarmte van datacenters op Zernike Campus te gebruiken voor Groningse huizen en kantoren. Maar liefst tienduizend huizen zouden zo van warmte kunenn worden voorzien.

 • Economie

  22 MEI 2019

  Informatiebijeenkomst over Scandinavische havens Groningen: 13 juni

  Ondernemers in- en om de Scandinavische havens in Groningen zijn van harte welkom op een informatiebijeenkomst van Bedrijvenvereniging Zuidoost op donderdag 13 juni. Daar worden de resultaten van een onderzoek bekend gemaakt. Leden van ZO kunnen zich tot 7 juni online via 'Mijn ZO' opgeven. Niet-leden kunnen zich per mail opgeven via ons secretariaat (info@bedrijvenvereniging-zo.nl). (Lees verder)

 • Economie

  21 MEI 2019

  Enorme belangstelling op tweede BaanBorrel voor werk in de Groningse horeca

  Tijdens een gezellige borrel solliciteren voor een mooie baan in de horeca, met een ontspannen gesprek in plaats van een ingewikkelde cv: dat is de essentie van de BaanBorrel, die gisteren in het Martini Hotel voor de tweede keer werd georganiseerd. Wim ten Cate van Stadscafé Pronk: “Een ontzettend leuk initiatief: in de horeca draait het immers vaak meer om de persoon dan om zijn of haar cv.” De belangstelling was enorm; met 120 belangstellenden was deze BaanBorrel ‘vol’. Voor wie achter het net viste: er volgt binnenkort een extra editie. Werkzoekenden die de boot niet willen missen kunnen zich nu al aanmelden via www.werkinzicht.nl/baanborrel.

 • Leefbaarheid

  21 MEI 2019

  Zomerfeest Winkelplein Selwerd: zaterdag 15 juni

  Vorig jaar vierde Winkelplein Selwerd in oktober haar 50 jarig jubileum. Het werd een stralende dag, met leuke activiteiten en veel enthousiaste bezoekers. Omdat het zo’n succes bleek te zijn, willen de winkeliers ook dit jaar iets feestelijks organiseren voor bezoekers, bewoners van de wijk en andere geïnteresseerden. Op zaterdag 15 juni is een ieder daarom welkom op het Zomerfeest!

 • Bereikbaarheid

  21 MEI 2019

  Ring Zuid vannacht afgesloten voor reparatiewerkzaamheden

  Van 22.00 uur vanavond, dinsdag 21 mei, tot woensdagochtend 06.00 uur is de zuidelijke ringweg afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan het Julianaplein. Dan repareert Combinatie Herepoort enkele detectielussen bij het Julianaplein. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.

 • Economie Innovatie Duurzaamheid

  20 MEI 2019

  Grootschalig zonnepark Groningen Airport Eelde uniek in de wereld

  De voorbereidende werkzaamheden voor de realisering van een grootschalig zonnepark op het middenterrein van Groningen Airport Eelde zijn gestart. Het is wereldwijd voor het eerst dat op een luchthaven op deze wijze een zonnepark wordt gerealiseerd.

 • Verenigingsnieuws Economie

  20 MEI 2019

  Groninger Ondernemers Academy: Masterclass opvallen met Marketingconcept

  Zichtbaar worden met je bedrijf, dat willen bijna alle ondernemers. Maar hoe doe je dat zo slim en effectief mogelijk? Dat is het onderwerp van een nieuwe Materclass aan de Groninger Ondernemers Academy op maandag 27 en dinsdag 28 mei. De (gratis!!) masterclass wordt gehouden in Martiniplaza en begint ’s avonds om kwart over zes met een gezellige inloop met broodjes.

 • Economie Innovatie Duurzaamheid

  20 MEI 2019

  Groningen krijgt in juni opnieuw Fair Fashion Festival

  Modeliefhebbers in Groningen kunnen in juni opnieuw hun hart ophalen. Dan is er Pinkerstermaandag 10 juni voor de tweede keer het Fair Fashion Festival. Dat is een festival met niet alleen aantrekkelijk mode, maar die mode is ook duurzaam, betaalbaar en modieus.

 • Leefbaarheid

  17 MEI 2019

  Ondernemer: ‘zwerfboom’ tégen fietsenoverlast en vóor groenere winkelstraten

  Ondernemers in de binnenstad van Groningen worden soms een beetje radeloos van alle lukraak geparkeerde fietsen bij hun winkel. Maar sommigen worden er juist ook creatief van. Zo heeft Elsa van Dijken, eigenaar van damesmodezaak Maxime, een ‘zwerfboom’ of ‘aanwasboom’ bedacht.

 • Economie

  17 MEI 2019

  Groningen Digital Business Centre helpt Groningse ondernemers aan frisse universitaire kennis

  Het Groningen Digital Business Centre wil Groningse ondernemers helpen door het beschikbaar stellen van universitaire kennis. Dat gebeurt door studenten in te zetten die hun nieuwste kennis kunnen gebruiiken. Dat gebeurt vanaf komende maand onder leiding van een nieuwe directeur, prof. Tammo Bijmolt.

 • Bereikbaarheid

  16 MEI 2019

  Onderhoudswerkzaamheden Ring Oost in twee weekenden mei/juli

  De provincie Groningen voert in mei en juli asfaltonderhoud uit aan delen van Ring Oost in Groningen. De onderhoudswerkzaamheden vinden plaats in het weekend van 24-27 mei en 5-8 juli. Tijdens de werkzaamheden wordt de bovenste asfaltlaag verwijderd en vervangen door een nieuwe geluidsreducerende laag asfalt.

 • Duurzaamheid

  15 MEI 2019

  Acht gemeentelijke gebouwen naar energielabel A

  De gemeente Groningen zet forse stappen in het energiezuiniger maken van het eigen vastgoed. De vorige coalitie gaf de opdracht 24 gebouwen naar energielabel A te brengen. Dit is inmiddels voor acht gebouwen gelukt en meerdere gebouwen maken een labelsprong.

 • 15 MEI 2019

  Stad-Groningse Kemps Restauratie en Renovatie nu enige erkende monumentenschilder in het Noorden

  Het stad-Groningse schildersbedrijf Kemps Restauratie en Renovatie is onlangs officieel erkend door de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM). En dat is bijzonder: Kemps R&R is nu het enige schildersbedrijf uit de drie noordelijke provincies dat deze zogenoemde ERM-erkenning op zak heeft en daarmee de enige erkende monumentenschilder in het Noorden. In Nederland zijn er maar zestien schildersbedrijven die deze erkenning mogen voeren.

 • 14 MEI 2019

  Groot evenement van MBO-studenten vrijdag 24 mei: Terra SuikerTerrein Experience

  Volgende week vrijdag 24 mei vindt de eerste Terra SuikerTerrein Experience plaats. MBO-studenten organiseren een dag vol beleving en willen daarmee aan iedereen laten zien wat het SuikerTerrein te bieden heeft. Iedereen is van harte welkom van 12.00 tot 20.00 uur aan de Suikerlaan 51 in Groningen.

 • Economie Innovatie

  14 MEI 2019

  Ondernemer bouwt nieuwe ‘Escaperoom’ op Suikerterrein

  Het Groningse bedrijf Goldberg Escape heeft vanaf deze week een nieuwe Escaperoom op het Suikerterrein. Dat betekent dat dit terrein er een nieuwe trekpleister bij heeft: familieleden, vrienden of bedrijven kunnen er proberen te ontsnappen uit een ‘angstig’ huis, waar ze de uitgang van moeten zien te vinden.

 • Verenigingsnieuws

  13 MEI 2019

  Bedrijvenvereniging Zuidoost zet aftredend bestuurslid Helmer Zweep in het zonnetje

  Bedrijvenvereniging Zuidoost heeft maandagavond afscheid genomen van bestuurslid Helmer Zweep. In totaal 22 jaar is Zweep betrokken geweest bij deze vereniging of haar voorgangers. Bij zijn afscheid kreeg Zweep lof toegezwaaid van voorzitter Harrie Marissen.

 • Verenigingsnieuws

  13 MEI 2019

  Bedrijvenvereniging Zuidoost ‘staat er financieel gezond voor’

  Bedrijvenvereniging Zuidoost staat er ‘financieel gezond voor’. Dat bleek maandagavond in het stadion van FC Groningen, waar tijdens een goed bezochte algemene ledenvergadering van deze vereniging het jaarverslag over 2018 door leden werd goedgekeurd. Zuidoost heeft zich het afgelopen jaar op vele fronten ingezet voor de behartiging van de belangen van de leden en voor die van de bedrijven op het bedrijventerrein.

 • Verenigingsnieuws

  13 MEI 2019

  Bedrijvenvereniging Zuidoost eert haar bekendste lid: wijlen Thies Dijkhuis, ‘de laatste boer van Euvelgunne’

  Thies Dijkhuis - ‘de laatste Boer van Euvelgunne ‘ - zal worden vereeuwigd middels een beeldje. Dat heeft de Bedrijvenvereniging Zuidoost maandag besloten tijdens de algemene ledenvergadering. Volgens de vereniging, waar Ties zelf ook lid van was, heeft hij een beeldje wel verdiend omdat hij zich jarenlang voor het bedrijventerrein in het zuid-oosten van Groningen heeft ingezet.

 • Innovatie Bereikbaarheid

  13 MEI 2019

  Groningen in juni hét centrum voor bak- en vrachtfietsen dankzij International Cargo Bike Festival (ICBF)

  In de stad Groningen vindt op 14, 15 en 16 juni het International Cargo Bike Festival (ICBF) plaats op het Suikerfabriekterrein. Daar laten zo’n honderd bedrijven en organisaties zien wat bak- en vrachtfietsen te bieden hebben. De meeste bakfietsen kun je uitproberen op het testparcours.

 • Economie

  13 MEI 2019

  Nieuw kantoor voor Harrier Accountancy aan Verlengde Bremenweg

  Accountantskantoor Harrier Accountancy - Bedrijfsadvies neemt donderdag 16 mei een nieuw kantoorpand in gebruik aan de Verlengde Bremenweg 1 in Groningen, nabij Euvelgunne.

 • Economie

  10 MEI 2019

  Jachthaven aan Paterswoldsemeer in Haren krijgt internationale onderscheiding

  Jachthaven Zuidwesthoek aan het Paterswoldsemeer in Haren heeft een belangrijke internationale onderscheiding toegekend gekregen. Het betreft De Blauwe Vlag: een onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn.

 • 09 MEI 2019

  Maandag 13 mei: Algemene Ledenvergadering (ALV) Zuidoost in FC Groningen-stadion

  Aanstaande maandag 13 mei organiseert de Bedrijvenvereniging Zuidoost haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). En wel in een bijzondere locatie:  in het Hitachi Capital Mobility Stadion, vanaf 16.30 uur. Met als speciale gasten: wethouder Paul de Rook en tech savvy consultant Nynke Jongstra van Bossers & Cnossen.